A Mont Blanc, egy csipetnyi Provence és a Riviéra legszebb részei

10 napos kirándulás és gyalogtúra

A Mont Blanc tövébe immár több éve járunk vissza. A szeszélyes hegyek számtalan látványos túrát, hangulatos tavakat, aranyos kisvárosokat rejtegetnek számunkra. Az illatos provence-i levendulamezők, és a Verdun-szurdok aktív kikapcsolódásra csábító vidékét elhagyva a Riviérán pihenünk meg. Elvegyülünk a tengerparti városok forgatagában, Nizza, Cannes és Monaco vár ránk.

FőoldalEurópaAlpokMont BlancA Mont Blanc, egy csipetnyi Provence és a Riviéra legszebb részei

Alapár tartalmazza

az utazást busszal, a szállásokat kempingben, a magyar nyelvű túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a felvonók árát és az utasbiztosítást.

Hossz: 
10 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

A programunk mindenki számára teljesíthető túrákat és kirándulásokat tartalmaz. Ha szoktál mozogni, kirándulni, akkor nem lehet gond a túratávokkal. A napi programok igény szerint kihagyhatók, így ha csak pihenni szeretnél, és élvezni a hegyek és a tenger közelségét, akkor erre is van lehetőség.

1. nap – Budapest, Ausztria, Svájc, Franciaország
10 órakor indulunk Budapestről. Egész nap és éjszaka utazunk rövid pihenőkkel.

2. nap – Chamonix (Les Praz), Argentiere gleccser, Grand Montets
Sátorállítás után az Argentiere gleccser és a Grand Montets 3300 méteres csúcsát látogatjuk meg: természetesen felvonóval, egy kisebb gyalogtúrával fűszerezve.

3. nap – Chamonix, Lac Blanc, Index állomás
Reggel Les Praz-ból felvonóval jutunk, a La Flégere állomáshoz. Onnan egy kellemes túrával érjük el a Lac Blanc apró, hegyi tavait, majd az Index állomáshoz sétálunk át. Leereszkedés után Chamonix városkáját fedezzük fel.

4. nap – Chamonix, Aiguilles du Midi, Mer de Glace
Aiguilles du Midi csúcsára felvonózunk, 3800 méternél is feljebb. A magaslati levegő és a felejthetetlen panoráma élménye után a köztes állomásig ereszkedünk, ahol átgyalogolunk a Mer de Glace jégfolyamához. Besétálunk a gleccser belsejébe és fogaskerekű vonattal utazunk Chamonixba vissza.

5. nap – Chamonix, Riviera
A reggeli órákban összepakolunk, elfogyaszthatunk még egy finom kávét az egyik napsütötte teraszon, majd útra kelünk Provence felé.

6. nap – Grand Canyon du Verdun, Lac de Sainte Croix
Az egész napot a Verdun-szurdok bejárásával töltjük, délután pihenünk a Szent Kereszt-tónál.

7. nap – Esterel-hegység, Cannes, Antibes
Az Esterel-hegységet követően délután, a fesztiváljairól híres Cannes-t és Antibest fedezzük fel.

8. nap – Loup-szurdok, Nizza
A szomszédos hegyekbe kirándulunk, ahol útközben a Loup folyóban egy könnyű kanyoning túrát is tehetünk. Kora délután Nizza bebarangolására indulunk.

9. nap – Eze, Monaco
Délelőtt Eze városkájában sétálunk, majd a nap további részét Monacóban töltjük. Este elindulunk hazafelé.

10. nap – Olaszország, Szlovénia, Budapest
A délelőtti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Szállás

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. A kemping tengerszint feletti magassága miatt éjszaka nagyon lehűlhet a levegő, így a vastagabb hálózsák ajánlott! Telefonok és kamerák töltésére a mosdókban van lehetőség. Közös főzőhelység nincs, így ajánlott kisgázfőzőt hozni.
Chamonix és a Riviéra kempingje tiszta, rendezett, de a főszezon miatt zsúfoltságra számíthatunk!

Opciós panziós szálláslehetőség felára Chamonixban kétágyas szobákban reggelivel az itt töltött három éjszakára 135 Euro/fő
Opciós négyfős mobilházas szálláslehetőség felára a Riviérán: 490-620 Euro/4 fő

A feláras szállás igényeket kérjük, jelentkezéskor a jelentkezési lapon jelezni!

Hudanik Zsolt
Zsolt örök vágya volt, hogy lássa a világot, utazzon, túrázzon és a munkája is „örök” mozgásban tartsa. Kedvenc területei a hegyek és édesvizek...
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap

Részletek
1. nap – Budapest, Ausztria, Svájc
Délután indulunk Budapestről (találkozás 9.30-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 10.00 órakor). Egész éjszaka utazunk Ausztrián és Svájcon keresztül.

2. nap – Franciaország, Chamonix (Les Praz), Argentiere, Grand Montets
Sátorállítás után az Argentiere gleccsert és a Grand Montets 3300 méteres csúcsát látogatjuk meg: természetesen felvonóval egy kistúra keretében. A csúcsról az Alpok ámulatba ejtő panorámáját élvezhetjük, körbe, Svájc és a Chamonix völgy felé. A gleccserből délután hatalmas darabok szakadnak a mélybe, mennydörgéshez hasonló robaj kíséretében. Hihetetlen a „Természet” erejének megtapasztalása közvetlen közelből. Ezután visszaereszkedünk Argentierebe. Este egy fondue mellett eleveníthetjük fel élményeinket.
Szállás: kemping vagy opcionális panzió

3. nap – Chamonix, Les Praz, La Flegere, Lac Blanc, Brevent
Ma reggel Les Prazból felvonózunk, a La Flégere állomáshoz (2396 méter). Onnan rövid sétával a Lac Blanc tengerszemeihez, ahol egy napsütötte teraszon, a Mont Blanc „képével” a hátunk mögött, fogyaszthatjuk el a tízórainkat. Visszafele az Index állomásig gyalogolunk, egy magashegyi környezetben vezető, ám kiválóan kiépített turistaúton. Itt szabadon dönthetünk: ha még érzünk erőt magunkban, felkaptathatunk a Brevent csúcsára, ahonnan szinte karnyújtásnyira tűnik a Mont Blanc teteje. Vagy a könnyebb megoldást választjuk, és akkor felvonóval juthatunk ugyanoda. Délután Chamonix belvárosát fedezzük fel. Este egy helyi sörfőzdét látogathatunk meg, ahol négyféle komlószörpből is kóstolhatunk.
Szállás: kemping vagy opcionális panzió

4. nap – Chamonix, Aiguilles du Midi, Mer de Glace
A mai napon túránk legmagasabb pontjára igyekszünk: az Aiguilles du Midi elérése a célunk. A felvonó 3842 méterre repít bennünket, egy magas gránitszikla tetejére. Alattunk három ország, Svájc, Olaszország és Franciaország terül el. Nyugat-Európa legmagasabb pontja, a Mont Blanc fehér tömbje, már kevesebb, mint egy kilométerre van, ha a szintkülönbséget nézzük. A kávézó és étterem mellett, „átlibeghetünk” a Hellbronner olaszországi csúcsára is. A mélység és a magasság szédítő, így lefelé indulunk, a középállomáson azért megállunk egy tejeskávét inni „a nagy ijedtségre”. Innen egy könnyű túraútvonalon gyalogolunk le, a Mer de Glace gleccserig, ahol megnézzük a jégfolyamot, majd fogaskerekűvel térünk vissza Chamonix-ba.
Szállás: kemping vagy opcionális panzió

5. nap – Chamonix, Riviéra
Reggeli után összepakolunk, elfogyaszthatunk egy finom kávét/teát a hegyek ölelésében, majd útrakelünk Provence felé. Látványos útszakaszokat érintve jutunk el -hosszú utazást követően- a Tengeri-Alpok vidékére. A végeláthatatlan levendulamezők lila színorgiája és illata is elkápráztat bennünket. A késő délután érkezünk meg, az Antibes környéki szállásunkra. Este lesétálunk a közeli tengerpartra.
Szállás: kemping vagy opcionális mobilház

6. nap – Grand Canyon du Verdun, Lac de Sainte Croix
Az egész napot Európa páratlan szurdokában töltjük. Buszunkkal egy látványos szerpentinen keresztül érkezünk meg kedvenc kilátópontunkhoz, ahol fotószünetet tartunk. Rövid utazást követően egy kisebb gyalogtúrával leereszkedünk a kanyon folyószintjére. Majd délután Szent Kereszt-tónál megpihenünk, fürdőzhetünk, vagy akár vízi biciklivel felfedezhetjük a környéket.
Szállás: kemping vagy opcionális mobilház

7. nap – Esterel-hegység, Cannes, Antibes
Korán reggel az Esterel-hegységhez utazunk. Először a Saint Barthelemy csúcsra kirándulunk. Aszfaltozott úton sétálunk fel a vörös porfir csúcs alá, már innen is elképesztő a panoráma a környező öblökre. Aki szeretne, az egy rövid sziklamászás után a tetőről kémlelheti a gyönyörű tájat. Később a közeli öbölben csobbanhatunk az azúrkék vízben, kihasználjuk a meleg napsütést, és kipihenjük az eddigi utazásunk fáradalmait. Kora délután indulunk a fesztiváljairól híres Cannes-ba. Kedvünkre csellenghetünk az óváros utcáin vagy készíthetünk fotókat a világszerte ismert palota vörösszőnyeggel borított lépcsőin. Innen tovább buszozva egy rövid sétára megállunk Anitbesben. Szállásunkra a késő este érkezünk.
Szállás: kemping vagy opcionális mobilház

8. Nap – Loup-szurdok, Nizza
A mai napon a felettünk magasodó közeli hegyekbe látogatunk. Bar Sur Loup településre buszozunk, célunk a Loup folyó. Először megnézünk egy kis vízesést, majd leereszkedhetünk a folyómederbe. Itt a kalandokat kedvelőkkel egy rövid, de látványos szurdoktúrára indulunk. Miután kiélveztük a hideg édesvizet, elindulunk vissza a buszunkhoz. Kora délután Nizza-ba indulunk. Szabadprogram keretében ki-ki saját tempójában fedezheti fel a várost. Aki szeretne, felmehet a várhegyre, ahonnan az egész környék, és az Angyalok-öble is nagyon jól látszik. A meleg elől elbújva az óváros árnyas utcáin sétálhatunk, ahol nagyon kellemes éttermek és kávézók teraszain múlathatjuk az időt. Lehetőség van a város jól kiépített, homokos tengerpartján strandolni is. A késő esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.
Szállás: kemping vagy opcionális mobilház

9. nap – Eze, Monaco
Reggeli után összepakolunk, majd Eze hangulatos kisvárosába utazunk. Egy rövid sétával körbejárjuk a városkát, aztán a helyi parfümgyár mintaboltjában válogathatunk emlék vagy ajándéktárgyakat. Innen Monacóba indulunk. A hercegség számtalan látnivalóját egyénileg fedezhetjük fel. Mindenképp érdemes ellátogatni az Oceanográfiai Múzeumba, megnézni a Hercegi Palotát, esetleg szerencsét próbálni a kaszinóban. Miután kellemesen elfáradtunk, az este indulunk el hazafelé.

10. nap – Olaszország, Szlovénia, Budapest
A délelőtti órákban élményekkel feltöltődve érkezünk utazásunk végállomására, Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást busszal, a szállásokat kempingben, a magyar nyelvű túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a felvonók árát és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 15-20 Euro. Ajánlott költőpénz: 35-60.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat.

Belépők (2011-es tájékoztató jellegű árak egy főre):
Chamonix, Multipass: 60 Euro/fő + 3 Euro/kártya depozit (két napra)
Chamonix, hegymászó múzeum belépő: 4,4–5,7 Euro/fő
Óceánográfiai múzeum: 12,5 Euro/fő
Egzotikus kert: 6 Euro/fő
Turista napijegy a monacoi buszokra: 3 Euro/fő
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
63 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
100 – 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kishátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, sebtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sporttérdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Célszerű kétrétegű iglu sátrat hozni, derékaljat, valamint hálózsákot. Ezen kívül műanyag evőeszköz, gázfőző edénnyel, pohár, étkészlet valamit némi tartós élelem szükséges.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. A kemping tengerszint feletti magassága miatt éjszaka nagyon lehűlhet a levegő, így a vastagabb hálózsák ajánlott! Telefonok és kamerák töltésére a mosdókban van lehetőség. Közös főzőhelység nincs, így ajánlott kisgázfőzőt hozni.
Chamonix és a Riviéra kempingje tiszta, rendezett, de a főszezon miatt zsúfoltságra számíthatunk!

Opciós panziós szálláslehetőség felára Chamonixban kétágyas szobákban reggelivel az itt töltött három éjszakára 135 Euro/fő
Opciós négyfős mobilházas szálláslehetőség felára a Riviérán: 490-620 Euro/4 fő

A feláras szállás igényeket kérjük, jelentkezéskor a jelentkezési lapon jelezni!

Étkezés: 

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben a benzinkutaknál lehet alapélelmiszereket beszerezni. Kempingjeinkben kis bolt vagy pékség is üzemel. Általában kétnaponta egy nagyobb szupermarketnél megállunk bevásárolni, a magyarországi áraknál esetenként olcsóbban is.

Időjárás: 
A Mont Blanc környékén magashegyi időjárásra számíthatunk. Napközben kellemes az idő 20-25 Co, de éjszakára 5 Co közelébe is lehűlhet a levegő. Fontos, hogy bármikor lehet csapadék, így fontos a vízálló sátor, és az esőruházat is! Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális, általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal!
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobbat, ruhák és napi használatra nem szükséges dolgok számára, illetve egy "kézipoggyászt":az iratoknak, s a „jó, ha kéznél van” kellékeknek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!