Rax-Alpok gyalogtúra

Egynapos kirándulás a Rax fennsíkon keresztül a Heukuppe csúcsára

A legközelebbi ausztriai 2000 méteres csúcs fantasztikus gerinctúrával, és pazar panorámával várja a kihívást kedvelőket. Csodálatos környezetben túrázva járjuk be a Rax fennsíkot, érintjük menedékházait, a csúcsról pedig páratlan a rálátás a környező hegyekre. 1 nap 3 csúcs! Ha szeretnél egy izgalmas szép napot pazar alpesi környezetben, tarts velünk!

GARANTÁLT INDULÁS, JELENTKEZZ MOST!

FőoldalEurópaAlpokRaxRax-Alpok gyalogtúra

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autóbuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-29 fő

Nehézség:

 Közepes nehézségű túra. Ha szoktál túrázni, sportolni nem okoz gondot a napi szintemelkedés és táv megtétele!

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Szopkó László
A futás, bringázás, úszás mellett a túrázás, a hegymászás, a via ferraták világának kifogyhatatlan élményeiből meríti energiáit.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
1.nap: Budapest, Rax felvonó, Ottó menedékház, Seehütte, Karl Ludwig menedékház, Heukuppe (2007 méter), Prein hágó, Budapest

Korán reggel 04.45-kor találkozunk Budapesten,  indulás 05.00 órakor!
Néhány órás utazással érkezünk meg a Rax hegytömbje alatti Reichenau városka határában lévő Rax-Seilbahn alsó állomásához. Miután felszerelésünket magunkhoz vettük a felvonó segítségével néhány perc alatt az 1547 méter magasan fekvő Rax-fennsíkra érkezünk. Innen kényelmes ösvényen indulunk túránkra az Otto menedékház mellett álló kilátóhoz, ahol lenyűgöző látvány fogad bennünket. Tovább folytatva utunkat érjük el a Jakobskogel 1736 méteres csúcsát ahonnan rövid szünet után egy fantasztikus panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érkezünk a Preiner Wand 1738 méteren álló keresztjéhez. Itt megpihenve az alattunk elterülő völgyek alpesi hangulatú falvainak látványa mellett fogyaszthatjuk el elemózsiánkat. Lejjebb ereszkedve érintjük a Seehütte kis menedékházát majd ismét felfelé vesszük az irányt, célunk a plató túlsó szélén, 1804 méteren álló Karl Ludwig menedékház. Itt megpihenünk, majd  felbaktatunk a ház fölé magasodó Heukuppe csúcsára, (2007 méter) ahol nagyszerű kilátás fogad bennünket, láthatjuk az alant elterülő csodálatos völgyeket és az Alpok közeli csúcsait. A csúcscsokik elfogyasztása után visszaereszkedünk a menedékház irányába, majd tovább a hágóban várakozó buszunkhoz. A késő délutáni órákban élményekkel feltöltődve hazaindulunk.
Budapestre késő este érkezünk (22-23 óra).
Táv: 16 km. szint: fel 550 méter le: 950 méter, menet idő: 7.5 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó árát, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

21.50 euro/fő felvonó. 

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli, túracipő vagy bakancs. Egy kis hátizsák, a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, túrabot, esőkabát.  Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
37 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Ildi
Budapest, XIII. kerület
2018. máj. 31
5.0
Időben indultunk, gördülékenyen ment minden az úton. A gyalogtúra tempója, a pihenők, a túravezetők által megosztott plusz infók mind nagyon jók voltak. Szerencsénk volt az idővel is, nagyon szép arcát mutatta az Alpok. Danit és Ákost jó szívvel ajánlom, nagyon felkészült és megbízható túravezetők. Köszönöm az élményt :-)
Koncz Zsuzsanna
Győrújbarát
2018. máj. 29
5.0
Kiváló szervezés, jó társaság! Ezt az időjárás sem tudja elrontani!
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2018. máj. 28
5.0
Klassz volt
<név nélkül>
Budapest, XIV. kerület
2018. máj. 28
5.0
A túra nagyon jó volt, mindennel elégedett voltam.
István
Budapest
2018. máj. 28
5.0
Kellemes túra, profi túravezetőkkel. Az út során rendben volt minden, mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kellemes napot eltölteni a Rax-Alpokban.
<név nélkül>
Budapest, VI. kerület
2017. máj. 22
5.0
.Szuper túra volt.A túrabot nagy segítséget jelent, aki tud vigyen magával.
Szilvia
Tolnamegye
2016. szep. 7
5.0
Szuper volt minden! Máskor is megyünk! Köszönjük szépen!
<név nélkül>
8000
2016. szep. 6
5.0
Ismerőseim ajánlására vettem részt a túrán, csupa jót mondtak az eddígi tapasztalataik alapján. Én is maximálisan elégedett voltam, csak ajánlani tudom.
Éva
Budapest, IX. kerület
2016. szep. 6
4.8
A hegyek gyönyörűek, az idő szép volt, a túravezetők fantasztikusak! Kell ennél több? Megyek máskor is!
<név nélkül>
Székesfehérvár
2016. szep. 5
4.6
Minden nagyon szuper volt!!!
József
Székesfehérvár
2016. jún. 1
5.0
Minden tökéletes volt :)
http://zaunn1979.blogspot.com/2016/05/rax-alpok-gyalogtura.html
Alexandra
Debrecen
2016. máj. 24
5.0
Szuper volt minden!A túravezetők nagyon korrektek,segítőkészek,figyelnek ránk, de nincsenek állandóan a nyomunkban.Jól összeállított program,jó csapattal,ragyogó napsütésben. Köszönjük szépen! :)
Norbert
Esztergom
2015. okt. 16
5.0
Az időjárástól eltekintve - amiről senki nem tehet - nagyon jól összerakott program volt - Köszönettel!
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2015. okt. 15
4.8
Köszönöm a túrát! Sajnos hogy a köd miatt nem lehetett élvezni a kilátást !
<név nélkül>
Esztergom
2015. okt. 15
5.0
Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat és köszönet a túravezetők kedvességéért és segítőkészségéért.
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2015. okt. 13
5.0
Túravezetőink bíztatása sokat segített. Köszönjük!
Renàta
Dunakeszi
2015. okt. 12
4.3
Jó volt a túra, jól éreztem magam. Kàr hogy a köd miatt nem lehetett élvezni a kilàtàst. Ettől függetlenül jól szervezett túra volt.
István
Pécs
2015. máj. 23
5.0
Páratlan élmény volt számomra,hamarosan találkozunk. üdv. Tóth István
Alexandra
Budapest, XVI. kerület
2015. máj. 20
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, Rax gyönyörű, szerencsénk volt az idővel.A buszsorőröknek is köszönjük,ügyesek. Már nézzük a következő túránkat! :)
Zsuzsa
Deszk
2015. máj. 20
5.0
Köszönöm szépen a csodálatos élményt! Nagyon jól éreztem magam! A társaság is jó volt!
Könnyebb túrára készültem ,de így büszkébb vagyok magamra, hogy teljesítettem. :) Most már a lépcsőn lefelé is tudok járni. :) Enyhült az izomláz.
Üdv az egész Csapatnak! Remélem még találkozunk!
Zsuzsi
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!