Alpesi kirándulás Ausztriában

Egynapos buszos kirándulás a Dürre Wand-i Alpokba

A Schneeberg lábánál elterülő csodálatos környezete lágy vonulatokkal, virágos alpesi rétekkel, árnyat adó hatalmas fenyvesekkel várja túrázókat. A Dürre Wand-i Alpok fantasztikus környezete ideális helyszíne a kikapcsolódásnak egy nagyszerű túra keretében, menedékházzal, vízeséssel színezve. Nagyszerű kikapcsolódás azoknak akik szeretnék megismerni a közeli Alpok eldugott területeit.

FőoldalEurópaAlpokAlpesi kirándulás Ausztriában

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű gyalogtúra, kevés szintemelkedéssel, gyerekeknek, és családoknak is ajánlott, mert nem a teljesítmény az elsődleges cél, hanem a csodálatos környezetben eltöltött minőségi pihenés.

Rigler Szilvia
Szilvi majd egy évtizede vezet túrákat. Bringázik, szörfözik, télen síelést oktat. Imádja a hegyeket, az Alpok az olasz Dolomitok tapasztalt túravezetője, de Korzikai túránkon is...
Szopkó László
A futás, bringázás, úszás mellett a túrázás, a hegymászás, a via ferraták világának kifogyhatatlan élményeiből meríti energiáit.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
1. nap – Budapeset, Losenheim 700 méter,Schober 1217 méter, Mamauwiese, Sebastian vízesés, Budapest

Találkozó Budapesten  05.00-kor a  indulás 05.15-kor.
Egynapos túránk a Gutensteini Alpok csodálatos vidékének egy részét érinti. Utunk pompás, színes dombok között, hatalmas fenyveseken keresztül vezet. Menet közben remek kilátás nyílik a Schneeberg 2076 méter csúcsára, impozáns sziklafalaira, és gyönyörködhetünk a hamisítatlan alpesi tájban.A Schober lábánál álló kis kápolnánál tartunk egy rövid pihenőt majd nekiveselkedünk az emelkedőnek. A csúcsról fantasztikus kilátás nyílik a Gutensteini Alpok lágy vonulataira, völgyeire. Innen egy gyönyörű panorámás gerincen haladva érjük el az Öhler 1183 méteres csúcsát majd leereszkedünk a völgybe ahol Mamauwiese menedékházban tartunk pihenőt. Visszafelé az utunkkal párhuzamosan futó hegyi patakot követve érjük el a fantasztikus 20-25 méter magas Sebastian vízesést. Innen csak egy kellemes levezető séta vár ránk a parkolóig ahol a buszunk vár. A késő esti órákban (22-23 óra) érkezünk Budapestre. 
Táv: 15 km, szint:  650 méter, menetidő: 6 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

a teljes részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Öltözet: A napi túrákhoz egy, 20-25 literes hátizsák használata ajánlott amibe esőkabát, elemózsia, és víz kerül. Célszerű egy kényelmes túracipőt vagy bakancsot húzni a túrára.
Figyelem! Aktív túráinkon a busz tisztaságát óvandó, váltócipő és váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj szendvicset amit napközben elfogyasztasz. Pl. aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek jól esik menet közben. Út közben csak a menedékházban van víz vásárlási lehetőség, minnimum 1,5 liter vizet hozz magaddal.

Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel őssz derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 8 - 10 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy kis hátizsák legyen nálad, amibe a személyes holmikat, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
5.0
17 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Sándor
1147 Budapest XIV.
2017. jún. 12
5.0
Köszönöm a túravezetőnek ezt a csodálatos napot és a szervezést az irodának.
Felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértem vissza. Az idő is nagyon kedvezett a túrának. Csodálatos helyen túrázhattam.
Márta
Budapest, XIII. kerület
2016. júl. 11
5.0
Tapasztalt sofőrök,felkészült,kedves,türelmes túravezetők.....csodaszép napot kaptunk az irodától....!!!!!
Andrea
Budapest
2016. ápr. 11
5.0
A rossz idő ellenére nagyon jó volt a kirándulás. Szívesen megyek máskor is
Faragó Tamás
Budapest, XIII. kerület
2016. ápr. 11
5.0
Különösen kiemelném Dani és Szilvi rátermettségét, segítőkészségét és rugalmasságát.
Csilla
Gyál
2016. ápr. 11
5.0
Maximális pontszám mindenkinek, az időjárásnak is. A hűtőmágnes ötlet nagyon király, mindenki nagyon örült neki, akinek első azért mert kellemes meglepetés, a többieknek pedig mert bővült a "kollekció".
Natalija
Dunaújváros
2016. ápr. 11
5.0
Szép volt, jó volt! A busz kényelmes, a buszvezetők udvariasak. A túravezetőkről csak felső fokon tudok beszélni! Maga a túra - hatalmas élmény, volt ott minden (csak eső nem, szerencsére). Köszönjük az Irodának és a túravezetőknek ezt a csodálatos napot!
Faragó-Kupi Andrea
Budapest, XIII. kerület
2016. ápr. 11
5.0
Mindennel meg voltunk elégedve.
Eszter
Budapest, XIII. kerület
2015. szep. 28
4.8
A túraleírás alapján könnyebb és kevésbé megerőltető útra számítottam, de ennek ellenére tetszett és a túravezető is kellőképpen odafigyelt mindenkire.
Edit
Bugyi
2015. szep. 28
5.0
Köszönöm szépen a szervezést és a túrát. Azt kaptam amit vártam. Jól éreztem magam.
László
Budapest
2016. ápr. 7
5.0
<szöveg nélkül>
Katalin
Budapest, XIII. kerület
2016. ápr. 6
5.0
<szöveg nélkül>
Erzsébet
Budapest
2016. ápr. 6
5.0
<szöveg nélkül>
Viktória
London
2016. ápr. 4
5.0
<szöveg nélkül>
Péter
Pócsmegyer
2015. okt. 4
4.8
<szöveg nélkül>
Anita
Budapest, XIII. kerület
2015. okt. 1
5.0
<szöveg nélkül>
Dragon
Budapest, XI. kerület
2015. okt. 1
4.8
<szöveg nélkül>
Kata
Budapest, III. kerület
2015. szep. 30
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!