Medve-szurdok túra

Egynapos buszos kirándulás

169 fahíd, 2900 lépcsőfok, a pallók alatt dübörgő víztömeg, zuhatagok, zúgók. Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyében a Medve-szurdokban túrázunk egy gyönyörű alpesi túrával megfűszerezve.

FőoldalEurópaAusztriaStájerországMedve-szurdok túra

Alapár tartalmazza

az utazást modern autóbusszal,
a túravezetést,
a szervezést.

Alapár nem tartalmazza

a szurdokbelépőt,
az étkezést
az utas biztosítást
az útlemondási biztosítást  (storno biztosítást)

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-40 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.
Azoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós széles erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel hidakkal kiépített útvonalon járjuk végig a szurdokot.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
1. nap - Budapest, Mixnitz, Medve-szurdok, Guten Hirten menedékház 1209 méter, Teichalm, Budapest

Reggel 04.45-kor találkozunk Budapesten  indulás 05.00-kor!
Szinte végig autópályán haladva érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen. Túránk végeztével felszállunk itt várakozó autóbuszunkra, és hazafelé indulunk. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 7-7,5 óra; távolság: 6,5 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter.
Figyelem! A túra kiinduló és végpontja nem ugyanaz! Egyéni utazás esetén nincs lehetőség az autóbusz igénybevételére!

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást modern autóbusszal,
a túravezetést,
a szervezést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szurdokbelépőt,
az étkezést
az utas biztosítást
az útlemondási biztosítást  (storno biztosítást)

Kötelező költségek: 

Szurdok belépődíj  (5 eur/fő)

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, a jelentkezést követő három napon belül fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott jó lábbeli, túracipő vagy bakancs,  Egy kis hátizsák, amiben az enni- és innivalót, esőkabátot, személyes holmikat tesszük. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
97 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
<név nélkül>
Pilisvörösvár
2018. júl. 9
5.0
Annyira tetszett a túra, hogy hazaérve rögtön kerestem egy másikat és be is jelentkeztem.
<név nélkül>
Budapest
2018. júl. 9
5.0
Nagyon jó élmény volt, köszönjük!! Első túráján résztvevő 10 éves gyerek szavaival élve “csodálatos nap volt”!
<név nélkül>
Budapest
2018. júl. 9
4.8
Köszönöm, kellemes jól szervezett túra volt. :-)
<név nélkül>
Maglód
2018. máj. 15
5.0
Nagyon elégedett voltam, mind a szervezéssel, mind a túravezetőkkel. Odafigyeltek, hogy ne szakadjon szét a csoport. Nagyon jól éreztük magunkat.
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2018. máj. 8
4.5
Másodjára vettem részt ezen a túrán, barátokat is elcsábítva ebbe a gyönyörű szurdokba. Meseszép látvány, párás, zivataros, sáros, csúszós körülmények között is bámulatos hely, viszonylag könnyen teljesíthető kirándulás. Csak ajánlani tudom a helyszínt is, a csapatot is!
<név nélkül>
Budapest, VII. kerület
2018. máj. 7
4.5
Összeségében elégedettek vagyunk mindennel. Köszönjük az utat!
Molnár Mónika
Oroszlány
2018. máj. 7
5.0
Annyira tetszett,hogy amint haza értünk már kerestem az új túrázási útvonalunkat :) Ezt nem szabad senkinek kihagyni,nagyon nagy élmény volt. Gyönyörű táj,friss levegő,leírhatatlan élmény!Köszönjük.
Kaposvári Gabriella
Gárdony
2018. máj. 7
5.0
Kedves Utazom.com! Első túrám volt életemben. A szervezés korrekt , az utazás kenyelmes volt. A túrát jól felkészült vezetők irányították. Köszönöm szépen! Nagyon jól éreztem magam. Üdvózlettel: Gabriella
Dóra
Budapest, XI. kerület
2017. szep. 12
5.0
Csodálatos időnk volt a szeptemberi túrán, igazi indián nyár. Szuper volt a szervezés, köszönjük az élményt és az apró meglepetést a túra végén :)
Judit
Budapest
2017. szep. 11
4.8
Szuper jó túra volt! Jó volt az utazás, tökéletes volt a túravezetők tájékoztatása a túráról ill. a túra nehézségeiről. Köszönjük mindezt mindkét túravezetőnknek és az irodának!
Attila
Budapest, XVII. kerület
2017. szep. 11
4.8
A program nagyon tetszett,bár elég fárasztó,de megéri az élmény miatt.
Köszönöm a túravezetők munkáját, és a sok szép látványt!
<név nélkül>
Kiskőrös
2017. szep. 11
5.0
Maximálisan elégedettek vagyunk a profi szervezéssel és az utaskísérők munkájával.Köszönjük a maradandó élményt.Csak ajánlani tudjuk ezt a csodálatos túrát.
Tamás
Törökbálint
2017. szep. 11
4.5
Szuper volt, köszönjük !
<név nélkül>
Budapest, XXIII. kerület
2017. szep. 11
5.0
Remek túravezetők vannak az utazom.com-nàl!!!köszönjük szépen!
Ildikó
Zsámbék
2017. szep. 11
5.0
Kedves Utazom.com csapata!

A nagyon korai kelést kompenzálta a látvány, amiben részünk volt. Nehéz volt az
útvonal, de az élmények feledtették.
Margit és Dani mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. Nagyon köszönjük nekik is a biztató szavakat az út során. Még vannak számomra ismeretlenhelyek a bakancslistámon......

Legközelebb találkozunk!

Köszönünk mindent.

Berki Ildikó
<név nélkül>
Budapest
2017. júl. 3
5.0
Július 1-jén jártunk itt. Egy csodás mesevilágba csöppentünk a szürke hétköznapok valóságából. Az idő is kegyes volt hozzánk. Két figyelmes, nyugodt, derűs túravezető és gyönyörű természeti környezet várt minket. Izgalmas mélységek és magasságok, változatos táj, szépséges zuhatagok örvendeztettek minket, a végén pedig figyelmes ajándékot, kedves emléket kaptunk. Augusztusban a Király-hegyre készülünk, és szeretnénk majd még hasonlóan szép helyekre eljutni az irodával.
Tamás
Diósjenő
2017. júl. 3
5.0
A túravezetők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az idő szorossága miatt kicsit sietni kellett felfele, de ezt leszámítva nagyon tetszett minden.
Ezek után más túrákhoz is kedvünk támad.
Kata és Dezső
Budapest
2017. júl. 2
5.0
Kiszakadtunk a valóságból egy meseországba. Fantasztikus élmény volt, ide vissza kell térni. Annyi minden benyomás ért minket, rengeteg szépséget eltárolt az agyunk, majd talán feldolgozzuk egyszer. Nyugodt, kedves, türelmes, mosolygós vezetők, gyönyörűséges, izgalmas táj, nagyon kellemes emlékkel és egy figyelmes, kedves ajándékkal lettünk gazdagabbak...
Tímea
Győr
2017. júl. 2
5.0
Köszönjük szépen! Nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos nap volt. Ajánlom mindenkinek!
Csaba
Budapest
2017. máj. 8
5.0
Kedves utazom.com Kft.

Köszönjük a család nevében a rugalmas ügyintézést. Nagyon jól éreztük magunkat! A túra nagyon szép volt. Csodálatos kilátással és helyszínnel. Remek időt fogtunk ki, és a látvány, ami körül vett minket feledtette velünk a mászás okozta megpróbáltatásokat. Azaz a fizikai megterhelést, amit azoknak okozhatott, akik nem annyira edzettek, és nem ilyen túrára számítottak. Komoly lépcsőzés volt!

Szeretnénk kifejezni a köszönetünket a Túravezetőknek és Busz "pilótáknak", hogy bár mi egyénileg utaztunk mégis a maximális figyelmet és segítséget kaptuk meg, hogy visszajussunk az autónkhoz.

Csak javasolni tudjuk mindenkinek ezt a túrát.

Üdvözlettel és köszönettel,
"The Horvath's"
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!