pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

Kefalonia, a Jón-tenger gyöngyszeme

Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a görög tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Ritka feketefenyő erdőkkel borított vonulata sok védett növénynek és állatfajnak ad otthont. Itt készül a híres Robola bor is. A sziget különlegessége a zsályaméz, helyi specialitás a fekete mazsola.

Svoronata bemutatkozik

A repülőtértől néhány perces transzferrel (kb. 2 km) elérhető pár száz lakosú hangulatos, nyugodt kis üdülőhely, a mozgalmas fővárostól való távolsága kb. 9 km. Homokos (helyenként kavicsos) kisebb öblökkel tarkított tengerparttal (Ammes, Avithos, Ai Heli). A szállások elhelyezkedése pihenésre, kirándulások kiindulópontjának ideális. A parti sétányon tavernák, kávézók nyújtanak szórakozási lehetőséget az idelátogatóknak.

Látnivalók Kafalonia szigetén

Kefalonia egyedülállóan szép homokos strandjaival lett méltán kedvelt az idelátogatók körében, amelyek eldugott öblökben rejtőznek, vagy hosszan elnyúlnak. A híres strandokat római, velencei és bizánci romok tagolják. A szinte érintetlen természet meglepő, megmagyarázhatatlan jelenségeket is mutat: ilyen a fővárosnál eltűnő hatalmas mennyiségű tengervíz, mely a sziget északi részén kerül újra a felszínre, vagy az augusztusban, Szűz Mária napján előkerülő szent kígyók, amelyek Markopoulo faluban bukkannak fel. Kefalonia egyedülálló természeti szépségekben is bővelkedik, ilyen a Drogaráti-cseppkőbarlang. 150 millió éve képez függő és álló oszlopokat, melyeknek színe a víz által kioldott ásványi anyagoktól függ. A barlang kitűnő akusztikája miatt komolyzenei koncerteknek ad otthont. Többször fellépett itt az ünnepelt görög díva, Maria Callas is. Nagyszerű kirándulást tehetünk a sziget másik különleges természeti szépségéhez, a Melissani-tóhoz. A barlangtavon csónakázva szinte érezhetjük az ókori mitológia levegőjét. A kristálytiszta víztükör sejtelmes páraoszlopot lehel a 22 méter magas beszakadt boltozat fölé. A közelben Pán isten agyagfiguráját és Melissanthe nimfa szobrát fedezték fel a régészek. Kefalonián megnézhetjük a legszebb görög olajfát is.
A sziget fővárosának, Argostolinak karibi hangulata magával ragadja azt, aki végigsétál a pálmafákkal övezett parti sétányon, és ha leszáll az este, szép üzletei vásárlásra, kitűnő cukrászdái egy finom fagylalt elfogyasztására csábítanak. A sziget infrastruktúrája jól kiépült a turisták számára. Hangulatos tavernái egyaránt kínálnak görög ételspecialitásokat, helyi különlegességeket és a tenger gyümölcseit. A szórakozóhelyekről kiszűrődő zene és a barátságos fogadtatás kellemes kikapcsolódást ígér az ide utazóknak.Akciók, kedvezmények, last minute Kefalonia

találat
FőoldalEurópaGörögországKefalonia
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!