Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

1 napos gyalogtúra Ausztriában

A Schneealp területe csak egy karnyújtásnyira helyezkedik el a közismert Rax hegycsoportól, mégis kevesen hallottak róla. Ausztria e kevésbé ismert hegyvidéke gyönyörű fennsíkjával, alpesi legelőivel, fantasztikus panorámát nyújtó gerinceivel várják a felfedezőket. Igazi élmény csúcsteljesítmények nélkül, tavaszi bemelegítő kirándulás!

FőoldalEurópaAlpokAlpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Könnyű túra, átlagos erőnléttel teljesíthető. A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
1. nap: Budapest, Mürczuslag 850 méter, Spielkogel 1599 méter, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az Ausztriai Mürz falucska közelében található kiinduló pontunkra. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk a jelzett ösvényen. Gyönyörű erdei ösvényen kanyargunk egyre feljebb, majd kiérkezünk a hegyplatóra. A hamisítatlan alpesi környezetben elterülő rét szélén álló menedékházban megpihenünk, majd egy fantasztikus panorámás ösvényen kanyargunk a hegygerinc  szirtfalának  tetején.  Felejthetetlen panorámával kísérve kaptatunk fel a csúcsra. Láthatjuk innen a Schneealp, a Rax, és az Ötscher csúcsait is. Miután kigyönyörködtük magunkat a gerinc élén végigkanyargó ösvényen ereszkedünk lejjebb szép fenyveseken keresztül. Szint: fel 800 méter, le 800 méter, táv: 15 km, menetidő: 6,5 - 7  óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Előleg: 

teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszerelésnek,fejfedő, minimum 1,5 liter folyadék.
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 

 

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, és minimum 1,5 liter innivalót. Útközben menedékházban van lehetőség élelmet, italt vásárolni.

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Feri
Budapest, IX. kerület
2018. máj. 9
5.0
Szuper túra, nagyon korrekt túravezetőkkel.Sokszor segítettek, bátorságot adva a gyengébb túrázóknak! Mindenkire odafigyeltek, egyértelműek voltak az információk a menedékháznál is.Aki akart pihent, mi feljebb mentünk...
Vidám hangulatú túra volt,jó lendülettel haladt a csoport. :-)

Köszi.
Feri
Berecz Tamás
Dunaharaszti
2018. ápr. 30
5.0
Köszönjük ezt a nagyszerű utat.
Robi
Budapest, VIII. kerület
2018. ápr. 30
4.6
Megkaptam amit akartam,Szép tájak, jó túrázás.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!