Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bangkok utazás

Mindössze két évszázados múltra tekint vissza a főváros, előtte ez a szerep Ayutthayának jutott a burmai csapatok 18. századi pusztításáig. A Bangkok szó nem véletlenül jelenti az olajfák ligetének a faluját, de eredeti feladatához képest egyre többet bíztak rá. Igazi fejlődésnek csak az 1900-as évek elején indult.

Thaiföld fővárosa: Bangkok

Legfontosabb tere a Sanam Luang, thai nyelven királyi mező, ahol az ünnepségeket szokták tartani, és a hagyomány szerint a király család tagjainak lelke is itt távozik el. Emellett fekszik a Királyi Palota és What Phra Keo templom is. Ennek az együttesnek a látképe Bangkok emblémája. A park másik felében az 1782-től fejlődő Nemzeti Múzeum, jelentős kulturális, történelmi emlékekkel.

Megkülönböztethetjük még Bangkokon belül a hivatali-, szórakoztató-, kínai negyedet. Tehát Thaiföld fővárosa egy igazi nagyváros, annak minden elemével, ahol mindig igazi nyüzsgést találunk.

Tudnivalók
Beutazási szabályok:
Az útlevélnek a visszautazás napjától 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgárok 30 napos tartózkodásig vízum nélkül utazhatnak Thaiföldre. A szokásos korlátozások mellett a thai hatóságok szigorúen ellenőrzik az élelmiszerek bevitelét.
Szállodák:
Felhívjuk a figyelmet,hogy a szállodák mínőségi besorolásának helyi módjára, a központi szabályozás miatt elég nagyok a "kategórián" belüli különbségek. A szobák elosztása a szállodák joga, esetleges átmeneti üzemzavarok (elektromos áram,légkondicionálás) előfordulhatnak.
Néhány szállodában kb. 100 USD összegű kaukciót vagy egy hitelkártyát kérnek érkezéskor szobánként, majd azt a szobák elhagyása után (amennyiben kifizetetlen szolgáltatás a vendég után nem maradt) maradéktalanul visszafizetik.
 

Praktikus
Borravaló:
A szállodai személyzetnek (londiner, szobaasszony) 1-2 USD a szokásos és ajánlott borravaló.

Gasztronómia:
A thai konyha választékos és fűszeres a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Gyakori főétel a csípős vagy savanyú halragu, különböző levesek és tészták. Kedvenc helyi ital a cukurnádlé és a valamivel erősebb rizs whisky. A nemzetközi konyha ismert ételei a szállodák többségében szerepelnek az étlapon.

Ajánlás:
Vallási helyeken fedetlen felsőtest, rövidnadrág vagy más oda nem illő viselet tiltott. Vegye le a cipőjét, ha thai lakásba vagy buddhista ábrázolásokat bemutató kápolnába lép. Minden buddhista ábrázolás szent tárgy, ne érintse meg a szobrokat. A thai művészet a fejet a test legfontosabb részének tekinti, ezért a fej érintését igen rossz néven veszik.
 találat
FőoldalÁzsiaThaiföldBangkok

Nyaralás Bangkok 4 db utazási ajánlat

789.763 Ft/főtől (12 nap)

Körutazások Bangkok 4 db utazási ajánlat

835.170 Ft/főtől (11 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!