pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bangkok utazás

Mindössze két évszázados múltra tekint vissza a főváros, előtte ez a szerep Ayutthayának jutott a burmai csapatok 18. századi pusztításáig. A Bangkok szó nem véletlenül jelenti az olajfák ligetének a faluját, de eredeti feladatához képest egyre többet bíztak rá. Igazi fejlődésnek csak az 1900-as évek elején indult.

Thaiföld fővárosa: Bangkok

Legfontosabb tere a Sanam Luang, thai nyelven királyi mező, ahol az ünnepségeket szokták tartani, és a hagyomány szerint a király család tagjainak lelke is itt távozik el. Emellett fekszik a Királyi Palota és What Phra Keo templom is. Ennek az együttesnek a látképe Bangkok emblémája. A park másik felében az 1782-től fejlődő Nemzeti Múzeum, jelentős kulturális, történelmi emlékekkel.

Megkülönböztethetjük még Bangkokon belül a hivatali-, szórakoztató-, kínai negyedet. Tehát Thaiföld fővárosa egy igazi nagyváros, annak minden elemével, ahol mindig igazi nyüzsgést találunk.

Tudnivalók
Beutazási szabályok:
Az útlevélnek a visszautazás napjától 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgárok 30 napos tartózkodásig vízum nélkül utazhatnak Thaiföldre. A szokásos korlátozások mellett a thai hatóságok szigorúen ellenőrzik az élelmiszerek bevitelét.
Szállodák:
Felhívjuk a figyelmet,hogy a szállodák mínőségi besorolásának helyi módjára, a központi szabályozás miatt elég nagyok a "kategórián" belüli különbségek. A szobák elosztása a szállodák joga, esetleges átmeneti üzemzavarok (elektromos áram,légkondicionálás) előfordulhatnak.
Néhány szállodában kb. 100 USD összegű kaukciót vagy egy hitelkártyát kérnek érkezéskor szobánként, majd azt a szobák elhagyása után (amennyiben kifizetetlen szolgáltatás a vendég után nem maradt) maradéktalanul visszafizetik.
 

Praktikus
Borravaló:
A szállodai személyzetnek (londiner, szobaasszony) 1-2 USD a szokásos és ajánlott borravaló.

Gasztronómia:
A thai konyha választékos és fűszeres a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Gyakori főétel a csípős vagy savanyú halragu, különböző levesek és tészták. Kedvenc helyi ital a cukurnádlé és a valamivel erősebb rizs whisky. A nemzetközi konyha ismert ételei a szállodák többségében szerepelnek az étlapon.

Ajánlás:
Vallási helyeken fedetlen felsőtest, rövidnadrág vagy más oda nem illő viselet tiltott. Vegye le a cipőjét, ha thai lakásba vagy buddhista ábrázolásokat bemutató kápolnába lép. Minden buddhista ábrázolás szent tárgy, ne érintse meg a szobrokat. A thai művészet a fejet a test legfontosabb részének tekinti, ezért a fej érintését igen rossz néven veszik.
 találat
FőoldalÁzsiaThaiföldBangkok

Nyaralás Bangkok 12 db utazási ajánlat

144.900 Ft/főtől (12 nap)

Körutazások Bangkok 8 db utazási ajánlat

267.000 Ft/főtől (12 nap)

Városnézés Bangkok 5 db utazási ajánlat

399.000 Ft/főtől (13 nap)

Hajóút Bangkok 1 db utazási ajánlat

633.150 Ft/főtől (18 nap)
Részletes találati lista
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!