Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Semalat Datang! Isten hozott! Malajzia Dél-Kelet Ázsia egyik legszebb országa, mely páratlan természeti adottságokkal, csodálatos történelmi és művészeti emlékekkel várja az utazókat. Csodás strandok, varázslatos hegyek és fennsíkok, az egyedülállóan gazdag növény,-állatvilágot bemutató nemzeti parkok és az ősi hagyományokat őrző barátságos lakosság teszik vonzó úticéllá.Malajzia az egyik legkellemesebb, nem túl zsúfolt ország Délkelet-Ázsiában. Malakka, a romantikus kikötőváros: Gyerekkorom egyik kedvenc könyvében olvastam, hogy kínai kalózok tartották rette-gésben még a század elején is a Malakka-szoros környékén átutazó teherhajókat. Az-óta szerettem volna eljutni erre a félelmetes hírű, egzotikus vidékre, az álmom nemré-giben végre beteljesült. A valóság pedig méltó arra, hogy a dél-kelet ázsiai térségbe üdülni induló utasaiknak legalább egy kirándulás erejéig figyelmébe ajánlják. Malakka azért különleges település Délkelet-Ázsiában, mivel több évszázados múltja során ezer szállal kapcsolódott az európai történelemhez. A település stratégiai fontosságú helyen fekszik, az azonos nevű szoros közepén: a Kínából, Vietnámból, Japánból India, az arab világ illetve Európa felé haladó teherhajóknak erre vezetett az útjuk, ha nem akarták több napos veszteség árán megkerülni a szoros másik oldalán fekvő hatalmas kiterjedésű Szumátra szigetét.

Elsőként kínaiak keveredtek az őslakos törzsek tagjaival, miután Hang Li Po kínai hercegnô férjhez ment a malakkai szultánhoz. Õket arab fűszerkereskedők követték ezen a vidéken, akik rájöttek, hogy Európában busás haszonnal adhatják el a Távol-Keletről származó fűszereket. Amikor a portugálok rájöttek, hogy a termőhelyen jóval olcsóbb a szegfűszeg, a bors és a fahéj, úgy döntöttek, ők foglalják el a stratégiai helyen fekvő Malakkát. Így is történt 1511-ben. Az egymással versengő európai gyarmatosító hatalmak közül 130 év múlva elôször a hollandok kiűzték a portugálokat, majd 1842-ben a hollandok immár a britekkel elcserélték Malakkát a mai indonéziai területekért. A település gazdag történelme természetesen számtalan egyedülálló építészeti és kulturális emléket hagyott az utókorra, amely különösen az európai utazók számára jelent különlegességet. Ráadásul Malakka csupán 153 kilométerre fekszik a maláj fővárostól, Kuala Lumpurtól, annak vadonatúj repülôtere pedig mindössze egy órányi autóút a várostól. A látnivalók többsége ráadásul gyalog is felfedezhetô Malakkában. A város legkorábbi történelmi emléke egy kút 1459-bôl, amely a fent nevezett kínai hercegnőről kapta a nevét. Állítólag a legnagyobb szárazság idején sem száradt ki a kút, amely köré később a hollandok magas védőfalat építettek. A belváros legfurcsább építménye a hollandok által 1641 és 1660 között emelt Stadthuys (azaz Városháza), amely egyedi formájával és lazacszínűre festett falaival ma is kitűnő állapotban fogadja a látogatókat - immár a Malakka Múzeum otthonaként. Természetesen a gyarmatosítók elsőként várat építettek, hogy megvédjék magukat az esetleges támadásoktól.

Így tettek a portugálok is már 1511-ben, amikor a közeli domb tetejére emelték az A Famosá-t. A hollandokkal vívott ádáz csaták emlékét ugyan ma már csak romos állapotban őrzik az ódon falak, de egykori dicsőségét még lehet érezni, hiszen az illetékesek a falakon részletesen tájékoztatják a látogatót az erőd történetéről. Egy másik várat is érdemes felkeresni Malakkában, melyet a várostól három kilométerre levő Szent János-hegy tetején a hollandok alapítottak. Az egyháztörténeti kuriózumok iránt érdeklődők végigjárhatják a régi kínai buddhista szentélyeket, a gótikus stílusban épült Szent Xavér katolikus templomot, a lazacszínűre festett, a hollandok által épített Krisztus Templomot és a ma már a város lakosságának többségét kitevő muzulmánok által látogatott Tranquerah mecsetet. Ez utóbbi építészetileg is meghökkentő, hiszen minaretek helyett pagodával egészül ki a mecset, a szentély pedig nem kupolás, hanem piramis alakú. Felsorolni is nehéz, mi mindent találhatnak még a fentieken kívül a turisták Malakkában, de a tizenöt kilométerre fekvő Air Keroh védett erdejét mindenképpen érdemes felkeresniük, hiszen ott tanösvények, szabadtéri állatkert, hüllőpark, pillangó- és krokodilfarm is található.

Cameron-felföld A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt. Tioman-sziget A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen.találat
FőoldalÁzsiaMalajzia

Városnézés Malajziában 6 db utazási ajánlat

763.980 Ft/főtől (12 nap)

Körutazások Malajziában 6 db utazási ajánlat

763.980 Ft/főtől (12 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!