pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Ázsia szívében, a csodálatos és érintetlen természeti szépségek, az évezredes kultúra emlékei, valamint nép teszi vonzó úticéllá. A lakosság túlnyomó része 25 év allatti fiatal. Érdemes felkeresni, páratlan élményben lesz része. Az országot különös civilizáció, bőséges kultúra jellemzi. A legtöbb látogatóra az ország természeti elrendezésének fenséges gyönyörűsége mély benyomást tesz: a Vörös folyó északon, a Mekong deltatorkolat délen, és szinte az egész partszakasz ragyogó zöld rizsültetvényei. Vietnám ritka lehetőséget nyújt arra, hogy tradicionális bájú és szépségű országgal találkozzunk, amely mostanában teszi meg első lépéseit a modern világ felé. (Forrás:Cartográfia)

Vietnami kilátások Ma már úgy tűnik, Thaiföld nagyjából kilábalt az ázsiai gazdasági válságból, mi több a valutaleértékelés hatására egyre többen ismerik fel, hogy a délkelet-ázsiai országba érdemes mostanában ellátogatni a kedvezô ár-érték arány miatt. Viet-namban azonban korántsem ilyen kedvezô a helyzet, bár ami az árakat illeti, ez az ország is versenyképesnek nevezhetô. Ugyan a repülôgéppel Hanoiba (az egykori Dél-Vietnam fôvárosába) érkezô vendégek egyre több épülô felhôkarcolót látnak a környéken, a kép kissé csalóka, hiszen számos szállodaépítési projekt befejezetlenül áll már egy ideje. A tovább folytatódó gazdasági mélyrepülés a már megnyitott ötcsillagos házakra is negatív hatást gyakorol, így fordulhat elô, hogy Hanoiban a vadonatúj Sofitel Plaza Hotelben a 220 dolláros rack rate-tel szemben már 60 dollárért adnak szobát utazási irodáknak.

Vietnamban a turizmus fejlôdését számos tényezô hátráltatja: a vízum megszerzése még mindig meglehetôsen drága és bonyo-lult (még Budapesten is 25 dollárt kérnek egy turista vízu-mért, de ehhez szükség van egy meghívólevélre, amelyet továb-bi 25 dollárért a követség munkatársai szívesen megszervez-nek), az utak és repülôterek állapota messze nem kielégítô. Meg is látszik mindez a turizmus adatain, hiszen 1.5 millió turista érkezett tavaly csomagtúrákon Vietnamba, míg az adottságaiban és méretét tekintve hasonló Thaiföldre 7 millió.

Becslések szerint az ország 460 millió dollár bevételre tett szert tavaly a turizmusból. A szállodai férôhelyeknek csupán a harmada (56000 szállodai szobából 18000) felel meg a nemzetközi elvárásoknak. A jövô mégis biztató, hiszen ahogy az egyik brit távol-keleti specialista, a Travel 2 Far East termékfelelôse fogalmazott „Vietnam manapság olyan, mint Thaiföld volt a 60-as évek ele-jén”. A Kínai-tenger partján épülô luxus üdülôtelepek befeje-zése valamint a közeli Danang repülôterének nemzetközivé té-tele után azonban várhatóan megnô az esély arra, hogy 2010-re Vietnam is elérje a 7 milliós látogatói létszámot. Októberben indul a Thai Airways járata Danangból Bangkokba hetente há-romszor, a Vietnam Airways és a Dragonair pedig Hong Kong-i járatok indítását tervezi a kelet-vietnami városból. találat
FőoldalÁzsiaVietnám

Körutazások Vietnámban 13 db utazási ajánlat

1.145.920 Ft/főtől (15 nap)

Városnézés Vietnámban 6 db utazási ajánlat

1.440.970 Ft/főtől (16 nap)

Hanoi repülőjegy 279.300 Ft/főtől - Hanoi (oda-vissza)

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!