Szlovákia egyik legszebb része: A Nagy-Fátra

3 napos túra és kirándulás

A Nagy-Fátra 1500 méteres magasságot csak kevéssel meghaladó, hosszú, kettéágazó főgerince ideális terep a tavaszi gyephavas túrákhoz. A gerinc magasabban fekvő szakaszai az erdőhatár fölé nyúlnak, ahol a tavaszi hóolvadást követően virágba borulnak a havasi legelők. Ezen a hétvégén a hegység főgerincének déli kiemelkedéseit látogatjuk meg, szombaton gyalogosan kapaszkodunk fel a Krížna csúcsra, vasárnap pedig felvonóval a Zólyomra.

FőoldalEurópaSzlovákiaSzlovákia egyik legszebb része: A Nagy-Fátra

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, 2 éjszaka szállást, a szombati kétfogásos vacsorát, szervezést és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

további étkezéseket, a vasárnapi felvonózást és az esetleges belépőket, utas- és baleset biztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Létszám: 
30-46 fő.

Nehézség:

A túraútvonal semmilyen technikai nehézséget nem tartalmaz, végig jelzett turistautakon haladunk, a szintemelkedés megoszlása viszonylag egyenletes. Az egésznapos túrához és az 1000 m-t meghaladó szintemelkedéshez megfelelő állóképesség szükséges.

 

1. nap: Budapest, Donovaly
Pénteken délután 16.45 órakor találkozunk Újpest-Városkapu metróállomásnál a Match áruház parkolójában, indulás 17 órakor. A nap hátralévő része utazással telik, 21 óra körül érkezünk Donovalyban lévő szálláshelyünkre.
Szállás: turistaház

2. nap: Jelenec, Prašnica, Prašnické sedlo, Repište, Krížna, Majerova skala, Turecka
Szombaton reggel rövid buszozás után Jelenec község határából indulunk útnak. Kezdetben egy szűk, meredek falú völgyben, kisebb-nagyobb vízesések és csobogók mellett vezet az utunk, majd megérkezünk az egykor pásztorok szálláshelyéül szolgáló Prašnica falucska épületeihez. Innen felkapaszkodunk egy mellékgerincre, majd a gerinc mentén folytatjuk az utat, végül több kisebb csúcsot keresztezve elérjük az erdőhatárt, és megmásszuk az 1574 m magas Krížna csúcsot. A havasi legelővel (és remélhetőleg tavaszi virágokkal) borított csúcsról szép kilátásban gyönyörködhetünk. Rövid pihenő után lefelé indulunk, egy szakaszon még követjük a hegység főgerincét, majd ha az idő engedi, kitérőt teszünk a látványos Majer-sziklákhoz, végül leereszkedünk a Turecka-völgybe. Visszaubuszozunk a szálláshelyünkre és együtt vacsorázunk. A túra távja 15 km, a szintemelkedés 1100 méter.
Szállás: turistaház
Ellátás: kétfogásos vacsora

3. nap: Zólyom, Budapest
Vasárnap délelőtt a turistaházunk mellől induló felvonóval néhány perc alatt feljutunk a Nová hola csúcsra, megmásszuk az 1403 m magas Zólyom csúcsot, majd kényelmes sétával, havasi legelőkön, fenyő ligetekben, majd fenyőerdőben leereszkedünk a Šturec patak völgyébe. Itt buszra szállunk, az utazást Zólyom város közelében egy gyors sztrapacskás ebéd elfogyasztása kedvéért megszakítjuk. Budapestre 19-20 óra körül érkezünk. A túra távja 8 km, a szintemelkedés 200 méter.
 

További információ

Szállás

Donovalyban, a Nova Hola lábánál fekvő turistaházban, 4 ágyas szobákban lesz a szállásunk.
Zuhanyzók és wc-k a folyosókról nyíló közös, (külön női és férfi) szociális blokkokban használhatók.

Lehetőség van korlátozott számban kétfős, jól felszerelt apartmanban megszállni, ennek felára 12.000 Ft / 2fő.
 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Lengyel Tátra gyalogtúra - 5 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, 2 éjszaka szállást, a szombati kétfogásos vacsorát, szervezést és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

további étkezéseket, a vasárnapi felvonózást és az esetleges belépőket, utas- és baleset biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

felvonó a Nova Holára 5 Euró

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
5 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
10-30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Kis hátizsák, magasszárú túrabakancs, réteges túraöltözet, eső- és szélálló kabát, kamásli, egész napra elegendő mennyiségű étel és ital, fényképezőgép, esetleg túrabot.

Egyebek
Kiutazás: 

Budapest, Parassapuszta, Zólyom, Beszterce, Donovaly útvonalon utazunk légkondícionált különjárati autóbusszal.
Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Donovalyban, a Nova Hola lábánál fekvő turistaházban, 4 ágyas szobákban lesz a szállásunk.
Zuhanyzók és wc-k a folyosókról nyíló közös, (külön női és férfi) szociális blokkokban használhatók.

Lehetőség van korlátozott számban kétfős, jól felszerelt apartmanban megszállni, ennek felára 12.000 Ft / 2fő.
 

Étkezés: 

Szombat este kétfogásos közös vacsora, további étkezések egyénileg. Élelmiszert elsősorban otthonról érdemes hozni. A szombati túraútvonal egyetlen menedékházat vagy büfét sem érint, az egész napos élelmiszer és ital adagot hátizsákban kell magunkkal vinnünk. Vasárnap reggel Donovalyban lesz vásárlási lehetőség élelmiszerboltban, koradélután pedig útba ejtünk egy csárdát, ahol meg lehet ebédelni.

Időjárás: 
A május végi időpontnak és az 1500 m feletti magasságnak megfelelően hűvös idő várható, de természetesen ez nagyon függ az aktuális fronthatásoktól is, a legvalószínűbb a 10-15 fok körüli hőmérséklet. Hófoltok lehetségesek, egybefüggő hótakaró valószínűleg nem lesz, szélre mindenképpen készülni kell. Pontosabb előrejelzés csak az indulás előtt néhány nappal várható.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!