Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház

Kényelmes gyalogtúra a Zöld-tavi menedékházhoz

Kellemes gyalogtúra a Magas-Tátra egyik leginkább magával ragadó szegletébe, a Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz. Igen látványos, könnyen végigjárható túra, melynek végén, a házhoz megérkezve kinyílik a látóhatár. Legendákkal övezett hófedte hegycsúcsok, friss hegyi levegő, ízletes tátrai ételek és italok. Kényelmes kirándulásra hívunk mindenkit a Magas-Tátra keleti részének legszebb, a turisták körében méltán népszerű völgyébe!

FőoldalEurópaTátraMagas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal  a magyar nyelvű túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű, látványos túra. A menedékházig folyamatosan emelkedik ösvényünk, de igen meredek kitett (nagy mélység felett vezető) szakaszokra nem kell számítanunk. Ebéd után a már ismert útvonalon ereszkedünk vissza autóbuszunkig. 
 
Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
1 nap: Budapest – Tátralomnic. Fehér-víz – Zöld-tavi menedékház – Fehér-víz.

Hajnalban találkozunk (05.00-kor) Budapesten majd Besztercebányán és Poprádon keresztül kora délelőtt érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Parkban, Tátralomnic szomszédságában található Fehér-víz (Biela voda) nevű parkolóba. A parkolóból immár gyalog indulunk felfelé a Késmárki-Fehérvíz-völgyben. Kezdetben fenyvesben, majd törpefenyők között kanyarog ösvényünk, melynek kisebb tisztásairól már útközben szép kilátás tárul elénk. Mintegy három óra gyaloglás után érkezünk meg a Magas-Tátra egyik legszebb völgykatlanában, az elragadóan bájos Zöld-tó partján álló Zöld-tavi menedékházhoz. A tavat olyan hatalmas, ég felé törő tátrai csúcsok szegélyezik, mint pl. a Weber-csúcs, amely a Magas-Tátra legmagasabb függőleges sziklafala (900 méter), a legendákkal övezett, a tóból szinte kinőni látszó Karbunkulus-torony, vagy a sziklamászók körében rendkívül kedvelt Zerge-csúcs. A menedékházban megpihenünk és megebédelünk, majd miután magunkba szívtuk a hegyek energiáját, a felfelé megtett úton jutunk vissza túránk kiindulópontjához. A parkolóban várakozó autóbuszunkkal haza indulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv: 15 km, Szintkülönbség 615 méter fel és le, menetidő 6-7 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal  a magyar nyelvű túravezetést. 

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas és útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

20-25 literes kis hátizsák, esőkabát, túrabakancs, kényelmes túraöltözet, fejfedő. Javasolt még a túrabot használata.
Tavaszi időpontunkban jól jöhet egy kamásli (lábszárvédő) ilyenkor még előfordulhatnak havas részek.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetközbeni felszállóhelyek:
- Dunakeszi 2A Shell benzinkút
- Szendehely, Szepi fogadó
- Rétság, központ
- Parassapuszta, határátkelő 

Étkezés: 

Önellátó. Érdemes hoznod az utazásra néhány szendvicset, rágcsálnivalót és innivalót. A menedékház éttermében lehetőség lesz ebédelni. A menedékházakban nagy a forgalom, így sokszor lassabb kiszolgálásra számíthatunk!

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
61 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Tünde
Budapest, VIII. kerület
2018. júl. 30
5.0
Hibátlan, mint mindig. Köszönöm!
Tündi
Eger
2018. máj. 17
5.0
Számunkra a túrázás a kikapcsolódás.Fantasztikus túravezetők,figyelmesek,és nagyon felkészültek.Minden elismerésem a túravezetőknek és köszönjük az élményt!
Kozma Endre
Győr
2018. máj. 16
5.0
Nagyon tetszett, megyünk máskor is.
Kovács Krisztina
Celldömölk
2018. máj. 15
5.0
Szuper volt minden! A hegyek gyönyörűek, a tó tényleg zöld volt :), az idő tökéletes volt, a túravezetők fantasztikusak! Kell ennél több? Megyek máskor is!
Anikó
Veresegyház
2018. máj. 14
5.0
Nagyon jó kis túra volt, csodálatos élményekben volt részünk.
Köszönet a túra vezetőknek :Csongornak és Mátyásnak.
Róbert Fetter
Kalocsa
2018. máj. 14
4.8
Nagyon kellemes évadnyitó túra volt.
<név nélkül>
Vác
2018. máj. 14
4.5
Nagyon jól szervezett túra volt. Minden jól sikeredett :-)
Melinda
Győr
2018. máj. 13
5.0
Csodálatos időben, pontos szervezéssel, pazar látvánnyal, maradandó élményekkel tértünk haza.
Zsolt
Budapest
2017. aug. 14
5.0
A sok pozitív ajánlás miatt választottam őket, és nem csalódtam bennük!
Végig azt éreztem hogy profin végzik a dolgukat, mind a jelentkezési időben korrektül, időben tájékoztattak mindenről, és a túra sokán is egyfajta egészségesen laza, de profi hozzáállást éreztem a részükről.
Dani és Magdi a két túravezető pedig kedvesen, segítőkészen de szintén magabiztosan vezették a csapatot.
Köszönet az egész útért, már gondolkodom hogy befizetek egy következő túrájukra is :) !
<név nélkül>
Veszprém
2017. aug. 14
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönöm szépen az túrát.
B. Pálné
Budapest, XII. kerület
2017. aug. 14
4.5
Örülök,hogy részt vettem a túrán. Nekem kicsit kihívás volt, de magam előtt is bizonyítottam, hogy ha még van erőd ki kell használni és gyönyörű tájakat felfedezni kellemes, segítő társaságban..
Peti
Budapest, XXII. kerület
2017. aug. 14
4.8
Gyönyörű élmény volt, kiváló túra. Egyetlen apróság, bár több idő jutott volna a célnál csodálni a tájat, de érthető az időbeosztás sűrűsége. Találkozunk legközelebb. ;)
<név nélkül>
Budapest
2017. aug. 14
5.0
Nagyon tetszett a túra, a látvány egyszerűen gyönyörű volt. Mindenkinek tudom ajánlani.
:)
Sándor
Budapest XIV. ker.
2017. máj. 16
5.0
A túra során megtapasztalhattam a túravezetők felkészültségét és odafigyelését a csapatra.
Rengeteg hasznos és érdekes információval láttak el. A Tátra valóban gyönyörű. Egyetlen negatívum az út során amiről sem az iroda, sem ők nem tehettek az időjárás. Az eső nem épp a legjobb időpontban érkezett és a korábbról megmaradt hó is valamelyest nehezítette főleg a vissza utat. Leszámítva ezt a kellemetlenséget csodálatos túrán vehettem részt.
Először utaztam az iroda szervezésében, de biztos vagyok benne nem utoljára. Már alig várom a következő utazást.
Csodálatos nap volt ami a túravezetőknek is köszönhető.
Katalin
Budapest
2017. máj. 15
5.0
A túra egyetlen árnyoldala - amiről sem az iroda, sem a túravezetők nem tehetnek - az eső és a hóval borított út volt.
Mindemellett érdekes látványt nyújtott májusban ilyen vastagságú hó .Ahol már elolvadt zöld gyep és mellette a hó. Gyönyörű látvány volt a felhőkig érő, hóval borított csúcs és a tó, ami valóban zöld.
Nagyon kellemes gyalogtúra volt az időjárás ellenére. A túravezetők nagyon sok hasznos és érdekes információval láttak el, amiért külön köszönet.
Először utaztam az iroda szervezésében, de nem utoljára. Bízom abban, hogy a következő út is hasonló, maradandó élményeket hagy bennem
<név nélkül>
Szentendre
2017. máj. 15
5.0
Szuper volt!!!
<név nélkül>
Budapest, XVII. kerület
2016. nov. 6
5.0
Kiváló túra volt! A túravezetők kedvessége, felkèszültsége, tapasztalata hibátlan! Az útközben adott információk, történetek nagyon hasznosak és érdekesek voltak!
Külön köszönet Nagy Árpádnak, a Tátra kiváló szakértőjének!
Legközelebb is veletek utazom.com! :)
Gáborné
Budapest
2016. nov. 3
5.0
Tisztelt Iroda!

Kellemes és Nagy Árpádnak köszönhetően nagyon tartalmas napot sikerült eltöltenem az Önök szervezésében ezen a túrán.Külön köszönet a túra előtti tájékoztatásért ami nagymértékben segítette az utazáshoz való felkészülést. Szép őszi ,majd téli arcát is megmutatta a Tátra.Csodás nap volt, köszönet érte mindenkinek! :)


Szabolcs
Budapest, XI. kerület
2016. okt. 31
4.8
Árpád ismét hozta a profi túravezető és egyben idegenvezető formát.
Rengeteg érdekes információt oszt meg az utasokkal a túra során.
Sok hasonló úton vettem már részt de ilyen lelkes túravezetővel nem igen találkoztam még. Köszönet érte.
Zsuzsa
Pécs
2016. júl. 26
4.5
Ezen a túrán is nagyon jól éreztük magunkat! A túravezetők nagyon közvetlenek, kedvesek voltak, sok érdekes információt osztottak meg velünk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!