Ausztria szépségei

1 napos Wachau völgyi kirándulás

Túránk a világörökség részét képező Wachau-i völgyszoros, Duna fölé magasodó csodálatos hegyvidék ösvényeit barangolja be. Várrom, pazar kilátás, gyönyörű sziklavilág, mesés kisváros izgalmas, szép kirándulás családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

FőoldalEurópaAusztriaAusztria szépségei

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Könnyű túra. A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
1.nap: Budapest, Dürnstein, Vogelberg (546 méter), Fesslhütte (550 méter), Starhembergwarte (564 méter), Dürnstein, Budapest

04.45-kor találkozunk Budapesten, a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor!
Néhány órás utazással érkezünk meg a Duna Krems utáni szakaszának partján lévő Dürnstein kisvárosába, ami túránk kiinduló pontja lesz.
Ösvényünk pazar fenyvesek között, panorámás gerinceken vezet. Első célunk a Vogelberg 546 méteres csúcsa, innen rövid pihenő után folytatjuk utunkat egészen a Fessl menedékházig, ahol lehetőség nyílik megebédelni, nagyobbat pihenni. Ezt követően felfrissülve sétálunk a közeli kilátóhoz. Kedvező időjárás esetén az Alpok távoli csúcsait is megcsodálhatjuk, majd egy szép erdei ösvényen gyönyörű sziklaformációk között  ereszkedünk vissza a szomszédos völgyön keresztül a lent várakozó autóbuszunkhoz. Haza indulás előtt még van lehetőség bolyongani egyett a kisváros utcácskáin, beülni hangulatos éttermei valamelyikébe. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.
Táv: 12 km, szint: 470 méter, össz idő: 4.5 - 5 óra
 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó lábbeli túracipő vagy bakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet. Egy kis hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabot is jó szolgálatot tehet. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű élelmet és inni valót itthonról vinni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20-25 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
41 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Szilvia
Budapest, XXII. kerület
2017. máj. 8
5.0
A túrát nagyon szép tájon, izgalmas kis ösvényeken tettük meg. Jól volt kitalálva az útvonal, hogy élvezni lehessen a táj szépségeit. Dícséret jár a túravezetésért is. Mindenkivel figyelmesen bántak. Köszönöm, hogy részt vehettem.
Anett
Budapest, IV. kerület
2017. máj. 8
5.0
Minden nagyon szuper volt.
Gyönyörű volt a környezet, csodálatos a kilátás. A túra is nagyon kényelmesen megtehető volt, közben volt lehetőség fényképezni, nézelődni.
A túravezetők is kedvesek, viccesek, segítőkészek voltak, és a buszon is érdekes történeteket osztottak meg velünk a helyről.
Mindenkinek ( főleg kezdőknek) tudom ajánlani ezt a túrát.
Zsanett
Nyíregyháza
2016. szep. 26
5.0
Nagyon kellemes kirándulás volt gyönyörű helyen! Örültem, hogy erre a vidékre is szervez az iroda túrát. Szívesen mennék még hasonló nehézségű túrákra, ez pont nekem való :)
Zoltán
Budapest
2016. szep. 26
5.0
Ez az ami kifogástalan pontos korrekt szervezésnek tartok nem mellesleg gyönyörű élményekkel.Semmi hibát nem találtam de ezt már megszoktam harmadszor voltunk a UTAZOM.COM szervezésében és biztos,hogy még megyünk. .Értékelés:5
Éva
Esztergom
2016. szep. 26
5.0
Nagyon szép helyekre jutottam el, a látvány a természet csendje illata lenyügözött. Rossz volt visszajönni. Köszönöm az élményt. Tervezem a következő túrát.
<név nélkül>
Budapest, XVII. kerület
2016. szep. 26
4.5
Megszokott profi szervezés az utazom.com-től. Csodálatos időjárás, fantasztikus táj. Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.
<név nélkül>
Budapest
2015. jún. 18
4.5
Csodás út volt, nagyon jól éreztük magunkat. A nagy hőség, majd a jégeső kicsit vadregényessé tette a kirándulást, de mindezzel együtt is nagyon élveztük. Kezdő túrázóknak vagy az idősebb generációnak azért akadhatnak itt-ott nehézségei, de a túravezetők nagyon jól kezelik a helyzetet.
MÓNIKA
Budapest, III. kerület
2015. jún. 15
5.0
Sziasztok,

Köszönjük ezt a klassz túrát, nagyon élveztük, szép helyeken jártunk...a túravezető nagyon jófej volt, a jégesőben még az esőkabátját is kölcsönadta a barátnőmnek
ilyen önfeláldozásra igazán nem számítottunk, még egyszer nagyon köszönjük, máskor is veletek utazunk, de akkor már ő sem hagyja otthon a védőfelszerelést :)

Üdv.,
Móni
Irén
Dorog
2015. jún. 15
4.5
A túravezetők segítőkészek voltak, mindenkire figyeltek. Az időjárás is hozzájárult, hogy még érdekesebb legyen az út. Még ezt is jól kezelték a túravezetők. Szívesen veszek részt máskor is hasonló utakon.
Pozsonyi
Budapest, XXII. kerület
2015. jún. 15
4.3
Jol ereztuk magunkat, a jegeso kimondottan nagy elmenyt jelentett :-) A turavezetok profik voltak
Erika
Budapest, XIV. kerület
2015. ápr. 7
5.0
Csodaszép helyen jártunk kedvem lett volna letáborozni egy-egy sziklánál. Köszönöm a lehetősséget.
Nagyon jól megszervezett kellemes nap volt.
Magdolna
Budapest, VIII. kerület
2015. ápr. 7
5.0
Szerencsénkre csodálatos idő volt. Az idegenvezetők: Ákos és Anita maximális figyelemmel vezették a túrát! Köszönet érte! Noha erre számítottunk, mert voltunk már az iroda szervezésében a Thayatal Parkban, amit szintén Radics Ákos vezetett. Az akkor szerzett élmények miatt választottuk most a dürnsteini túrát. Idén is csodás élményekkel gazdagodtunk. Nem véletlenül választjuk az Utazom.com irodát. Immáron másodszor kaptuk azt, amit ígértek. Köszönet a kedves ajándékért is, a korábbi nyuszimnak megérkezett a testvére is. ///Sajnos a Thayatal hűtőmágnesnek idén nem érkezett "testvére". Az utazásainkról mindig hozunk mágnest, amik a tűzhelyem fedőlapján főzés közben emlékeztetnek a szép élményekre./// Szép óra volt a dürnsteini séta is /+mindkettőnk családja örült a hozott wachaui apróságnak/, nagyon kedves kisvárosban nézelődhettünk. Ez kellemes levezetése volt a túrának. Köszönet az iroda szervezésének, de siker csak ennyire elkötelezett idegenvezetőkkel lehetséges. További sikereket és lelkesedést kívánok mindnyájuknak!
Gábor
Budapest, XVIII. kerület
2015. ápr. 7
5.0
Minden nagyon tetszett , a túra jól szervezett volt, a túravezetők pedig nagyon szimpatikusak és segítőkészek.
Kármen
Budapest, XVIII. kerület
2015. ápr. 7
5.0
Mind az utazás, mind pedig a túravezetők munkája véleményem szerint kitűnő volt. Különösen az tetszett, hogy rugalmasak, segítőkészek, a túra során több alternatívát is felajánlottak az útvonalakra erőnlét szerint.
Elvira
Budapest, XI. kerület
2015. ápr. 7
4.8
Nagyszerű volt a túra. Szép helyen jártunk, a túravezetők kedvesek voltak.
Ami kicsit csökkentett az élvezetből, hogy nem volt elég idő nézelődni a gyönyörű tájban, ha nem akartam lemaradni s utolsóként bóklászni a csoport mögött.
István
Budapest, XI. kerület
2015. ápr. 7
4.5
Ákos nagyon kedves és segítőkész volt. Többször túráztunk már vele, és mindannyiszor tökéletes vezetőnek bizonyult. A tériszonyos második szakaszra viszont kicsit jobban felkészíthettetek volna minket a programajánlatban, mert bár elképzelhető, hogy lélektanilag ez így volt jó, a drótozott szakaszon túljutva roppant elégedettek lehettünk magunkkal, de ha kisebb gyerekkel mentünk volna, mint amilyenek voltak is a csoportban, akkor mi ott egészen biztosan visszafordulunk. Ezzel együtt szívesen részt vennénk újabb hasonló nehézségű (hossz, szintkülönbség) túrákon Ausztriában vagy Szlovákiában is. Sok sikert a munkátokhoz!
Árpád
Göd
2015. ápr. 7
4.8
A várig való feljutás során kételkedni kezdtünk abban, hogy a túrát "kezdők" is teljesíteni tudják. A kezdeti nehézség ellenére teljesítettük a túrát, a táj gyönyörűá volt, az időjárással szerencsénk volt. Köszönet idegenvezetőinknek a figyelemért.
Andrea
Budapest, XIII. kerület
2015. ápr. 7
4.5
Jól éreztük magunkat. A túravezetők nagyon segítőkészen álltak az utasokhoz
Beáta
Budapest, XXII. kerület
2015. ápr. 7
5.0
Gyermekeimmel együtt nagyon jól éreztük magunkat. Kitűnő program, jól szervezett túra és maximálisan barátságos és segítőkész túravezetők! Bármikor szivesen útnak indulunk velük. Külön örülnénk,ha a következő Medve-szurdok túrán is velük utazhatnánk.
Irén
Vác
2015. ápr. 7
5.0
Nagyon kellemes túra volt , szerencsére az idő is kedvezett . Gördülékeny volt minden gyülekező köszönet a túratársaknak is. Gyönyörű volt a túra helye, sok látnivalóval.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!