Ausztria rejtett kincsei

1 napos buszos kirándulás a Thayatal Nemzeti Parkba, egy igazi tavaszi bemelegítő túra!

A határszéli fekvésnek és a nehéz megközelíthetőségnek köszönhetően a Thayatal Nemzeti Park és a völgy erdői teljes érintetlenségében tárulnak elénk. A parányi területen megtalálható az Ausztriában honos növények csaknem fele. Ami pedig néhány éve még elképzelhetetlen volt, az mára valóság: a nemzeti park egy része Csehországban fekszik és minden további nélkül felfedezhető egy határokat átszelő gyalogos túra keretén belül.

GARANTÁLT INDULÁS, JELENTKEZZ MOST!

FőoldalEurópaAusztriaAusztria rejtett kincsei

Alapár tartalmazza

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Könnyű kirándulás, átlagos erőnléttel teljesíthető.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
1.nap: Budapest, Hardegg, Thayatal Nemzeti Park, Merkersdorf, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás Budapesten 04.45-kor, indulás 05.00 órakor. 
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az osztrák-cseh határszélen megbújó Hardegg városkába. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk hogy bejárjuk a Thaya folyó völgyének gyönyörű ösvényeit. Csodálatos érintetlen területen halad útvonalunk, hol a folyó medret követve hol felkapaszkodva feledhetetlen panorámát nyújtó kilátópontokra. A növényvilág szerelmeseinek igazi paradicsoma ez, a Thaya-völgyben elég ha követjük a folyókanyarulatokat, és mindjárt egészen másként néz ki az erdő. Néhány növénnyel benőtt rom és vár emlékeztet arra, hogy a völgyben nem mindig voltak olyan békések az idők, mint manapság. Túránk végén a Kaja patak völgyén keresztűl térünk vissza Merkersdorf falu parkolójában lévő buszunkhoz.
Késő este érkezünk Budapestre.
Menetidő: 6 óra; távolság: 15 km, szint: 370 méter

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

fakultatív várbelépő, 3 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj foglaláskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Túracipő/túrabakancs, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszereléseknek, esőkabát, enni-inni való. 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, és minimum 1,5 liter innivalót. Csak a túra kezdő és végpontján van lehetőség ételt-italt vásárolni.

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
15 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.5
Juhász-Lóczi Henriett
Budapest, III. kerület
2018. ápr. 14
5.0
Jól szervezett, kényelmes túrán vehettünk részt. A Thayatal Nemzeti Park nyújtotta gyönyörű látványhoz csodás időjárás, verőfényes napsütés társult. Matyi és Csongor segítőkészsége, felkészültsége is hozzájárult ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát. Külön kiemelném, hogy az egész túra során megfelelő időbeosztás érvényesült, mindenki a saját tempójában haladhatott, lehetőség nyílt szebbnél szebb fotók készítésére. Nem is ragoznám tovább: Ezt a túrát mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ági
Kiskunhalas
2018. ápr. 3
5.0
Ismételten nagyon jó kis tavaszi túrát sikerült összehoznotok, az idő tökéletes volt, az út is, Csongor, Matyi pedig a már megszokott magas színvonalat "hozták". A váratlan kis problémákat azonnal megoldották. Az út végén a buszcsere kis meglepetést okozott, de gondot nem.Ismét 5* .
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2018. ápr. 2
5.0
Csak rébuszokban mint mindig ;-)
<név nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
2018. ápr. 2
4.5
Nagyon szép a nemzeti park, ahol jártunk, épp nyílt a hóvirág, a májvirág, gyönyörű volt így a táj.
A túravezetők figyeltek az utasokra.
Zsanett
Nyíregyháza
2017. okt. 16
5.0
Könnyű túra nagyon szép tájon. Örülök, hogy ismét az utazom.com-mal kirándulhattam!
Hegyeshalmi Mária
Budapest, XI. kerület
2017. szep. 29
4.8
Minden érintettnek köszönet a 2017. szeptember 23-i túráért. Fizikailag ugyan jobban esett volna, ha a nehezebb szakasz nem a túra végére, hanem az elejére kerül, de ez nyilván nem kivitelezhető.
Üdvözlettel
Hegyeshalmi Mária
Moncsi
Százhalombatta
2017. szep. 25
5.0
Jó szervezés,gyönyörű táj, kedvenc túravezetők. Köszönöm az élményt!
Attila
2013. szep. 30
3.8
Az egész túra jó volt, egyetlen kisebb gond akadt. A túra vezetők kedvesek, jó fejek voltak de kissé végig rohantunk a terepen így pl. alig tudtunk egy-egy fényképre időt szánni. Én elég gyors léptű vagyok, mások sokszor rám is szólnak hogy ne siessek, itt viszont 1 képet (szószerint 1!) ha megcsináltam a barátommal már a sor végén találtunk magunkat és a végét záró túra vezetők ránk vártak. Ezek után rohantunk előre hogy tudjunk képet csinálni de volt hogy a sor eleje már 400-600 méterre tartott, képtelenség volt utolérni :S Közben persze kihagytunk egy csomó jó kép készítési lehetőséget :( Volt olyan rész ahol mi és még kb. 4-5 ember középen voltunk kb. de utánnunk sem látuk a sor végét (200-300 méterre látunk vissza) és az elejét sem látuk a sornak :S Később egy ponton lehetett látni hogy az eleje vagy 500 méterre volt és csak mentek-mentek.... Szóval a sor kb.7-800 méter hosszú volt időnként(kb 30-40 ember) és mire a vége megérkezett pl. egy pihenő pontra az eleje már indult volna. Így az utolsók alig tudtak megpihenni. Ahogy láttam senki nem volt túl lassú szóval nem ezért volt ez az egész. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam és szívesen elmegyek legközelebb is Önökkel és ezekkel a túra vezetőkkel mert összeségében nagyon jó volt a kirándulás :) Köszönöm hogy részt vehettünk :)
Nikolett
2013. szep. 30
4.8
Csodálatos helyen gyönyörű időben tölthettünk el egy szép napot! :)
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük!
... Istvánné
2013. szep. 30
4.0
Kellemes, könnyű, változatos túra volt, Csongor remek túravezetésével. Tetszett, hogy túra közben felhívta a figyelmet különféle kisebb látnivalókra is (gombák, ciklámenek, vízinövények)
Egy negatívum volt csak, hogy rosszul voltam a buszon, de azt is megoldottuk (e-mail-ben ígéretet kaptam, hogy majd előbbre kapok helyet, de végül is a hátsó ajtónál ültem, és Bécs után eléggé rosszul voltam, de a fiúk előre engedtek, így a kritikusabb részeken ott tudtam ülni. Voltak ismerőseim a buszon, akik jóval később jelentkeztek mint én, és előbbre ültek a buszon)
Elvira
2013. ápr. 14
5.0
Nagyon jól megszervezett, s kivitelezett túra, szakértő és minden kellő információval s megszállottsággal rendelkező túravezetők! Köszönet mindenért! Azóta várom a következő kirándulást. Remélem akkor is hasonló élményekben lesz részem!
Ágnes
2013. ápr. 11
4.2
Sajnos a taxitársaság rosszul vette fel a rendelést, így a busz tervezett indulási időpontjában még a házam előtt voltam kénytelen állni. A szervezők türelmesen megvártak, amit ezúton is köszönök nekik. Kedves gesztus volt a húsvéti meglepetés ajándék és a túra végén kiosztott hűtőmágnes. A Karib-tenger kalózainak a végét viszont azóta sem láttam!
Andrea
2013. ápr. 11
5.0
a buszban lehetne egy kicsit több hely/utas:)
Beatrix
2013. ápr. 11
4.0
Szia, meg voltunk elégedve mindennel,az utazásnál azért adtunk kevesebb pontot, mert visszafele a hátsó részen egy kicsit hideg volt mert nem ment a fűtés, páran felvették a kabátot.Kellemetlen lett volna szólni, mert ment a dvd is, nem akartunk film közbe járkálni, kiabálni sem akartunk.De egyébként nagyon jól éreztük magunkat, ez az apró dolog nem veszi el a kedvünket attól hogy veletek utazunk.
Köszönöm
Beatrix, Attila
Magdolna
2013. ápr. 11
5.0
Ausztria rejtett kincsei túrán vettünk részt. A túravezetők mindenre odafigyelése, szakmaisága, lelkesedése, udvariassága és segítőkészsége mellett gyönyörködhettünk és élvezhettük az álomszép havas nemzeti parkot. Köszönjük! Felejthetetlen napban volt részünk. Nagyon szívesen megismételnénk ezt a túrát nyáron vagy száraz, színeződő levelű őszi időszakban!
A gépkocsivezetők nyugodt vezetési stílusa is dicséretet érdemel, még akkor is, ha ez az alapvető feladatuk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!