A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

3 napos kirándulás Ausztriában

Ausztria legszebb hegycsoportjai közé tartozó Hochschwab csodái várnak ránk ezen a buszos utazáson. Az Alpok csipkés hegyláncai, alpesi rétjei, barlangjai ejtik ámulatba a túrázót. S ha ez még nem lenne elég, a vízesésektől szabdalt, szédületes Wasserlochklamm zuhatagjait járjuk be fahídról fahídra, amely izgalmas része lesz e fantasztikus kalandnak.

FőoldalEurópaAlpokA Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal,
két éjszaka szállást apartmanokban,
a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, felár ellenében egyszerű félpanzió rendelhető (lásd étkezés)
az esetleges belépőket,
az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
29 fő

Nehézség:

Közepesen nehéz túra, az első két nap nagyobb szintemelkedéssel.

Szállás

Az éjszakát a vendégház apartmanjainak 2-3 ágyas, fürdőszobás, konyhás szobáiban töltjük.
Ágynemű huzatot lepedőt, törölközőt hozni kell!

Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap
1. nap: Budapest, Lassing (684 méter), Hochkar csúcs (1808 méter), Wasserlochklamm, Präbichl (1232 méter)

Korán reggel indulunk Budapestről és szinte végig autópályán haladva érkezünk meg az osztrák síparadicsom, a Hochkar tövébe. Felszereléseinket magunkhoz véve indulunk neki a völgy fölé magasodó hegyoldalnak. Útközben a sífelvonó-központ melletti menedékháznál megpihenünk, majd egy gerincen felkaptatva érjük el a csúcsot. Lélegzetelállító panoráma kíséri utunkat, belátjuk az alattunk elterülő Salza völgyét, az Alpok közeli, magas bérceit, például a Reichensteint (2165 méter) és a Hochschwab csoport 2000 méteres vonulatait is. A csúcsról egy másik túraösvényen visszaereszkedünk a sífelvonóknál várakozó autóbuszunkhoz. Innen rövid utazással legurulunk a Salza völgyébe, hogy meglátogassuk a vízeséseiről híres Wasserloch szurdokot. Kiépített lépcsőkön, hidakon kapaszkodunk fel egészen a patak forráspontjáig fantasztikus környezetben. Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk a völgybe és szállásunkra utazunk.  amivel a szállásunkra utazunk.
Menetidő Hochkar: 3 óra; szint: fel 350 méter, le 350 méter
Menetidő Wasserlochklamm: 3 óra, szint fel: 300 méter, le 300 méter​

2. nap: Präbichl, Reichenstein (2165 méter), Präbichl

Mai célunk a gyönyörű Reichenstein csúcsának megmászása. Reggeli után szállásunkról egy szép erdei ösvényen indulunk felfelé. Az erdőhatárt elérve sziklásabbá válik a terep, majd meredeken vezet tovább az utunk, egy csodálatos hegygerincen keresztül a Reichenstein menedékházhoz. Felszerelésünket otthagyva, kicsit megkönnyebbülve tehetjük meg a hátralévő szakaszt a csúcsig. Fantasztikus a panoráma, tiszta időben láthatjuk a Hochschwab csoport magas gerincét és ormait. A házhoz visszatérve kifújjuk magunkat és a már ismert ösvényen ereszkedünk a völgyben lévő szállásunkra. 
Menetidő: 8 óra, távolság: 14 km, szint: fel: 1250 méter, le 1250 méter 
 

3. nap: Präbichl, Hochtrum 2081 m., Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és szállásunkról indulva kezdjük napi programunkat. Egy szép alpesi völgyön keresztül felfelé kanyarogva érkezünk a Laming hágóba. Itt megpihenünk majd törpe fenyőerdőben folytatva utunkat érkezünk meg a Hochturm 2081 méter magas csúcsára. A panoráma fantasztikus! Láthatjuk az Alpok közeli csúcsait, a túloldali megbúvó zöld-tó meg-megcsillanó víztükrét. Szusszanunk egyet majd visszaereszkedünk  a Polster nyeregig innen pedig a közeli kis menedékházhoz ballagunk. Itt van lehetőség megvárni a visszatérőket akik már a csúcsra nem szeretnének felkapaszkodni. Miután mindenki kifújta magát leereszkedünk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.    
Menetidő: 6 óra; távolság: 13 km, szint: fel: 900 méter, le 900 méter.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal,
két éjszaka szállást apartmanokban,
a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, felár ellenében egyszerű félpanzió rendelhető (lásd étkezés)
az esetleges belépőket,
az utas és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

2020 árak:
szurdok belépő 5 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20 - 25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát óvandó)  váltócipő, váltóruha használata kötelező, kérjük mondenképp hozz magaddal!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Szállás: 

Az éjszakát a vendégház apartmanjainak 2-3 ágyas, fürdőszobás, konyhás szobáiban töltjük.
Ágynemű huzatot lepedőt, törölközőt hozni kell!

Étkezés: 

Önnelátás, az apartmanok felszerelt konyhával rendelkeznek.
Szállásunkon kérhető egyszerű félpanziós ellátás. 9000 Ft/fő Jelentkezéskor tudod kiválasztani.
Ez egyszerű hideg reggelit, felvágott, sajt, dzsem, zsemle, tea.
kétfogásos  vacsora: 1nap:  leves,  bolognai spagetti
                                 2 nap:  leves, sült csirkecomb rizzsel
Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható, a túrák során csak a menedékházban van víz vásárlási lehetőség, minimum 1,5 litert hozz magaddal napközbenre.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 20-25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.4
15 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
3.7
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.3
Péter
Gárdony
2017. aug. 15
4.8
Részemről mindennel meg voltam elégedve, a szervezés, program túrák jók voltak nagyon. Szerencsére az időjárás beprogramozása jól sikerült, hogy éjszaka esett az eső. A csúcson remek kilátásban lehetett részünk.
A vasárnapi kis eső csak hangulatosabbá tette a Höllental szurdok túrát. Szálláshely ellátás rendben volt. Köszönet a szervezést.
Gabriella
Budapest
2017. aug. 9
4.6
Profi túravezetés, különösen az utolsó napi esős napon tetszett a szurdoktúra-ötlet, megmentette a napot!
Dániel
Budapest, XIII. kerület
2016. aug. 11
4.2
Csodálatos tájak, remek vezetés! Köszönöm
Gabriella
Budapest, XVIII. kerület
2016. aug. 10
5.0
Bár az időjárás az első napokban nem volt túl kegyes hozzánk, első két túránkon bőrig áztunk, másnap a felhők között igen csak fáztunk, a túrák értékét ez mégsem kissebbítette. Akár a řésztvevők,akár a túravezetők kívánták,de a felhők közül néhány percre a tájat is megcsodálhattuk. Az utolsó napi túra rendkívül változatos, kalandos volt, erdők, mezők, szűk ösvények, murvás meredek hegyoldal,amit végre napsütéses időben hódíthattunk meg, és egy izgalmas barlangi túra színesítette az egészet. A túravezetők kedvesek, segítőkészek voltak hegyen is és a szálláson is...Köszönet a szervezésért, a vezetésért, a kedves apró egyedi ajándékért, valamint a humoros anekdotákért.
<név nélkül>
Budapest, XXI. kerület
2016. aug. 9
4.8
Többször utaztam már az irodával és tezervezem is a jövőben.
A Túravezetők figyelmesek, az igen vegyes korosztályú, fizikumú csoportot mindig egyben tartották. Humorosan tájékoztatnak időben mindenről.
Kitünő a szállás és a program választás.
Még a megfelelő időjárásról is gondoskodhatnának :)
Köszönöm a lehetőséget.
üdv: Erzsébet
<név nélkül>
Budapest
2016. aug. 9
5.0
Tetszett!
<név nélkül>
Tatabánya
2016. aug. 9
4.2
Hasonló típusú utakat szívesen fogadnék!
Irén
Budapest, XIV. kerület
2015. júl. 27
3.5
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Péter
Budapest
2015. júl. 24
4.4
Ismét egy tökéletesen összerakott program, gyönyörű természeti környezetben.A mindent körülölelő hegyek folyamatos látványa már önmagában is alapja a tökéletes kikapcsolódásnak.A program igen aktív,de átlagos erőnléttel teljesíthető.A túravezetők felkészültsége, és hozzáállása példaértékű.Szokásos Utazomos színvonal, a magam részéről, jövőre újra megyek, ha lesz rá lehetőség.
Mária
Szeged
2015. júl. 21
4.8
Nagyon jól és végig biztonságban/tájékozottnak éreztem magam. A túravezetőnk, Helga nagyon kedves és profi volt, sok információt adott át a helyekkel kapcsolatban, illetve jól össze tudta tartani a csapatot és az idővel is jól gazdálkodott.
Köszönöm az utat!
Ildikó
pécs
2016. aug. 10
4.0
<szöveg nélkül>
Bianka
Budapest, VIII. kerület
2016. aug. 9
4.4
<szöveg nélkül>
János
Budapest, XX. kerület
2016. aug. 6
4.2
<szöveg nélkül>
Erik
Pécs
2016. aug. 2
4.4
<szöveg nélkül>
Gabriella
Budapest, XVII. kerület
2015. júl. 29
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!