pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Karintia földrajzi gazdagsága óriási értékeket képvisel. 1270 tavának vize oly tiszta, hogy inni lehet belőle. Hatalmas jégcsúcsok, a Kelet-Alpok legnagyobb gleccserei, morajló vízesések és idilli képet rajzoló legelők jellemzik.

Nagyszerűen kiépített kerékpár- turista- és lovaglásra alkalmas úthálózat, golfpálya, teniszpálya és más modern sportlétesítmények várják a rajongókat. Az idelátogató felfedezheti a környék értékeit kicsiben és nagyban, hol erős, hol pedig halk hangjait. Régről ismert, hogy karintiai tartomány 12 gyönyörű üdülőkörnyezetében különösen nagy szeretettel fogadják a családokat. Karintia az országnak az a derűs déli része, mely különleges melegséget áraszt, ahol oda adó vendégszeretettel várja a látogatókat, az itt töltött időt valóban üdülésnek érezhetik barátok között. 

Faaker See A tó körüli települések a sípályáktól 13-22 km-es távolságra vannak. A környék különféle nehézségű sípályái, valamint a 3 féle változatban kapható síbérletek biztosítják, hogy minden tudásszintű síző megfelelő pályákon, változatos síélményt biztosító programon vehessen részt. Helyben ill. a környéken többféle szórakozási lehetőség található, és esténként a síoktatók valamint az idegenvezetők különféle programokat és kirándulásokat szerveznek. A sícsekkek megvásárlása a helyi árakhoz képest 10-40% megtakarítást jelent.
Távolság Budapesttől 550 kilométer (520 kilométer autópálya)
Ajánlott útvonal: Rábafüzes-Graz-Klagenfurt-Faakersee


Tudnivalók
Karintiában négyféle sielésre alkalmas helyet találunk: Dreilanderek-Arnoldstein(8.8 km sípálya 700-1509 m magasságban). Villacher Alpe-Dobratsch(9 km sípálya 600-2167 m).
Afritz-Verditz(16.3 km sípálya 600-2110 méteren). Gerlitzen Alpe(25 km sípálya 500-1911m)


Praktikus
Zergeösvényen Karintiában A szakemberek szerint leginkább azok a tájak vonzzák a turistákat, ahol hegyek és vizek találkoznak. A táj változatossága természetesen az időtöltési lehetőségek sokszínűségét is magában rejti. A fenti tétel kitűnően bizonyítható a Klagenfurt közelében fekvő ad Kleinkirchheim esetével. A télen kitűnő síterepei és modern felvonói miatt népszerű település nyáron teniszpályákkal, kiépített kerékpárút-hálózattal, wellness- és fittness programokkal várja a vendégeket. Az ajánlatok sokszínűségéről az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal által szervezett tanulmányút során győződhettünk meg.
1000 méter magasan, meredek hegyoldalak dús mezőin legelnek az alpesi marhák, tejük és az abból készült sajt külön attrakció ezen a vidéken. A települést körülölelő 2000 méter feletti hegyekben azonban olyan állatokkal is találkozhat a szerencsés látogató, melyeket egyébként csak az állatkertből ismerhet: mormoták, zergék, vadmacskák birodalma ez a táj.
Azért építették a Nockberge Nemzeti Parkot átszelő Nockalmstrasse elnevezésű betonutat, hogy elérhetővé váljanak a páratlan szépségű hegycsúcsok a turisták számára is. Az utat csak belépô megváltásával lehet használni, ezért cserébe viszont profi módon kialakított tanösvényeket, multimédiás bemutatót és csodálatos kilátást kapnak a látogatók. A jég-korszakból visszamaradt egyedi növényvilág bemutatására szakértő kísérőt is lehet fogadni. A Nemzeti Park egyik legérdekesebb helye a Karlbad, amely a XVI századi klasszikus alpesi paraszti fürdőkultúra továbbélése. Az 1788-ban épült faház földszintjén alakították ki a fürdőhelyiséget. Itt a hegyoldalból feltörő jéghideg és kristálytiszta forrás vizét fakádakba töltik, ebbe felforrósított köveket dobnak, így a víz akár 40 fokra is felmelegszik. Ilyenkor kell az illetőnek beleülnie a kádba, amelyet ezután deszkákkal befednek. Amikor kihűl a víz, további, kisebb forró köveket helyeznek bele. A radon, kén és vas tartalmú víz továbbá a kőzetekből kioldódó nyomelemek biztosítják a Karlbad gyógyító hatását. Télen ez a hely megközelíthetetlen a magas hó miatt, ezért csak nyáron lehet kipróbálni ezt a különleges kúrát.
Aki azonban inkább egy modern gyógyfürdőben szeretné kipihenni magát, annak Bad Kleinkirchheim két ilyen jellegű létesítménye ajánlható. A falu központjában található Römerbad, illetve a település szélén fekvő, nemrégiben épült St. Kathrein fürdő 34-36 C fokos radon tartalmú gyógyvízre települt. A külső és belső medencék, a pezsgőfürdők, a szauna és a változatos kezelések magas vérnyomásban és reumatikus betegségekben szenvedőknek ajánlhatók, de hatásos ez a gyógyvíz baleseti utókezelésként vagy egyszerűen idegnyugtatásként a nagyvárosi Bad Kleinkirchheimben megteheti azt az ember, hogy végigeszi és végigalussza a napot a szállodájában, mert hihetetlen a csend. A környék adottságait azonban csak testmozgás révén lehet igazán kihasználni. 27 kiépített és kitáblázott kerék-páros útvonalon járhatják be a település környékét a biciklisták, természetesen ehhez helyben bérelhetnek megfelelő eszközt. A kerékpárutakon könnyedén megközelíthetők a kör-nyékbeli tavak (Brennsee, Afritzersee, Millstattersee, Turracher See), ahol vitorlázni, vízbiciklizni is lehet. 
Bad Kleinkirchheimben március és július illetve szeptember és november között egy all-inclusive ajánlattal is várják a vendégeket. Ennek lényege, hogy az itt megszálló turisták számára a faluban található sport- és szabadidős létesítmények használata teljesen ingyenes, beleértve a minigolfozást, a fallabdázást, a teniszt és a lovaglást. /Szántó Zoltán

 találat
FőoldalEurópaAusztriaKarintia
Részletes találati lista
Karintia

Három nap, három tó, három ország - Az Alpesi őrjárat nyomán

3 napos buszos utazás az alpesi tavaknál
60.799 Ft/fő

Advent a festői Karintiában

3 napos adventi utazás
63.500 Ft/fő

Szilveszter a festői Karintiában

4 napos szilveszteri körút
112.400 Ft/fő
Ausztria

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Egynapos kalandozás a téli Alpokban
18.972 Ft/fő

Advent Bécsben és a Schönbrunn-i kastély

1 napos buszos utazás Bécsbe
7.640 Ft/fő

Ausztria rejtett kincsei

1 napos buszos kirándulás a Thayatal Nemzeti Parkba, egy igazi tavaszi bemelegítő túra!
18.258 Ft/fő

Medve-szurdok túra

Egynapos buszos kirándulás
18.258 Ft/fő

Ausztria szépségei

1 napos Wachau völgyi kirándulás
18.258 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!