Laosz - Vietnam - Kambodzsa

18 napos körutazás Indokínában

Mert a 17 nap alatt szinte teljes képet kaphatunk Indokína sokszínűségéről, 3 ország legfőbb látnivalóit és 6 UNESCO világörökségi helyszínt is meglátogatunk. Földön, vízen, levegőben – és föld alatt! Földön több száz kilométert teszünk meg. Vízen több alkalommal is „lebegünk”, például 1 éjszakát az álomszép Halong-öbölben, egy tradicionális hajó fedélzetén töltünk el. A nagyobb távolságokat 6 alkalommal repülővel „ugorjuk át”, egyszer pedig a csodálatos laoszi tájat vonattal szeljük keresztül. De hogyan kerülünk a föld alá? Felkeressük az egykori, híres Cu Chi alagútrendszert, amelyet a vietnámi gerillaharcosok építettek ki. Programunk egyik csúcspontja a kambodzsai Angkor régészeti lelőhely. A fényképek egyszerűen nem tudják visszaadni azt a látványt és azt az élményt, amellyel ezek az ősi romok, indákkal benőtt hajdan pompás templomok hatnak ránk.
Utazásunkat a kevésbé ismert Laoszban kezdjük, az első hely, amely rögtön elbűvöli az utazókat lakosai kedvességével, látnivalói sokaságával és az ország természeti szépeségeivel, csodálatos templomaival. Luang Prabangban a szerzetesek hagyományos reggeli adománygyűjtő sétáját is megnézhetjük.
Vietnámban a jól ismert "látni kell" helyeken kívül az utóbbi évek egyik legkedveltebb látványosságán, a Ba Na Hills csodálatos arany hídján is sétálhatunk, melyet két hatalmas kéz emel a magasba.
A rengeteg varázslatos látnivaló mellett Indokína ételei, az ázsiai konyha változatos, és friss ízei kerülnek asztalunkra. Gazdag ízviláguk, változatos és friss zöldségek és gyümölcsök gyorsan rabul ejtenek, és garantáltan kedvenc ételeinkké válhatnak.

FőoldalÁzsiaVietnámHanoiLaosz - Vietnam - Kambodzsa

Alapár tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melynek értéke kb. 850.000-875.000 Ft)
15 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben
a félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás (italok nélkül)
a légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során
a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a vízumokat kb. 52 000 Ft
a borravalókat kb. 140 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 310 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kislétszámú csoport, max. 20 fő

November 5. csoport programja:

1. nap: Budapest - Hanoi
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoiba. Éjszaka a repülőn. 

2. nap: Hanoi - Vientiane
Érkezés kora délután, majd továbbutazás Vientiane-ba, Laosz fővárosába. Vacsora és szállás Vientiane-ban (2 éj).

Tervezett szálloda: Eastin Hotel Vientiane  

3. nap: Vientiane
Reggeli után városnézés Vientiane-ban: ellátogatunk Wat Si Muang buddhista templomába, melyet a „templomok anyjának” is hívnak. Ezután a Buddha (XiengKhuan) Parkot nézzük meg, melyet 200 buddhista és hindu szobor díszít. Ebéd után That Luang-ot, a Nagy Királyi sztúpát, Laosz legszentebb helyét nézzük meg, melyet a 16. században Setthathirat király építtetett. Majd a Patuxai győzelmi kaputól gyönyörködhetünk az elénk táruló város látványában. Ezután Wat Sisaket templomába látogatunk, mely az egyetlen olyan buddhista templom a városban, amely a sziámi inváziót követően sértetlen maradt. Következő állomásunk Wat Phra Keo egykori buddhista szentélye, mely ma egy vallási tárgyú múzeum, lao és kmer műalkotásoknak ad helyet. Túránkat a Mekong folyó partján fejezzük be, ahol gyönyörködhetünk a naplementében.

4. nap: Vientiane – Luang Prabang
Reggeli után transzfer a vonatállomásra, elutazás az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható Luang Prabangba. Érkezés után a lenyűgöző Kuang Si vízeséshez látogatunk, ahol akár meg is mártózhatunk a hűs vízben, majd egy helyi kézműves műhelyben betekintést nyerhetünk a selyemkészítés rejtelmeibe. Ebéd útközben, majd felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan a lenyugvó nap fényében gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk. Szállás Luang Prabangban (2 éj)

Tervezett szálloda: La Palais Juliana 

5. nap: Luang Prabang
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi szerzetesek szokásaiba, akik hajnalban, az utcákat járva adományt gyűjtenek a hívőktől, majd ellátogatunk a reggeli piacra, ahol a helyiek beszerzik a friss árukat. Reggeli után városnézés: első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Útközben megállunk Ban Xanghai faluban, ahol a helyi rizsbort készítik. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd ha időnkbe még belefér felkeressük a környező kézműves falvakat.

6. nap: Luang Prabang – Hanoi
Reggeli után a repülőtérre utazunk, és visszarepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban (2 éj).

Tervezett szálloda: Silk Path Luxury  

7. nap: Hanoi
Városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát (kívülről), a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Délután látogatás az Etnológiai Múzeumba. Este egy tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg.

8. nap: Ha Long-öböl
Reggeli után utazás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, majd beszállás a tradicionális “sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás a hajón a Halong-öbölben. (1 éj).

Tervezett hajó:  Crown Legend Cruise  

9. nap: Ha Long-öböl – Hoi An
A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, korai reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong városban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd repülés Danangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi An (3 éj).

Tervezett szálloda:  Rosemary Hotel 

10. nap: Hoi An - My Son
Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a „vietnámi Szentendrét” bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután utazás az egykori Champa királyság szakrális központjába, My Son szent földjére. A terület az UNESCO Világörökség része. Sajnos a területen található örökség a vietnámi háború bombázásai során jelentős károkat szenvedett, azonban a fennmaradt romok így is különleges látványt nyújtanak.

11. nap: Ba Na Hills
A mai napon Ba Na Hills csodálatos látnivalóit fedezzük fel, a Linh Ung pagodát és buddha szobrot, majd nem utolsó sorban az „Arany hidat”, melyet a sziklából kiemelkedő két hatalmas kéz tart a magasba. Ebéd útközben.

12. nap: Hue
Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé, a Danang és Hue között félúton fekvő Hai Van hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik My Khe parszakaszára. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, ebéd, majd érkezés Hue-ba. Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során megtekintjük Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hajókirándulás (vízállás függő) a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához. A program után bejelentkezés a szállodába, szállás Hue-ban (1 éj).

Tervezett szálloda: Moonlight Hue Hotel 

13. nap: Hue - Saigon
Reggeli után az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, majd időt szakítunk egy kis vásárlásra és nézelődésre a Dong Ba piacon. Délután Saigonba repülünk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezés. Vacsora és szállás Saigonban (2 éj).

Tervezett szálloda: Equatorial Hotel

14. nap: Saigon - Mekong-delta
Reggeli után kirándulás a Mekong-deltához a természet egyik csodálatos szépségű képződményéhez. Gyönyörködünk a tájban és a különböző szigetekben. Tovább hajózunk a csatornákon és élvezzük a vidék megnyugtató világát miközben megfigyelhetjük a helyiek mindennapi életét. Időközben hajónkat pár fős kis csónakokra cseréljük. Tradicionális dallamok közben, különleges gyümölcsöket kóstolhatunk. Ebéd után pihentető séta, majd visszahajózás, kikötés után utazás Saigonba.

Újdonság: esti fakultatív program lehetőség: a mindig nyüzsgő Saigonban élők többsége vagy robogóval vagy Vespával ingázik, amit mi is kiprobálhatunk egy kis gasztronómiai élménnyel fűszerezve. A részvevők egy-egy motoron, saját tapasztalt sofőrrel végigmotoroznak a város nevezetességei mellett, szűk utcákon keresztül, több megállóval. Megnézhetjük, hogyan készül a vietnámi palacsinta, tavaszi tekercs. Elmegyünk egy helyi sea food étterembe, illetve egy hangulatos kávézóba, ahol egy kis desszert mellett, élő vietnámi zenét hallhatunk.  

15. nap: Saigon - Cu Chi alagutak – Siem Reap
Reggeli után autóbuszos városnézés: Notre Dame katedrális, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal. Ezután látogatás az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Ebéd útközben. Késő délután transzfer a repülőtérre, ahonnan Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Szállás Siem Reap-ben (2 éj).

Tervezett szálloda:  Regency Angkor 

16. nap: Angkor Thom – Angkor Wat - Banteay Srei
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Látogatás Banteay Srei - be, a klasszikus khmer építészet gyöngyszeméhez, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Ebéd, majd felkeressük még a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

17. nap: Angkor
Reggeli után szabadidő Angkor Wat egyéni felfedezésére, vásárlásra, vagy pihenés a szállodában kijelentkezésig. Transzfer a repülőtérre, ahonnan két átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén. 

18. nap: Hazautazás
Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

_____________

November 12. csoport programja:
1. nap: Budapest - Hanoi
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoiba. Éjszaka a repülőn. 

2. nap: Hanoi - Vientiane
Érkezés kora délután, majd továbbutazás Vientiane-ba, Laosz fővárosába. Vacsora és szállás Vientiane-ban (2 éj).

Tervezett szálloda: Eastin Hotel Vientiane  

3. nap: Vientiane
Reggeli után városnézés Vientiane-ban: ellátogatunk Wat Si Muang buddhista templomába, melyet a „templomok anyjának” is hívnak. Ezután a Buddha (XiengKhuan) Parkot nézzük meg, melyet 200 buddhista és hindu szobor díszít. Ebéd után That Luang-ot, a Nagy Királyi sztúpát, Laosz legszentebb helyét nézzük meg, melyet a 16. században Setthathirat király építtetett. Majd a Patuxai győzelmi kaputól gyönyörködhetünk az elénk táruló város látványában. Ezután Wat Sisaket templomába látogatunk, mely az egyetlen olyan buddhista templom a városban, amely a sziámi inváziót követően sértetlen maradt. Következő állomásunk Wat Phra Keo egykori buddhista szentélye, mely ma egy vallási tárgyú múzeum, lao és kmer műalkotásoknak ad helyet. Túránkat a Mekong folyó partján fejezzük be, ahol gyönyörködhetünk a naplementében.

4. nap: Vientiane – Luang Prabang
Kora reggel transzfer a vonatállomásra, elutazás az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható Luang Prabangba. Érkezés után a lenyűgöző Kuang Si vízeséshez látogatunk, ahol akár meg is mártózhatunk a hűs vízben, majd egy helyi kézműves műhelyben betekintést nyerhetünk a selyemkészítés rejtelmeibe. Ebéd útközben, majd felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan a lenyugvó nap fényében gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk. Szállás Luang Prabangban (1 éj)

Tervezett szálloda: La Palais Juliana 

5. nap: Luang Prabang – Hanoi
Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi szerzetesek szokásaiba, akik hajnalban, az utcákat járva adományt gyűjtenek a hívőktől, majd ellátogatunk a reggeli piacra, ahol a helyiek beszerzik a friss árukat. Reggeli után városnézés: első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Útközben megállunk Ban Xanghai faluban, ahol a helyi rizsbort készítik. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd ha időnkbe még belefér felkeressük a környező kézműves falvakat. Mozgalmas napunk után a repülőtérre utazunk, és visszarepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban (1 éj).

Tervezett szálloda: Silk Path Luxury  

6. nap: Ha Long-öböl
Reggeli után utazás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, majd beszállás a tradicionális “sárkányhajóba”, ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás a hajón a Halong-öbölben. (1 éj).

Tervezett hajó: Verdure Lotus Cruise 

7. nap: Ha Long-öböl – Hanoi
A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, korai reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong városban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után riksába ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezésére indululnk, majd este egy tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg. Szállás Hanoiban (1 éj).

Tervezett szálloda: Silk Path Luxury  

8. nap: Hanoi
Reggeli után városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát (kívülről), a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Délután látogatás a Néprajzi Múzeumba, majd transzfer a repülőtérre, repülés Danangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi Anban (2 éj).

Tervezett szálloda:  Rosemary Hotel 

9. nap: Hoi An - My Son
Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a „vietnámi Szentendrét” bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután utazás az egykori Champa királyság szakrális központjába, My Son szent földjére. A terület az UNESCO Világörökség része. Sajnos a területen található örökség a vietnámi háború bombázásai során jelentős károkat szenvedett, azonban a fennmaradt romok így is különleges látványt nyújtanak.

10. nap: Ba Na Hills - Hue
A mai napon Ba Na Hills csodálatos látnivalóit fedezzük fel, a Linh Ung pagodát és buddha szobrot, majd nem utolsó sorban az „Arany hidat”, melyet a sziklából kiemelkedő két hatalmas kéz tart a magasba. Ebéd útközben. A kirándulás után transzfer Huébe, szállás Huében (2 éj).

Tervezett szálloda: Moonlight Hue Hotel 

11. nap: Hue
Reggeli után városnézés Huében, mely 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. Hajókázunk (vízállás függő) a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához, majd megtekintjük Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Délután megnézzük az impozáns császári temetkezési komplexumok közül Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait.

12. nap: Hue - Saigon
Reggeli után Saigonba repülünk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Érkezés után Ho Chi Minh City szimbólumaival ismerkedünk a belvárosban, megnézzük (kívülről) a francia építészet remekeit, a Notre Dame katedrálist és a Városi Postahivatalt. Ezután transzfer a szállodába, bejelentkezés. Vacsora és szállás Saigonban (3 éj).

Tervezett szálloda: Equatorial Hotel 

13. nap: Saigon - Cu Chi alagutak
Reggeli után folytatjuk a városnézést, látogatás a Hadtörténeti Múzeumba, majd az Újraegyesítési Palotához, miután a híres Cu Chi alagutakat keressük fel. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították a támadásaikat is. Ebéd útközben. Délután szabadidő vagy fakultatív program lehetőség: a mindig nyüzsgő Saigonban élők többsége vagy robogóval vagy Vespával ingázik, amit mi is kiprobálhatunk egy kis gasztronómiai élménnyel fűszerezve. A részvevők egy-egy motoron, saját tapasztalt sofőrrel végigmotoroznak a város nevezetességei mellett, szűk utcákon keresztül, több megállóval. Megnézhetjük, hogyan készül a vietnámi palacsinta, tavaszi tekercs. Elmegyünk egy helyi sea food étterembe, illetve egy hangulatos kávézóba, ahol egy kis desszert mellett, élő vietnámi zenét hallhatunk.  

14. nap: Saigon - Mekong-delta
Reggeli után kirándulás a Mekong-deltához a természet egyik csodálatos szépségű képződményéhez. Gyönyörködünk a tájban és a különböző szigetekben. Tovább hajózunk a csatornákon és élvezzük a vidék megnyugtató világát miközben megfigyelhetjük a helyiek mindennapi életét. Időközben hajónkat pár fős kis csónakokra cseréljük. Tradicionális dallamok közben, különleges gyümölcsöket kóstolhatunk. Ebéd után pihentető séta, majd visszahajózás, kikötés után utazás Saigonba.

15. nap: Saigon - Siem Reap - Angkor Wat 
Reggeli után transzfer a repülőtérre, ahonnan Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Érkezés után Angkor csodáinak felfedezésére indulunk, először Prasat Kravan-t, a 10. századi hindu “Kardamom “templomot és a mellette található Srah Srang „királyi medencét” nézzük meg, majd Banteay Kdei-t, a “Cellák citadelláját”, végül Neak Pean, a Tekergőző Kígyók buddhista templomába látogatunk, amely egy mesterséges szigeten áll, VII. Dzsajavarman király mesterien megépített víztározómedencéje közepén. Szállás Siem Reap-ben (2 éj).

Tervezett szálloda: Saem Siem Reap Hotel  

16. nap: Angkor Thom – Angkor Wat - Banteay Srei
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Látogatás Banteay Srei - be, a klasszikus khmer építészet gyöngyszeméhez, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Ebéd, majd felkeressük még a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

17. nap: Siem Reap - Saigon 
Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Saigonba. Ebéd, majd rövid pihenő és felfrissülés a hazaút előtt egy reptérhez közeli hotelben. Délután transzfer vissza a repülőtérre, majd átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén. 

18. nap: Hazautazás
Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Laosz – Luang Prabang
  • Vietnam – Ha Long-öböl (természeti)
  • Vietnam – Hue
  • Vietnam – Hoi An óvárosa
  • Vietnam – My Son
  • Kambodzsa – Angkor

Szállás

15 éjszakai szállás helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben.

Fakultatív

Újdonság!
Mindkét novemberi csoportnak: fakultatív esti motoros túra Saigonban: 54.000 Ft (Min. létszám: 10 fő)
Saigonban egy különleges fakultatív programon vehetünk részt, egy esti Street food túrán, ahol mindenki külön kísérőjével (sofőr) motorra pattan, és elmerül az esti Saigon színes forgatagában. Konvojban haladva felfedezzük a város rejtett titkait, kis bárokban, apró éttermekben ismerkedünk a helyi ízekkel, a tavaszi tekercstől az igazi tengeri ételekig mindent megkóstolunk, majd az éjszakai zenés bárokba is benézünk, mielőtt visszatérünk a hotelbe.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melynek értéke kb. 850.000-875.000 Ft)
15 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben
a félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás (italok nélkül)
a légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során
a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a vízumokat kb. 52 000 Ft
a borravalókat kb. 140 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 310 000 Ft
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 120 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Szállás: 

15 éjszakai szállás helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben.

Étkezés: 

A részvételi díj a félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), és Halong-öbölben teljes ellátást (italok nélkül) tartalmazza.

A területről: 
Délkelet-Ázsia két földrajzi egységből áll: a szárazföldből és az attól keletre, délkeletre fekvő szigetekből. Az indokínai részen fekszik Kambodzsa, Laosz, Mianmar, Thaiföld és Vietnam. Ezek lakossága főleg thai- és ausztro-ázsiai nyelvet beszélő népekből áll, vallásuk javarészt a buddhizmus, amit a konfucianizmus követ. A tengeri rész országai: Brunei, Kelet-Timor, Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek és Szingapúr. Ezen a területen főként ausztronéz emberek élnek, akiknek vallása elsősorban az iszlám, amit a kereszténység követ.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban.

Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!