pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Hatszáz éve minden órában megszólal a trombitajel a Mária-templom magas tornyából. Ami ma az egyik legnagyobb turistaattrakciónak látszik, sokkal több ennél. Úgy is mondhatnánk, hogy a dallam Krakkó történetét szimbolizálja, mert a trombitaszó hirtelen megszakad. A hagyomány ugyanis a XIII. századi mongol támadásra emlékeztet, amikor a toronyban őrködő katonát ellenséges nyílvessző találta el kötelességének teljesítése közben.


A Krakkóban bekövetkezett változások mindig a történelem menetében végbement jelentős események következményei voltak, így például Lengyelországnak a szomszéd nagyhatalmak általi felosztása a XVIII. században, vagy a gyászos német megszállás, amikor ezt a várost jelölték ki a náci főkormányzó székhelyéül. Krakkóban az ember mindenütt szembe találja magát a történelemmel. Alapjában véve a középkori város számos épülete megmaradt, kiegészülve reneszánsz és barokk homlokzatokkal. A város lakói óvják nemzeti viseletüket és hagyományos ünnepeiket, melyek alkalmával a zenekarok nemzeti viseletben játszanak. A város azonban nem visszafelé tart, ellenkezőleg, nagyon is mozgalmasan él a jelenben, a művészetek iránti szeretete és gazdag kulturális élete önmagában is ennek bizonyítéka.


A Krakkó Kártya, melynek megvásárlói ingyenesen használhatják a város összes közlekedési eszközét, 30 múzeumba juthatnak be jegy vásárlása nélkül, és 5-20% kedvezménnyel vehetik igénybe tucatnyi étterem és áruház szolgáltatásait, és ennyivel olcsóbban léphetnek be a világhírű wieliczkai sóbányába. A kártyát a város turisztikai információs irodáiban (pl. a Főtéren álló Posztóházban), a kulturális információs központban (ul. Sw. Jana 2.) és a közlekedési jegyeket árusító pavilonokban lehet megvásárolni. Nem árt azonban előre megtervezni, hogy ki mikor, melyik látványosságot akarja megnézni Krakkóban, mert például a Jagelló Egyetem Múzeumába szombaton ingyenes a belépés, míg a Czartoryski Múzeumba vasárnap lehet ilyen olcsón bejutni. A Posztóházban (Sukiennice) található Nemzeti Múzeumban szintén vasárnap a bónusz-nap. 

Aki nem ijed meg a sokkoló látványtól, az nézze meg a Krakkóból vonattal félóra alatt elérhető egykori auschwitzi lágert, tanulságos lesz, ráadásul a belépés, nyilván felvilágosító szándéktól vezérelve, ingyenes. Magyar nyelvű idegenvezetés is kérhető a múzeummá átalakított egykori haláltáborban. A vasútállomáson azonban az Oswiecim feliratot kell keresni, ez ugyanis a település neve lengyelül. 
 találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!