pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa

Krk sziget szélvédett partjai

A számunkra szinte kiejthetetlen nevű Krk a legnagyobb sziget az Adrián, melyet a szárazfölddel egy hosszú híd köti össze (neve: Tito most). Strandjai a széltől óvott déli és nyugati részeken telepedtek meg, ahol a növényzet is dúsabb. Többek közt itt terem a száraz Vrbnicka zlahtina bor alapanyaga, hatalmas terasznyi szőlőtőkéken.

Legismertebb fürdővárosa Malinska, ami nevét egy régi vízimalomnak köszönheti. Korábban halászfaluként volt ismert, ma viszont rengeteg turista megfordul itt, akik a sportolásnak és a kaszinó élvezeteinek hódolnak. Hasonló városka a Tito hídhoz közel eső Nijvice, ahol a zöld növények közt megbújó fehér villákban gyönyörködhetünk, miközben kávézók, éttermek teraszain pihenünk.

Igazi karsztbarlangot nézhetünk meg Rudinénél, melyet 1997-ben nyitottak meg a látogatók előtt. A Spilja Biserujka hatalmas cseppköveinek a látványa felejthetetlen élmény. Szintén nevezetességeket kínál Vrbnik, ahol sok régebbi épület is fennmaradt, többek közt a 15. századi Szűz Mária plébániatemplom, de kilátóteraszáról lepillantva is varázslatos látvány tárul elénk.

A sziget kulturális és igazgatási központja a szigettel egyező nevű Krk. Az óvárosban megmaradtak 15. századi tornyai és falai, illetve a Frangepán-vár, de ennél korábbi emlékeket is megtekinthetnek a kultúra kedvelői: a Szűz Mária katedrális az 5-6. században épült, a Szt. Quirinusz-templom román kori, míg a ferences templom gótikus stílusú. A művelődés mellett megpihenhetünk a város bárjaiban, éttermeiben vagy a szuvenír boltok közül válogathatunk


Kvarner-öböl: A Magyarországhoz rendkívül közel eső üdülőhelyek sokaságára lelhetünk itt. Ez a térség Horvátország egyik legnagyobb ékessége. Legismertebb üdülőhelye Opatija, amelyet még Ferenc József császár építtetett. A térséghez tartozik Kraljevica, Novi Vinodolski és környéke, valamint az öbölben található szigetvilág, négy nagyobb - Cres, Losinj, Krk, Rab - és számos kisebb szigettel. A környék legnagyobb városa a kikötőjéről ismert Rijeka.Akciók, kedvezmények, last minute Krk-sziget

találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!