pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa

Krk sziget szélvédett partjai

A számunkra szinte kiejthetetlen nevű Krk a legnagyobb sziget az Adrián, melyet a szárazfölddel egy hosszú híd köti össze (neve: Tito most). Strandjai a széltől óvott déli és nyugati részeken telepedtek meg, ahol a növényzet is dúsabb. Többek közt itt terem a száraz Vrbnicka zlahtina bor alapanyaga, hatalmas terasznyi szőlőtőkéken.

Legismertebb fürdővárosa Malinska, ami nevét egy régi vízimalomnak köszönheti. Korábban halászfaluként volt ismert, ma viszont rengeteg turista megfordul itt, akik a sportolásnak és a kaszinó élvezeteinek hódolnak. Hasonló városka a Tito hídhoz közel eső Nijvice, ahol a zöld növények közt megbújó fehér villákban gyönyörködhetünk, miközben kávézók, éttermek teraszain pihenünk.

Igazi karsztbarlangot nézhetünk meg Rudinénél, melyet 1997-ben nyitottak meg a látogatók előtt. A Spilja Biserujka hatalmas cseppköveinek a látványa felejthetetlen élmény. Szintén nevezetességeket kínál Vrbnik, ahol sok régebbi épület is fennmaradt, többek közt a 15. századi Szűz Mária plébániatemplom, de kilátóteraszáról lepillantva is varázslatos látvány tárul elénk.

A sziget kulturális és igazgatási központja a szigettel egyező nevű Krk. Az óvárosban megmaradtak 15. századi tornyai és falai, illetve a Frangepán-vár, de ennél korábbi emlékeket is megtekinthetnek a kultúra kedvelői: a Szűz Mária katedrális az 5-6. században épült, a Szt. Quirinusz-templom román kori, míg a ferences templom gótikus stílusú. A művelődés mellett megpihenhetünk a város bárjaiban, éttermeiben vagy a szuvenír boltok közül válogathatunk


Kvarner-öböl: A Magyarországhoz rendkívül közel eső üdülőhelyek sokaságára lelhetünk itt. Ez a térség Horvátország egyik legnagyobb ékessége. Legismertebb üdülőhelye Opatija, amelyet még Ferenc József császár építtetett. A térséghez tartozik Kraljevica, Novi Vinodolski és környéke, valamint az öbölben található szigetvilág, négy nagyobb - Cres, Losinj, Krk, Rab - és számos kisebb szigettel. A környék legnagyobb városa a kikötőjéről ismert Rijeka.Akciók, kedvezmények, last minute Krk-sziget

találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!