Via ferrata túra és gyalogtúra kezdőknek a Hohe Wandon

Egynapos via ferrata és túra haladóknak Ausztriában

A Hohe Wand a via ferratázók paradicsoma. Mind a kezdők, mind a haladók találhatnak itt maguknak való útvonalakat, van rövid könnyű és nehéz hosszú. Ha még nem via ferrratáztál de szeretnéd kipróbálni vagy egyszerűen egy jó kis via ferrata napon részt venni, akkor itt a helyed. Emellett egy kellemes tavaszi napot tölthetsz a szépséges Hohe Wandon, Bécsújhely közelében.

FőoldalEurópaAlpokVia ferrata túra és gyalogtúra kezdőknek a Hohe Wandon

Alapár tartalmazza

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés bérleti díját, a via ferrata oktatást és a túravezetést, a belépőt a Hohe Wandra, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
két csoportban, maximum 20 fő/csoport

Nehézség:

A túra via ferrata és gyalogtúra egyben nem nehéz, főleg kezdőknek ajánljuk, akik még nem próbálták a via ferrátázást. Emellett haladók is jöhetnek, szezonkezdésnek, illetve meglévő tudás újraélesztésére kiváló alkalom.

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Czégeni Csaba
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 5 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Dreistetten, Hanselsteig A/B, Herrgottschnitzerhaus, Wahringer Steig, Skywalk, Budapest

Reggel 05.45-kor találkozunk Budapesten, a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparlolóban, indulás 06.00-kor.
Pár órás utazást követően érkezünk a Bécsújhely közelében, a Hohe Wand lábánál lévő Dreistetten faluba. Itt a túravezetők kiosztják a via ferrata felszerelést és elindulunk a sziklafal felé, majd rövid séta után érjük el a Hanselsteig beszállását. Itt a túravezetők elmagyarázzák és megmutatják, hogyan használjuk a felszerelést, majd egyből ki is próbálhatjuk, hogy milyen is egy vasalt úton mászni. A Hanselsteig kiváló terep a gyakorlásra, a túravezetők pedig mindenkit figyelnek és ha kell segítenek és tanácsot adnak a felszerelés helyes használatát illetően. A fennsíkra felérve a Herrgottschnitzerhaus felé vesszük az irányt. A házban rövid pihenőt tartunk és megcsodáljuk a kelet felé nyíló kilátást. Innen erdei ösvényen ereszkedünk le az Egyszarvú barlangja mellett a Wahringer Steig beszállásához. A C-s nehézségű ferrata már nehezebb, mint az előző, de nem teljesíthetetlen. Egy kis sziklaüregben beírhatjuk a nevünket az út könyvébe, majd egy 10 méteres létrán felmászva hipp-hopp felérünk a hegytetőre. Ha az időnkbe belefér, gyalog megyünk a Skywalk kilátóhoz, de ha nem, akkor lesétálunk a faluban várakozó buszunkhoz és azzal megyünk fel a kilátóhoz. Itt találkozunk a gyalogtúrás csapattal, megnézzük a kilátást és indulunk haza. Budapestre este 10 óra körül érünk.
Táv: 8 km, szint 350 méter

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelés bérleti díját, a via ferrata oktatást és a túravezetést, a belépőt a Hohe Wandra, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket valamint a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
10-15 Euro/fő
Előleg: 

14.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, túranadrág.

Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Irodánk biztosítja a szükséges felszereléseket. Saját felszerelés használata csak saját felelősségre lehetséges ám ez nem változtatja meg a részvételi díj összegét!

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

A gyalogtúrás és a via ferrata csoport együtt utazik közös busszal.

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized és a via ferrata felszerelésed.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban is kedvezményesen meg tudod kötni. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!