Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Egynapos via ferrata túra az Alpokban

Izgalmas egy napos via ferrata túra haladóknak a Rax-Alpok egyik legszebb "vasalt" útján. Ha már ferrátáztál, és szeretnéd kipróbálni magad egy látványos és nehéz útvonalon, de nem szeretnél több napot utazni ezért, akkor itt a helyed! A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

FőoldalEurópaAlpokRaxRax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Miért minket válassz?
- Kis létszámos csoportok (1 vezető max 5 fő)
- kényelmes buszos utazás
- nincs egyéb rejtett  költség!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de az autobuszon lesz lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást,
a túravezetést, 
a via ferrata felszerelések díját. (Saját felszerelés használata nem csökkenti a részvételi díjjat)

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, 
az utas biztosítást
az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
10-15 fő (5 fő - 1 vez)

Nehézség:

A Haid Steig "D" nehézségű, gyakorlott ferratázóknak ajánlott!
A via ferrata útvonalak nehézségek osztályozása itt olvasható.

További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein - via ferrata hétvége - 5 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Via ferrata túra a Garda-tó környékén - 6 nap / 3 nap szabi

1. nap: Budapest, Prein, Hans von Haid Steig „D” nehézség, Prein hágó, Budapest

Találkozás 05.00 órakkor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor.
A  via ferrata felszerelések kiosztása után 1,5 órás túrával (400 m. szint) jutunk a Rax tömb egyik gerince, a Preiner Wand sziklafalai alá a környék legszebb és legizgalmasabb ferratajához, a Hans von Haid Steig beszállásához. A fal alatt felvesszük felszerelésünket és útnak indulunk a Preiner Wand 1783 méteres csúcsára. A „D” nehézségű izgalmas kitett ferráta igazi kihívás a kalandra vágyóknak. Felérve a csúcskeresztnél fantasztikus panoráma fogad minket, láthatjuk a Heukuppe 2007 méter magas csúcsát, és a völgyben meghúzódó kis alpesi falvakat is. A csúcsról leereszkedve megpihenünk a Seehütte menedékházban, és innen egy túraösvényen térünk vissza a Prein hágóban (1070 méter) várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre este 22-23 órára érkezünk vissza.
Szint: 950 méter fel/le, menetidő: 5,5 – 6 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást,
a túravezetést, 
a via ferrata felszerelések díját. (Saját felszerelés használata nem csökkenti a részvételi díjjat)

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, 
az utas biztosítást
az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túra öltözet, valamint egy  kb. 30 - 35 literes hátizsákot, amibe a via ferrata felszerelésed is belefér a napi felszerelések mellé.
Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt! A via ferráta felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.
A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
A lefelé ránk váró nagy szintkülönbség miatt jó jön egy túrabot! 

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Ausztriában  is egyre népszerűbbek. A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

A túrák nehézsége: Az általunk bejárt túra nehéznek számítanak a via ferraták világában. Mivel a mászóut sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezet, csak azok számára teljesíthető, akik már jártak ilyen túrán, nem szédülnek, nincs tériszonyuk!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás) könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális ut nehézségét a napi programnál találod.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelés (via ferrata szett)  használata kötelező. A felszerelést irodánk biztosítja minden résztvevő részére. Saját felszerelés, saját felelősségre használható a túravezető előzetes ellenőrzése mellett!  A felszerelések helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Vízvételi lehetőség nincs menet közben, így minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal. Az útbaeső menedékházban tudsz ételt italt vásárolni.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
Csomagolás: 
A túrák során egy kisebb , kb. 30 - 35 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a felszerelésed, személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, élelmet, és ivóvizet tudsz pakolni. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
42 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Adrián
Valkó
2018. máj. 29
5.0
Perfect day_Fantasztikus nap_(egy kis esővel:))_fantasztikus társasággal _humorral_jókedvvel. Ez a kirándulás is bekerül a .....lélekalbumomba.
Noémi & Zoli
Dunaharaszti
2018. máj. 28
5.0
Köszönjük ismét ezt a gyönyörű túrát és az izgalmas mászást! Csodaszép helyen jártunk!! Évek óta részt veszünk az utazom.com kalandtúráin, a túravezetők felkészültek és nagyon figyelmesek! Szívből ajánljuk ezt az utat is! Gyönyörű útvonalon vezet a Haid Steig, a csúcson pedig lenyűgöző panoráma várja a megfáradt mászót. Szuper csapatunk volt, köszönjük Csongi a profi vezetést! Találkozunk legközelebb!
Lucia
Budapest, III. kerület
2018. máj. 28
5.0
Kiváló és nagy tapasztalattal rendelkező túravezetők. A hirtelen megváltozott időjárás sem okozott riadalmat. Biztonságosan vezettek minket végig a csúszós, nyálkás sziklafalon. Izgalmas kihívás volt.
Attila
Győr
2018. máj. 28
4.8
Nagyon super .Csak ajalani tudom !
Zoltán
Kazincbarcika
2017. aug. 14
4.5
Köszönjük a programot nagyon jól éreztük magunkat. Már tervezzük is a következő Ferrátánkat :)
Gabor
Kecskemet
2017. máj. 23
5.0
Szeretek Veletek utazni!
Tímea
Budapest, XIV. kerület
2017. máj. 23
5.0
Első Via ferratank volt, nagyon jól éreztük magunkat, a túravezetőnk végig nagyon figyelt ránk, mindent részletesen elmagyarázott, emellett nagyon szórakoztató volt, úgyhogy nagyon élveztük. :) A táj is hihetetlenül szép volt, ráadásul a legjobb időjárást fogtuk ki. Egy szó mint száz: tuti megyünk még! :)
<név nélkül>
Budapest, XX. kerület
2017. máj. 22
5.0
Változatos, érdekes, vagány, számomra megfelelő nehézségi szintű túra
Mátyás
Budapest, VII. kerület
2017. máj. 22
5.0
Nagyon jó volt a túra. Jó fejek voltak a túravezetők. Ami külön nagyon jól esett: Az nap volt a születésnapom, hazafelé a buszon pedig a túravezetők felköszöntöttek. Zseniális csapat, szuper túra. Csak így tovább! Mátyás :)
Zsuzsi
Pomáz
2017. máj. 21
5.0
Mindenkinek csak ajánlani tudom, fantasztikus táj, jó via ferrata! Ha nincs barát/barátnő aki menjen veled, akkor is bátran vágj bele.. biztos h lesz a buszon még legalább 1 egyedül érkezett mint te :) Köszönöm mind a 4 túravezetőnek a napot, főleg Regi-nek aki a mi kiscsoportunkat gardírozta :) az utazom.com-nak a figyelmes útvégén átadott meglepi ajándékot ;)
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. szep. 5
4.8
Egynapos túra lévén szállás nem volt.
Összességében nagyon elégedett voltam mindennel, de számomra a túra könnyebb volt, mint amire számítottam, de tisztában vagyok azzal, hogy ennyi ember igényeit és fizikai erőnlétét nehéz összeegyeztetni.
Jó volt, hogy nem rohantunk, volt időnk megállni néha, fotózni, körbenézni, élvezni a túrát.
A túravezetők tapasztalata, tudása lenyűgöző volt, a jókedv és a humor pedig csak hab volt a tortán. :)
Renáta
Budapest, XIV. kerület
2016. máj. 24
4.8
Profi, rutinos csapat. Komolyan veszik a szórakozást :)
János
Budapest, XI. kerület
2016. máj. 24
5.0
Remek mászás volt egy gyönyörű részen. A túravezetők nagyon felkészültek és segítőkészek voltak, kiváló hangulat uralkodott végig a túrán. Csak ajánlani tudom.
<név nélkül>
Budapest
2016. máj. 24
5.0
Minden a megszokott színvonalon. :-) Köszönöm!
Roni
Budapest, XIV. kerület
2016. máj. 24
5.0
Minden nagyon klassz volt, még az idő is! :)
Ágnes
Fót
2016. máj. 24
4.8
Remek idő, remek társaság, kedves, figyelmes túravezetők! Szuper élmény volt a mászás! Nagyon jól éreztem magam!
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2016. máj. 24
5.0
Köszönöm, egy élmény volt!
Lucia
Budapest
2015. okt. 12
5.0
A túravezetők, mint mindig, most is jók voltak, a program is kiváló.
Tejfehér semmiben eltűnő csúcsok, csúszós, vizes falak, izgalmas, de mégis teljesíthető mászás. :)
Péter
Budapest, XVI. kerület
2015. okt. 12
4.8
Ismét sikerült az Irodának a szokásos nagyon jó élményt nyújtania.Maximális odafigyelés, mellett nagyon jó hangulatban, de mégis lazán kezelni az egész napot.
Az időjárás ilyenkor már igen kiszámíthatatlan lehet, de ezzel is hatalmas szerencsénk volt, a sűrű köd ugyan adott egy különleges érzést a dolognak, helyenként egy Holdsétára hasonlított a napunk.
Nagyon kellett ez a feltöltődés a hosszú tél előtt, izgatottan várjuk a jövő évi terveket is.
<név nélkül>
Budapest
2015. okt. 12
4.8
Sziasztok!

Nagyon jól csináltátok, egyszerűen minden rendben volt. köszi!

Ez dolgot szeretnék javasolni, hogy többet beszéljetek közben időkről, az nekem jó lett volna: Hogy mennyi megyünk az első pihenőig busszal, ott mennyit fogunk pihenni, ..., mikorra fogunk odaérni, mennyit megyünk fel a hegyre, mennyit leszünk kb a falon, mennyi idő lesz visszasétálni, ..

Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!