Dachstein - via ferrata hétvége

5 napos túra Ausztriába

A Dachstein régió igazi „outdoor” paradicsom. Most egy olyan via ferráta túrát ajánlunk, ami igazi kihívás az ínyenceknek, akik szeretik a változatos, nehezebb utakat. A gyönyörű táj és az izgalmas mászások teszik felejthetetlenné ezt az utat. Túránk során feljutunk a Dachstein masszívum 2863 méteres Koppenkarstein nevű csúcsára is ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a egy északi és déli oldalára egyaránt.

GARANTÁLT INDULÁS, JELENTKEZZ MOST!

FőoldalEurópaAusztriaFelső-AusztriaHallstattDachstein - via ferrata hétvége

Miért minket válassz?

- Garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5 fővel)
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb,
- rugalmasabb,
- élvezhetőbb.
- kényelmes, szervezett buszos utazás.
  Figyelem! Nem kezdő via ferrata!!

Ez a programunk párhuzamosan halad a gyalogtúrás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal,
a 4 éjszaka szállást kempingben,
a via ferrata felszerelések díját,
a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést,
a vendégházas szállás felárárt,
a felvonó árát, azoknak akik vendégházban szállnak meg.
az esetleges belépőket,  
az utas biztosítást/külön köthető
és az útlemondási biztosítást,  ez nem kötelező, kérés esetén nem számoljuk fel! 

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
10-15 fő

Szállás

Az alapár szerint: kempinges szállásunk a városhoz közel egy patak partján helyezkedik el. A vizesblokkok tiszták, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, ha fázósabb vagy tegyél be egy plusz takarót, júniusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
a vendégházas szállás felára:
- Komfort szoba: 2 személy francia ágy, WC, mosdó, tusoló 9000 Ft/fő/éj  már nem foglalható!
- Családi szoba:   4 személy,1  francia ágy, 1 emeletes ágy, WC, mosdó, tusoló, erkély 3 fő esetén 9000/Ft/fő/éj, 4 fő esetén 8000 Ft/fő/éj 
  Ez a tipusú szoba 3 fő esetén társítással tölthető (fiu/lány szobának) már csak 2 fő lánynak foglalható!
- Eco szoba: 2 személy, 1 emeletes ágy, mosdó, a wc-tusoló külön helységben  5000 Ft/fő/éj már nem foglalható
  Ez a tipusú szoba egyéni jelentkezés esetén társítással tölthető (fiu/lány szobának)
Egyágyas lehetőség csak az Ecoszoba esetében lehetséges, ebben az esetben a teljes 2 fős árat kell kifizetni.
A szobatipúst jelentkezéskor tudod kiválasztani.
A vendégházas szobákhoz  közös teljessen felszerelt konyha tartozik.
Fontos: A kempinges szálláshoz jár a parkokhoz és a felvonóhoz használható helyi kedvezmény kártya, a vendégházas szálláshoz nem.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
1. nap: Budapest, Riesachsee, Schladming.

Reggel korán indulunk Budapestről. A pontos hely és időpont megjelölést az út előtt egy héttel kiküldött utastájékoztató tartalmazza. Ausztriában utazva a kora délutáni órákban érjük el Ausztria „outdoor” játszóterét a Dachstein régiót ahol első napi bemelegítő túránkra indulunk a gyönyörű környezetben fekvő Riesachsee tóhoz. Egy izgalmas függőhídon keresztül jutunk a szurdokvölgybe ahol létrákon lépcsőkön kapaszkodunk egyre feljebb, vízesések  morajlásával kísérve. A szurdokból kikapaszkodva érkezünk a hegyekkel körülvett tóhoz ahol megpihenünk, elfogyaszthatjuk  ebédünket majd egy kényelmes erdei úton visszatérünk a parkolóban várakozó buszunkhoz.   A késő délutáni órákban érkezünk meg Schladmingi szállásunkra.Túratáv: 7 km, szint fel/le  300 méter,  menetidő: 3 óra.

2. nap: Budapest, Gosausee - Laserer alpin klettersteig, Hallstat, Scladming

Reggel indulunk autóbuszunkkal szállásunkról és a kora délelőtti órákban érkezünk a Dachstein északi lábánál fekvő Gosausee parkolójába. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és rövid sétát követően elindulunk a tóparti sziklafalakon kialakított via ferratán. Rendkívül izgalmas útvonalon kanyarogva a víztükör felett haladva, majd kitett szikla táblákon keresztül érjük el a kétköteles hidat ami igazi kihívás a kalandot keresőknek. Miután leérkeztünk vissza sétálunk buszunkhoz és rövid utazással a közeli Halstattba gurulunk. Ausztria ékszer dobozának is nevezett kisváros csodálatos helyen közvetlenűl a tó partján terül el. Kis utcácskái, kilátópontjai, csontok háza, megannyi felfedezni valót kinálgat. Városnézésünk után szállásunkra utazunk ahol 3 éjszakát töltünk.

3. nap: Schladming, Dachstein Westgrat, koppenkarstein 2863 m. Schladming

Reggel korán együtt indul a csapat a Dachstein déli fala alatt található felvonóállomáshoz. Felszereléseinket magunkhoz véve közösen vágunk neki az útnak. A modern felvonó percek alatt a felső állomásra repítt minket, ahonnan fantasztikus panoráma fogad minket a kilátóból. Miután kinézelődtük magunkat a gleccseren keresztül közelítjük meg mai via ferrata utunk beszállását.  Egy könnyű, ám annál látványosabb biztosított úton haladunk ami egészen a Kopperkarstein (2863 méter) csúcskeresztjéhez vezet. Csúcs csokink elfogyasztása után a már ismert útvonalon ereszkedünk vissza a felvonóházig ahol lehetőség van megnézni a jégpalotát és a híres függőhidat! Felvonóra szállás előtt a teraszon megebédelhetünk, gyönyörködhetünk a kilátásban, aztán leereszkedünk buszunkhoz. A nap hátralevő részét Schladmingban töltjük. Túratáv: 10 km, 800 méter szint fel/le, menetidő: 6-7 óra Szállás: kemping (felárért vendégház  is választható)

4. nap :Schladming , Hias - Siegha klettersteig, Schladming

Reggeli után rövid utazással érkezünk meg a közeli  Silberkarklamm parkolójába,innen kezdődik túránk. Egy szép szurdokvölgyben kanyargunk felfelé, majd kisvártatva a függőleges dimenzió meghódítására teszünk kísérletet, a C-D nehézségű Hias-klettersteigen. Egy patak fölött kiépített kötélhídon keresztül, kitett, izgalmas falrészeken, majd egy másik hídon jutunk egyre feljebb, pompás panorámás szakaszokon. Végül egy erdei nekifutás után a gyalogösvényenközelítjük meg a Silberkar menedékházat, ahol megpihenünk, majd a ház felett induló Siega ferrata beszállásához sétálunk. Ez a  nagyszerű C-D nehézségű mászás fantasztikus panorámát biztosít az alattunk húzódó völgyre az apróvá zsugorodott menedékházra. Levezető utunk érinti ismét a házat majd a szurdokon át térünk vissza a völgybejárathoz. Innen rövid utazással érkezünk Schladming melletti szállásunkra. Az estét a kisváros szép utcáinak bebarangolásával vagy valamelyik helyi, hangulatos étterem felfedezésével tölthetjük. Túratáv: 8,5 km, 460 méter szint fel/le, menetidő: 5 - 6 óra
Szállás: kemping (felárért vendégház  is választható)

5. nap: Schladming, Bodensee, Obersee, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket elhagyjuk szállásunkat és utolsó napi túránkra indulunk. Mai programunk az alacsony Tauern meseszép zugába, a Seewigtal völgy természetvédelmi területére ahol célunk a középső tó partján csodálatos környezetben álló Hans-Wödl-Hütte (1528 méter) Vízesések  morajlásával kisérve kanyarog ösvényünk a völgybe, miközben  elhaladunk  a Bodensee tó festői szépségű partján. Rövid kapaszkodás után érkezünk a Hans-Wödl-Hüttéhez. A ház fantasztikus helyen, a középső tó partján áll ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a völgy végébe a felső tóból alázúduló vízesésre. Itt megpihenünk, megebédelhetünk majd a már ismert útón túrázva térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Túratáv: 6 km, szint fel/le  400 méter,  menetidő: 4 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal,
a 4 éjszaka szállást kempingben,
a via ferrata felszerelések díját,
a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést,
a vendégházas szállás felárárt,
a felvonó árát, azoknak akik vendégházban szállnak meg.
az esetleges belépőket,  
az utas biztosítást/külön köthető
és az útlemondási biztosítást,  ez nem kötelező, kérés esetén nem számoljuk fel! 

Kötelező költségek: 

A kempinges szálláshoz jár a nemzeti parkokhoz és a felvonóhoz használható helyi kedvezmény kártya, a vendégházas szálláshoz nem!
A program szerinti normál felvonó ára: 43 €
Hallstatt belépő 3.50 €/fő
Silberkall szurdok: 3.50 €/fő
Vízesés NP: 2.50 €/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha (szabadidőre).
Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.
Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferráták paradicsoma, de Ausztriában is népszerű. A XIX. század közepétől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi szabadtéri játszóterekké váltak az átlagemberek számára. Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező, ezt irodánk minden résztvevő számára biztosítja. Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját és társaik biztonsága érdekében! Saját felszerelés saját felelősségre használható, ez a részvételi díj összegét nem csökkenti!
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Szállás: 

Az alapár szerint: kempinges szállásunk a városhoz közel egy patak partján helyezkedik el. A vizesblokkok tiszták, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, ha fázósabb vagy tegyél be egy plusz takarót, júniusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
a vendégházas szállás felára:
- Komfort szoba: 2 személy francia ágy, WC, mosdó, tusoló 9000 Ft/fő/éj  már nem foglalható!
- Családi szoba:   4 személy,1  francia ágy, 1 emeletes ágy, WC, mosdó, tusoló, erkély 3 fő esetén 9000/Ft/fő/éj, 4 fő esetén 8000 Ft/fő/éj 
  Ez a tipusú szoba 3 fő esetén társítással tölthető (fiu/lány szobának) már csak 2 fő lánynak foglalható!
- Eco szoba: 2 személy, 1 emeletes ágy, mosdó, a wc-tusoló külön helységben  5000 Ft/fő/éj már nem foglalható
  Ez a tipusú szoba egyéni jelentkezés esetén társítással tölthető (fiu/lány szobának)
Egyágyas lehetőség csak az Ecoszoba esetében lehetséges, ebben az esetben a teljes 2 fős árat kell kifizetni.
A szobatipúst jelentkezéskor tudod kiválasztani.
A vendégházas szobákhoz  közös teljessen felszerelt konyha tartozik.
Fontos: A kempinges szálláshoz jár a parkokhoz és a felvonóhoz használható helyi kedvezmény kártya, a vendégházas szálláshoz nem.

Étkezés: 

A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Esténként a városban lehetőség van étteremben vacsorázni. Kempinges szállás esetén főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kemping főzőt. A vendégházban felszerelt konyha található.

A területről: 
A Dachstein-hegység az Északi-Mészkő-Alpok egyik vonulata, ami délen a Tauernnel északon a Salzkammerguti tóvidékkel szomszédos. Felső-Ausztria és Stájerország határánál emelkedik a Hoher Dachstein csúcs, a Dachstein csoport legmagasabb, valamint második legmagasabb csúcsa az Északi Mészkő-Alpoknak a Parseierspitze (3036 méter) után.
Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 1 db.15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. A Biztosító ezen szolgáltatása a Biztosított utazásképtelensége esetén a befizetett utazás, illetve egyéb szolgáltatások költségének visszatérítésére terjed ki, amennyiben A Biztosított halála, azonnali és sürgős kezelést igénylő súlyos megbetegedése vagy súlyos sérülése miatt utazásképtelenné válik.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.6
28 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.2
Détár Levente
Szarvas
2018. júl. 3
5.0
Szuper programok, szuper túravezetők!
<név nélkül>
Budapest
2018. júl. 3
4.8
Az időjárás nem volt 100%-os, de megpróbálták ügyesen kezelni a helyzetet, ami sikerült is, csak az első napi várlátogatás kicsit disszonáns emlékeket hagyott bennem és pár utas társamban.
Szállás kiváló és a busz is meglepően kényelmes volt. A túravezetők csodálatosak, mint mindig.
Zoltan
Herceghalom
2017. jún. 30
4.8
Káprázatos
Móni
Veszprém
2017. jún. 27
5.0
Az egész utazást leginkább egy filmből vett idézettel tudnám jellemezni:
"Olyan varázslatos volt, hogy majdnem bepisiltem a gyönyörűségtől!"
<név nélkül>
Budapest
2016. okt. 4
5.0
Nagyon jó volt a túra, nagyon jól éreztük magunkat!
Lucia
Budapest, III. kerület
2016. okt. 4
5.0
Kellemes, nyári szezont záró hétvége volt. Minden szuper volt.
Móni
Győr
2016. okt. 4
4.6
Kedves Mindenki!
Fantasztikus hétvége volt...bátran ajánljuk droidoknak is. :-)
A via ferrattas turavezető fiúk jól nyomták. ;-)
Köszönünk mindent. Folyt. Köv....
Moncsi+Csabi
Tibor
Budapest, XIX. kerület
2016. jún. 30
3.8
Príma időben jó volt a program, jók, kifejezetten segítőkészek, felkészültek voltak a túravezetők. Az utazás viszont néhányunk számára nagyon kényelmetlen volt.
A busz leghátsó sora mindenképpen jóval kényelmetlenebb, mint a többi. Zajosabb, szűkebb a hely, rosszabb a kilátás. Négy legalább átlagos termetű embert beültetni a busz leghátsó sorába ilyen hosszúságú utazásra akkor is túlzás, ha sok a jelentkező. Legalább jelezni kellene a szerencsétleneknek, hogy nekik csak a "szamárpadban" jut majd hely. Így (időben) eldönthetnék, hogy vállalják-e ezt a kényelmetlenséget.
Szerintem ez lenne az iroda érdeke is!

László
Budapest, IV. kerület
2016. jún. 29
4.0
Sziasztok!
Nos, bárki bármit is mond erről a hétvégéről, odafent a falon/hegyen olyan fantasztikus élményben volt részünk, ami elhomályosít mindent idelent! A túravezetők maximális hozzáállása, az igazi baráti gesztusokban megnyilvánuló magatartása előtt le a kalappal! Az, hogy az időjárás is így fogadott bennünket a kegyeibe, már csak hab volt a tortán! Köszönjük!
Barcsi Miklós
Diósd
2016. jún. 28
4.6
Régen voltam ilyen klasszul megszervezett útazáson, ahol mindenki kortól és erőnléttől függően megtalálta a számára megfelelő szintű túrát. Regi, Ákos, Peti óriási köszönet a jó hangulatért, a biztonságos túravezetésért, és a kiváló időért :)
József
Budapest, X. kerület
2016. jún. 28
5.0
Szuper hétvége volt.
Köszönöm.
Andor
Szeged
2016. jún. 28
4.6
Jól kitalált programok, szakszerű túravezetés, vidám hangulat, megrendelt napfényes idő! Kell ennél több? :)
Péter
Budapest,
2016. jún. 28
4.6
Csodálatos négy nap ismét páratlan környezetben, ég felé tornyosuló hegyek, zúgó patakok, és hűs árnyékos erdők fái között.
Ausztria páratlan még mindig.
A túravezetők ismét remekeltek,maximálisan odafigyeltek mindenkire, megtartva a féktelen jó hangulatot, amiért külön hálásak is vagyunk.
Maradjatok mindig ilyenek!
Andrea
Budapest, XXII. kerület
2016. jún. 28
5.0
Első utam volt ezzel az irodával,és egy életre szóló emlék marad.Természetesen folytatódik a ferrátás kalandsorozat,hiszen a túravezetők belopták magukat a szívembe.
Tibor
Budapest, XIX. kerület
2015. máj. 29
4.8
A túravezetők maximálisan alkalmazkodtak az időjárási viszonyokhoz. Rugalmasan és kreatívan alakították a programot, így sikerült a lehető legtöbbet kihozni a túrából a meglehetősen mostoha idő ellenére is. Az esőtől különösen sújtott kempinges társaságban is fent tudták tartani a jó hangulatot.
A vezetők klettersteigen nyújtott teljesítménye is nagyon jó volt. Nagyon türelmesen segítették hol bátorítással, hol fizikailag is az utasokat. Mivel Pluhár Matyi csoportjában voltam, őt tudom a legjobban dicsérni. Tanácsai és humora sokat segítettek a nehezebb, kellemetlenebb, vagy csak nehezebbnek kinéző helyeken.
Krisztina
Sukoró
2015. máj. 26
4.2
A nem túl rózsás időjárás ellenére remekül éreztük magunkat a túrán! A kemping felszereltsége és elhelyezkedése megfelelő volt. Az alternatív program is nagyon jól sikerült. Sok élménnyel gazdagodtunk ismét! A ferráták izgalmasak voltak.
A busz minősége rendben volt, azonban a sofőr úttal való felkészültsége hagyott némi kívánnivalót maga után... (A tolatással végül is nem volt gond...)
Gábor
Zenta
2014. ápr. 27
4.6
A túravezetők nagyon rugalmasan alakították az időjáráshoz a programot, annak érdekében hogy minél jobban kihasználjuk az időjárás adta lehetőségeket. A kempingben a vizes blokk extra, a wifi fizetős sajnos.
Ágnes
Solymár
2014. ápr. 26
5.0
Azt gondolom, kicsit későbbi időpontra kellene tennetek a jövőben ezt az utat, a hó miatt ez máskor is meghiusulhat ilyenkor.
Nagyon jól éreztem magam megint Veletek, tetszett a frappáns rögtönzés!!:-)
Attila
Budapest, XI. kerület
2014. ápr. 23
4.6
Rugalmas, barátságos, vicces, de nagyon hozzáértő túravezetők, egy bevállalós jó csapat és jól kiépített, káprázatos panorámájú via ferrata-utak összeadva egy fantasztikus, felejthetetlen élményt eredményeztek. A Dachstein-csúcsmászás sikertelenségének rizikója ebben az időszakban megítélésem szerint a lehetséges hóhelyzet miatt elég nagy , nem is jött össze - de a túravezetőinknek minden körülményre volt B-, C-, D- stb tervük, nagyon leleményesen oldották meg az időjárás szeszélyessége által okozott problémákat, akár naponta többször is újratervezve a programot - zseniális ez a rugalmasság, nagyon tetszett! Így végül négy ferrata-út és három kisebb-nagyobb gyalogtúra is belefért a programba, annak ellenére, hogy szinte folyamatos volt az eső-fenyegetettség, és a harmadik napon hajnaltól délutánig folyamatosan esett is. Ami a ferráta-utakat illeti, mindegyik fantasztikus volt, nekem mégis a legjobban a Laserer-klettersteig tetszett legjobban, az elülső- Gosau-tó fölött, ami egész egyszerűen lenyűgöző, kihagyhatatlan, minden van benne: kitett traverzek, szinte tükörsima falon lépkedés kampókon és néhol tapadással, ide-oda billegő függőleges drótlétra, meredek ereszkedés B-C szintű falon, 30 méter hosszú vietnámi híd, érkezés a kiindulási helyre(!), és mindezt hihetetlen környezetben, egy alpesi tó víztükre fölött, kitett sziklafalon! Ja, és nem is nehéz. Köszönöm az élményt!!!
Cecília
Gödöllő
2014. ápr. 23
4.6
Én nagyon jól éreztem magam. Azt gondolom, hogy Ákos a lehető legtöbbet kihozta ebből az útból. Gyönyörű helyeken jártunk és jó, hogy úgy voltak elosztva a programok, hogy volt idő a pihenésre, relaxálásra, feloldódni a táj szépségében és hangulatában. Amellett mikor mentünk, akkor haladtunk is. A túravezetőink most is nagy biztonságot és kitűnő hangulatot biztosítottak az egész út során, akár a buszon, akár a falon voltunk. Egyedül annyit változtatnék, hogy az utolsó utastájékoztató e-mailt szerintem hamarabb el lehetene küldeni és talán egy kicsit jobban kifejteni a részleteket, hogy kevesebb kérdéssel induljunk neki az útnak. De ez semmit nem vett el a 4 nap kalandos és egyben pihentető élményéből. Nagyon köszönöm, kitűnő Húsvéti kirándulás volt! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!