Thai kiskörút üdüléssel Phuketen

12 napos körutazás Thaiföldön üdüléssel phuketen

Kóstoljon bele velünk ezen körutazás alkalmával Thaiföld csodálatos világába, amely során a következő városokat illetve az ezekhez kapcsolódó látványosságokat tekinthetik meg: Bangkok, Ayutthaya, Kanchanaburi, Muang Boran. A körutazás után üdülés a program szerint Phuketen a választott szállodában.

Ajándék repülőtéri parkolással!

FőoldalÁzsiaThaiföldBangkokThai kiskörút üdüléssel Phuketen

Ajándék repülőtéri parkolással!

Foglalásonként 1 db személygépkocsi részére. 

További információkért kérjük kattintson ide.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Qatar menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárataira Budapest-Doha-Bangkok-Doha-Budapest útvonalon, repülőjegyet a Bangkok Airways menetrend szerint közlekedő, közvetlen Bangkok – Phuket járatán, 5 éj szállást Bangkokban illetve 4 éj szállást Phuketen kétágyas szobákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, minibuszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, az üdülés során telefonos magyar nyelvű asszisztenciát. Személyenként 1 db kézipoggyász (maximum 5 kg, 56x36x23 cm) és 1 db feladott poggyász vihető díjmentesen. (maximum 20 kg)

Tervezett menetrend: 

2019. február 12. Budapest - Doha     16:25 - 23:55     
2019. február 13. Doha - Bangkok       02:30 - 13:15    
2019. február 18. Bangkok - Phuket    19:40 - 21:10     
2019. február 22. Phuket - Doha         19:40 - 23:00     
2019. február 23. Doha Budapest       01:15 - 05:20     

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzferek Thaiföldön, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást (ajánlott!), belépőjegyeket (kb. 1700 THB/fő – kb. 50 EUR/fő), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum 2 fő

2019. február 12. Budapest - Bangkok
Elutazás Budapestről a Qatar Airways menetrendszerint közlekedő járataival dohai átszállással Bangkokba. 

2019. február 13. Bangkok
Érkezés Bangkokba a menetrend függvényében. A csomagok felvétel után találkozó a magyar nyelvű idegenvezetővel a  repülőtéren, pénzváltás szükség szerint, majd transzfer a szállodába (Prince Palace Hotel**** Bangkok 5éj), ezt követően szabadprogram Bangkokban.

2019. február 14. Kanchanaburi
Korai reggeli után egész napos kirándulás a Bangkoktól kb. 140 km-re, a híres Kwai-folyónál található, Kanchanaburiba. Ez Thaiföld nyugati, Burmával határos tartománya, amely stratégiailag fontos volt a történelem folyamán. Legnagyobb nevezetessége a Kwai folyó és a rajta lévő híd, amely főképp a háborús film folytán vált híressé.  Kanchanaburiban a Thaiföldet 1941-ben elfoglaló japán csapatok egy stratégiailag fontos, kb. 400 km hosszú vasútpálya építkezésébe kezdtek. Munkára fogtak 61 ezer szövetséges hadifoglyot is, akiket embertelen körülmények között a híd és pályaépítésen dolgoztattak. 1945 februárjában a szövetséges légierő szőnyegbombázása semmisítette meg a japán tervet. A Kwai folyón kb. 45 perces „long tail” hajós kirándulást teszünk, majd a legendás hídon gyalogosan átkelünk. Ezt követően a második világháborús múzeumot keressük fel. Svédasztalos ebéd egy úszóétteremben a Kwai folyón. (italfogyasztás külön fizetendő). Délután a Wat Tham Sua-hoz, vagyis a tigris barlang templomhoz utazunk. Ehhez a különleges, egy hegy tetején álló egyedi thai templomhoz egy drótkötélpályán jutunk fel. Tetejéről gyönyörű kilátás, fantasztikus épületek tárulnak elénk (keveredik a thai és a kínai sítlus), alul pedig megnézzük a sziklába vájt barlang templomot is. Visszaérkezés Bangkokba az esti órákban.

2019. február 15. Bangkok városnézés
Reggeli után találkozás a magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Utazás gyalog és hajóval a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk a világ 7 legnagyobb buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert, Wat Pho lesz, ahol a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat, és az Ayutthayai Királyság időszakából fennmaradt Arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. Ezt követően a Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arunt, azaz a Hajnal templomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a Smaragd Buddhának. Majd 45 perces hajókirándulást teszünk a klongokon, azaz a csatornákon, Bangkok régi folyóparti cölöpös házai között, ahol még egy kisebb mini úszópiacot is megtekinthetünk. Ezt követő megállónk a sziámi királyok egykori rezidenciája, a lenyűgöző Grand Palace, azaz a Királyi Palota lesz, ahol a palota ékességét, a Smaragd Buddha szobrot is megcsodálhatjuk. Programunkat az Aranyhegy - Wat Saket – zárja, itt őrzik Buddha relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosin-szigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Délután visszaérkezés a szállodába, szabadprogram.

2019. február 16. Kirándulás a Maeklong vasúti- és Damnoen Saduak úszópiacra
Reggel 6:45-kor indulás a Bangkoktól kb. 100 kilométerre lévő, vonatforgalmáról híres Maeklong Vasúti Piacra, mely Bangkoktól délre található Samut Songkhram tartományban. A piacot egy vasúti sín szeli ketté, melyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot. Hirtelen amikor a vonatsípját meghallani, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából és szabad utat engednek a mozdonynak az árusok. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. Ezután a fantasztikus élmény után Thaiföld legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra látogatunk el. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vizi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül bebarangoljuk a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuveníreket vásárolni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és zöldségeit kínálja az árusok csónakjaiban. Csónakba szállunk és a keskeny csatornák labirintusain keresztül, magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe. Visszaérkezés a szállodába kb. 13 órakor, szabadprogram.

2019. február 17. Ayutthaya, Bang Pa In
Reggeli után találkozás magyar nyelvű idegenvezetőnkkel a szálloda recepciójánál. Privát busszal utazás az Ayutthayai Királyság fővárosába, Ayutthayába  (a menetidő kb. 1,5 óra). Ayutthaya (UNESCO Világörökség része) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták sziám birodalmát. A trópusi környezetben, jó állapotban lévő romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Elsőnek a híres Bang Pa In-i Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban, hiszen Ayutthaya, a régi főváros közelében épült. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak ezen vidékén egészen más, mint nálunk, a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek. Délután az ayautthayai történelmi parkba kirándulunk. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (kb. 15 perc – 400 THB/fő, helyszínen fizetendő). Megnézzük a Wat Mahathat, Royal Palace Ayutthaya, Wat Mongkhon Bophit, Wat Panam Choeng templomait. Visszautazunk a thai fővárosba, érkezés a szállodába késő délután.

2019.02.18. Bangkok ősi városa - Phuket
Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Egész napos kirándulást teszünk Bangkok ősi városába, a Muang Boranba, Bangkoktól 30 km-re délre. Az 1963-ban alapított és azóta is folyamatosan bővülő "skanzen" autentikus színpada a siami építészetnek, amely a thai történelmet mutatja be a khmer időktől a Rattanakosin korszakig. A park területén több mint 100 csodás építményt, többek között templomokat, palotákat, és úszópiacot nézhetünk meg. A látogatáson Thaiföld leghíresebb műemlékeit láthatjuk, és ezen keresztül az az érzésünk támad: bejártuk egész Thaiföldet! A látványos thai történelmi túrát, (csaknem 15 km hosszú), biciklivel vagy golf autóval tehetjük meg. Délután visszautazunk Bangkokba, transzfer a repülőtérre, elutazás Phuketre, transzfer a választott szállodába (4 éj). 

2019.február.18-22. Phuket
Pihenés Phuketen a választott szállodában, lehetőség fakultatív programokra. Utolsó napon transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

2019.február 23. Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Választható szállodák:

Andaman Beach Suites Hotel****
https://utazom.com/hotel/hotel-andaman-beach-suites-phuket

Graceland Resort Hotel****
https://utazom.com/hotel/hotel-graceland-resort-spa-phuket

Crowne Plaza Panwa Beach Hotel*****
https://utazom.com/hotel/hotel-crowne-plaza-panwa-beach-phuket

APÁLY: felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy a kb. 6 óránként jelentkező természeti jelenség idején a víz visszahúzódik a tengerpartról, láthatóvá téve a tengeri állat- és növényvilágot. Az úszás, fürdőzés ezekben az időszakokban az alacsony vízállás miatt korlátozott/ nem lehetséges. Az apály alatt Utasainknak a Crowne Plaza Panwa Beach Hotel medencéjének használatát, illetve a szálloda különféle szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeinek igénybevételét javasoljuk.   

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást. 

11. nap: Phuket – Budapest
Kicsekkolás a szállodából, menetrend függvényében transzfer a phuketi repülőtérre. Hazautazás a Qatar Airways menetrend szerinti járataival dohai átszállással.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre.   

Várható szálloda a körutazás alatt (vagy kategórián belül hasonló)

Hotel Prince Palace**** Bangkok (a szálloda módosításának jogát az iroda fenn tartja)
http://www.princepalace.co.th/
A Prince Palace Hotel Bangkok óvárosában található, közvetlenül a Bo Bae Tower divatáruház felett. A Mahanak-csatornára kilátást nyújtó szálloda szabadtéri medencét és 8 különböző étkezési lehetőséget kínál. A szálloda tágasan berendezett és jól felszerelt szobái fürdőszobásak, légkondicionálóval, hűtővel és kábel TV-vel felszereltek. A vendégek pihenését 2 pezsgőfürdő-medence illetve térítés ellenében a wellness-részleg masszázskezelései biztosítják. A szálloda 4 éttermében kínai, vietnami, thai, japán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Sky Lounge & Karaoke, a Palace bár, a Sunset sörkert és a Piccadilly söröző italokkal várja a vendégeket.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

PHUKET fakultatív programok angol nyelven: (csak előre foglalással!)
Minden kirándulás esetén a nemzeti parki belépőjegy a helyszínen fizetendő 300-400 THB/fő. 

PHI PHI SZIGETKIRÁNDULÁS
Phi Phi-sziget: Thaiföld egyik legcsodálatosabb szigetére látogatunk el. Kirándulásunk a szállodától mikrobusszal Phuket kikötőjébe utazunk. Innen indul a programunk, ahonnan egy „cruise boat”-tal szeljük majd az Andamán tenger hullámait. Phi Phi Leh szigethez érkezve a part mellett hajózunk. Megcsodálhatjuk "A PART" című filmből ismert meseszép Maya-öblöt, majd a Viking barlangot.
- Loh Samah Bay, Pileh Cove, Viking Cave-
Érkezés után fürdés a sziget egyik legszebb öblében(60 perc). Kis pihenőt tartunk a Coral-öbölben. Ebédünket Phi Phi Don szigetén fogyasztjuk el. Itt ismét lehetőségünk lesz a korall szirtek közötti élővilágot tanulmányozni, fürdeni, sznorkellezni a hófehér homokos tengerparton! Délután 4:30-ra érünk vissza a Phuket-i kikötőbe. Transzfer a szállodába.

A program ára: 27.900 Ft/fő
Tartalmazza:
- angol nyelvű guide-ot
- Phi Phi sziget kirándulást long tail boat hajóval, transzferrel
- Üdítőt, vizet a programok alatt
- mentőmellény, biztosítás, maszk és sznorkel felszerelés
- Kata, Karon, Patong, Chalong, beachről a transzfert

Külön fizetendő a helyszínen:
- nemzeti park belépőjegy: 400 THB/fő
- Panwa beach-ről, és Kamala Beach-ről a transzfer 200 THB/fő helyszínen fizetendő!

JAMES BOND SZIGETKIRÁNDULÁS:
VIP autóbusszal indulunk a sziget északi részére, ahol a Phan Nga természetvédelmi terület bejárata van. A Phan Nga fantasztikus mangrove vegetációjáról, és - a tengerből óriásként kimagasodó - különleges sziklaképződményeiről híres. Hajózunk a mangrove erdő fái között „long tail boat-tal”. Megnézzük a Majom Barlangot (Suwankuha Temple ) A James Bond szigeten különösen szép fényképeket készíthetünk arról a szikláról, amit az "Aranypisztolyos férfi" című 007 filmben már láthattunk. Ebédünket a csao nám (muszlim halászfalu) népcsoport szigetén fogyasztjuk el. Talu szigeten evezős hajós kirándulást teszünk.

Érintett szigetek: Koh Panyee Island, Phang Nga Bay, Talu Island, James Bond Island.

A program ára: 27.900 Ft/fő
Tartalmazza:
- angol nyelvű guide-ot
- James Bond szigetkirándulást long tail boat hajóval, ebéddel, transzferrel
- Üdítőt, vizet a programok alatt
- mentőmellény, biztosítás, maszk és sznorkel felszerelés
- Kata, Karon, Patong, Chalong, beachről a transzfert

Külön fizetendő a helyszínen:
- nemzeti park belépőjegy: 300 THB/fő
- Panwa beach-ről, és Kamala Beach-ről a transzfer 200 THB/fő helyszínen fizetendő!

KHAO SOK DZSUNGEL TÚRA ELEFÁNT TREKKINGEL

Reggel mikrobusszal utazunk a Khao Sok-i nemzeti parkba (100 km-re található Phukettől). Az orrmányosok hátán utazhatunk (30 perc) egy ültetvényen keresztül. Megnézünk egy ananász farmot, majd keresztül haladunk a dzsungelen, ahol láthatjuk hogyan mentik meg az öreg fákat.

Átvágunk a kristály tiszta vizű medencén, bambusz raftingolunk, megcsodáljuk a csodálatos tájat a nemzeti parkban. Teknős farm és egy gyümölcspiac zárja a programunkat. A program után transzfera szállodába.

A program ára: 27.900 Ft/fő
Tartalmazza:
- angol guide
- eleántolást
- Kata, Karon, Patong, Chalong, beachről a transzfert

Külön fizetendő a helyszínen:
- Panwa beach-ről, és Kamala Beach-ről a transzfer 200 THB/fő helyszínen fizetendő!

(A programokat helyi partnerirodánk szervezi, a programváltoztatás jogát fenntartja)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Qatar menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárataira Budapest-Doha-Bangkok-Doha-Budapest útvonalon, repülőjegyet a Bangkok Airways menetrend szerint közlekedő, közvetlen Bangkok – Phuket járatán, 5 éj szállást Bangkokban illetve 4 éj szállást Phuketen kétágyas szobákban reggelis ellátással, a felsorolt programokat, minibuszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, az üdülés során telefonos magyar nyelvű asszisztenciát. Személyenként 1 db kézipoggyász (maximum 5 kg, 56x36x23 cm) és 1 db feladott poggyász vihető díjmentesen. (maximum 20 kg)

Tervezett menetrend: 

2019. február 12. Budapest - Doha     16:25 - 23:55     
2019. február 13. Doha - Bangkok       02:30 - 13:15    
2019. február 18. Bangkok - Phuket    19:40 - 21:10     
2019. február 22. Phuket - Doha         19:40 - 23:00     
2019. február 23. Doha Budapest       01:15 - 05:20     

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, repülőtéri transzferek Thaiföldön, kötelező útlemondási biztosítást, BBP biztosítást (ajánlott!), belépőjegyeket (kb. 1700 THB/fő – kb. 50 EUR/fő), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek. repülőtéri transzferek.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek (kb. 1700 THB/fő – kb. 50 EUR/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépőjegyeket (kb. 1700 THB/fő – kb. 50 EUR/fő)
Előleg: 

A teljes összeg 40%-a (az adott légitársaság jegykiállítási feltételei szerint egyes esetekben az előleg összege magasabb lehet!) mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 30 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal Budapest-Doha-Bangkok-Doha-Budapest útvonalon. 

Szállás: 

5 éj Prince Palace Hotel**** Bangkok, 4 éj Phuketen a választott hotelben.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország földrajzi régiói különböznek egymástól természeti képüket, lakosságukat, gazdasági és társadalmi fejlettségüket tekintve. Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, melyben az 50–70 m magas fákat liánok és indák szövevénye hálózza körül. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták elsősorban a szigeteken a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Vízum: 
Tahiföld: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A vízummentes tartózkodás megfelelő indoklással egy alkalommal meghosszabbítható. Az útlevélnek a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelési idő: Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!