Alpesi csúcsok felfedezése

3 nap - 3 csúcs Ausztriában!

Gyönyörű alpesi környezetben barangolva fedezzük fel az Alpok kevésbé ismert csúcsait. Fantasztikus ösvényeken barangolva ismerkedhetünk meg a Veitsch, az Ötscher és a Tonion vidékével.

FőoldalEurópaAusztriaAlpesi csúcsok felfedezése

HOTEL SZÁLLÁS, FÉLPANZIÓ!

Alapár tartalmazza

az utazást modern autóbusszal,
két éjszaka szállást hotelben félpanzióval,
a magyar nyelvű túravezetést,
a szervezést

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, 
az utasbiztosítást
és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 napos túra
Szállás: 
hotel
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Közepesen nehéz hegyi túra azoknak, akik szoktak mozogni, túrázni, sportolni. Amennyiben még nem túráztál ilyen környezetben, és szeretnéd kipróbálni, itt a helyed!

Szállás

Hotel kétágyas szobáiban félpanzióval.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
1. nap: Budapest, Nederalp, Hohe Veitsch 1981m.

Hajnali indulást követően (04:45) Mürzzuschlag városka érintésével érkezünk meg a délelőtti órákban Ausztriába, az Északi-Mészkőalpok keleti részén emelkedő Mürzsteg-i Alpok hegyláncai között húzódó Niederalpl (1221m) településkéhez, ahonnan a Hohe Veitsch 1981m magas csúcsára túrázunk fel. Rövid emelkedős szakaszt követően érjük el a mesébe illő környezetben fekvő Sohlenalm-ot, ahol tartunk egy rövid pihenőt. Ezt követően utunk eleinte sűrű fenyvesek által övezett erdészeti úton, majd a Große Wildkamm gerince alatt futó szűk ösvényen vezet, végig pazar kilátást nyújtva a Veitsch északnyugat felé meredeken letörő falára. Az ösvény utolsó szakasza egyre meredekebbé válik, mígnem a Gingatzwiese kereszteződést el nem érjük és egy újabb rövid kaptatót leküzdve már a Veitsch hatalmas karsztplatóján találjuk magunkat. Innen már feltűnik célpontunk, a csúcskereszt, ahol körpanoráma fogad minket. A távolban a Hochschwab, a Rax-Schneealp és az Ennsvölgyi-Alpok láncai terebélyesednek. A csúcson átélt élmények után átadhatjuk magunkat az ízek élvezetének és elmerülhetünk a Gasthof Meran Hütte kulináris világában. Lefelé vezető utunkon először ismét a platót, majd a Rodel árkot keresztezve jutunk le buszunkhoz egy hosszú és meredek lejtmenetet követően. Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Túra: 14km; Fel: 1100m; le: 1100m; 6-7 óra

2. nap - Niederalp, Tonoin 1699 méter

Reggeli után rövid utazással érkezünk meg a Niederalp területére ami túránk kiinduló pontja lesz. A parkolóban magunkhoz vesszük felszerelésünket és útnak indulunk. Túránk alpesi mezőkön kanyarogva indúl, majd rátérünk a már meredekebben kanyargó törpefenyvesben haladó ösvényre. Kapaszkodónk végpontja a Tonion 1699 méter magas csúcsa lesz. Itt a keresztnél megpihenve fogyaszthatjuk el ebédünket fantasztikus panoráma mellett. Miután kigyönyörködtük magunkat a hegy másik oldalán kezdjük meg ereszkedésünket.  Egy darabig a nagyszerű kilátást nyújtó gerincen haladunk majd zöldellő, csodaszép  völgyben kanyargó ösvényen térünk vissza autóbuszunkhoz  amivel visszatérünk szállásunkra.
Menetidő: 7-8 óra, távolság: 14 km, szintemelkedés: fel: 500 méter le 900 méter.

3. nap: Kernhof, Göller 1766 méter, Budapest
Reggel elhagyjuk szállásunkat és rövid buszozással, utolsó napi kiinduló pontunkra, Kernhof falucska közelében található parkolóba utazunk. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk a jelzett ösvényen. Gyönyörű erdei ösvényen kanyargunk egyre feljebb, majd kiérkezünk a csúcs előtti gerincre. Felejthetetlen panorámával kísérve kaptatunk fel a csúcskereszthez. Láthatjuk innen a Schneealp, a Rax, és az Ötscher csúcsait is. Miután kigyönyörködtük magunkat a gerinc élén végigkanyargó ösvényen ereszkedünk le a menedékházhoz ahol megpihenhetünk, ebédelhetünk. Innen továbbindulva   szép fenyveseken keresztül, egy másik ösvényen ereszkedünk le Kernhof kisfaluba ahol autóbuszunk már vár ránk. Szint: fel 800 méter, le 1000 méter, táv: 16 km, menetidő: 6 óra
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást modern autóbusszal,
két éjszaka szállást hotelben félpanzióval,
a magyar nyelvű túravezetést,
a szervezést

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, 
az utasbiztosítást
és az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Bejáratott, jó túrabakancs. Egy 25 – 30 literes hátizsák, amibe az enni- és innivalót, eső kabátot tesszük. Szükség lesz még túrabotra, napszemüvegre, és valamilyen fejfedőre.

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Szállás: 

Hotel kétágyas szobáiban félpanzióval.

Étkezés: 

Szállásunk félpanziós ellátást biztosít. Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, az utba eső menedékházban lehet vásárolni.
Élelmiszer vásárlási lehetőség egyszer, a második nap délután lehetséges.

Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!