Kirándulások Karintiában

A Wörthi-tó és a Karavankák mesés tájain

Karintiai túránkat a változatosság jellemzi. Hegyek, tavak, vízesések, várak és egyéb kulturális látnivalók színesítik négy napos programunkat, könnyű és nehéz, kerékpáros és gyalogtúrákkal fűszerezve. A Wörthi-tó nyáron nemcsak Karintia, de egész Ausztria egyik legnépszerűbb desztinációja, ami kiegészítve Klagenfurt városával és a gyönyörű Karavankák hegyláncai között tett túrákkal a természet és a kultúra kedvelőinek is pompás lehetőséget adnak e csodás régió megismerésére.

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalEurópaAusztriaKirándulások Karintiában

ÚJDONSÁG 2019-BEN!
AUG 20. HÉTVÉGE SZABADSÁG NÉLKÜL!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éj ifjusági szállás 2 ágyas szobáiban reggelivel, a túravezetést.

 

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az idegenforgalmi adót, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
4 nap, szabi nélkül!
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
35-40 fő

Nehézség:

közepes nehézségű túra. Ajánljuk mindenkinek akik szeretnék megismerni Ausztria e fantasztikus vidékét

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás, Stuhleck 1783 méter - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest-Klagenfurt am Wörthersee

Hajnalban, 04:45-kor találkozunk a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 05:00-kor. Szlovénián és Stájerországon keresztül, 14:00 körül érkezünk meg a Karintia tartományban található, alpesi Riviérának is nevezett Wörthi-tóhoz. Első napi programunk keretében két opció is lehetséges: kerékpártúra, ill. gyalogtúra.
Kerékpáros túránk során Klagenfurt városából kerekezünk el a Wörthi-tó északi partja mentén a tó nyugati medencéjének csücskében fekvő Veldenbe. A túra mintegy 20 km-es, végig kijelölt kerékpárúton vezet, lenyűgöző környezetben. A túra során érintjük Krumpendorf, Pörtschach és Techelsberg településeket is, utunk néhol a tóparton, néhol a parttól eltávolodva vezet, döntően sík terepen, jelentéktelen szintemelkedéssel. A kaszinóvárosnak is nevezett Velden-ben lehetőség nyílik bejárni az elegáns villákkal teletűzdelt üdülővárost. A városnézés után buszunkkal Klagenfurtba indulunk vissza, hogy elfoglaljuk szállásunkat.
Gyalogos túránkat Krumpendorf településen kezdjük meg. Fokozatosan emelkedő terepen előbb felkapaszkodunk a démoni magassággal rendelkező 666m-es Pirker Kogel-re, majd szép kilátópontokat útba ejtve kirándulunk tovább Pörtschach irányába. Útközben betérhetünk igazi vidéki ételspecialitásokat kínáló parasztudvarokba is, túránk végén pedig ismét két szép kilátópontot veszünk célba, immáron Pörtschach kisvárosában. Túránk után fakultatív városnézés/fürdés Pörtschach-ban, ahol a bringás csapatot megvárjuk és buszunkkal Klagenfurtba indulunk szállásunkra.
Gyalogtúra: 12km; fel: 200m le:  250m; 3-3,5h; Könnyű kirándulás
Érkezés a szállásra várhatóan 18:00-19:00 között.

2.nap: Krumpendorf-Bodental-Krumpendorf

Mai napunkon csúcshódításra indulunk és a Karavankák hegylánc 2024m magas csúcsát, a Kosiak-ot, német nevén Geißberg-et vesszük célba. A döntően mészkőből és dolomitból felépülő Karavankák a Déli-Alpok tagja, hegylánca közel 120km hosszan fekszik az osztrák-szlovén határ mentén.
Kora délelőtt kezdjük meg gyalogtúránkat Bodental hegyi falucskából indulva. Idilli környezetbe csöppenünk, hamisítatlan alpesi környezetben az Ogrisalm érintésével jutunk el mezőkön, legelőkön, erdőkön keresztül a Stinzesteig-hoz, ahol drótkötelek segítségével küzdjük le a terep adta nehézségeket. Innen már csak egy bő fél óra és el is érjük a pazar fekvésű Klagenfurter Hütte-t, ahol megpihenünk. A csoport elszántabb részével a rövid pihenőt követően nekivágunk meghódítani a Hütte felett emelkedő Kosiak-ot, ahonnan csodás panoráma nyílik mind a Karavankák legmagasabb hegyormaira, mind az északi irányban húzódó Dráva-völgyre. A csúcshódítás után tartunk egy ismételt pihenőt a menedékháznál, majd a már megtett úton indulunk vissza. Mielőtt visszaérnénk Bodental-ba, megállunk a nemcsak nevében, de hangulatában is mesés Märchenwiese mezőn, hogy méltóképpen zárjuk le ezt a csodás napot.  Visszaérkezés a szállásra 19:00-20:00 körül.
Bodental-Klagenfurter hütte-Bodental: oda-vissza 11,7km; fel: 851m; le: 851m; kb. 5:30 h
Klagenfurter hütte-Kosiak-Klagenfurter hütte: oda-vissza 3km; fel: 320m; le: 320m; kb. 2:00h

3. nap: Krumpendorf-Maria Wörth-Hochosterwitz-Klagenfurt

A harmadik napon, délelőtt egy kellemes gyalogtúrára indulunk a Wörthi-tó déli partján fekvő Maria Wörth településre. Először a tó szimbólumaként is ismert kápolnát tekintjük meg, majd egy árnyékos, erdőben vezető ösvényen túrázunk fel a Föld legmagasabb, fából készült kilátójába, a 841 m magasan fekvő Pyramidenkogel-be. A kilátóról pazar panoráma tárul elénk: Északról a Wörthi-tó, délről a Karavankák hegyláncai biztosítanak tökéletes lehetőséget a remek fotók elkészítéséhez. A kilátóról a bátrabbak csúszdán is lecsúszhatnak. Kora délután a Karintia jelképének számító, egy dolomitrögön emelkedő Hochosterwitz várát tekintjük meg. Az 1571-től a Khevenhüller nemesi család tulajdonában álló várkastélyhoz kanyargós szerpentinúton jutunk fel, áthaladva mind a 14 várkapun, melyek jó elhelyezésének köszönhetően a vár szinte bevehetetlen volt az évszázadok alatt. A várlátogatás során megtekinthetjük a várkápolnát és a termekben kiállított különböző gyűjteményeket is. Aki nem szeretne gyalog felsétálni a 150m magasan álló fellegvárhoz, az felvonó igénybe vételével plusz költség ellenében megteheti. A várlátogatás után visszaindulunk Klagenfurtba és fakultatív programként lehetőség nyílik a város felfedezésére vagy éppen csobbanni egyet a kristálytiszta gleccservájta Wörthi-tóban.
Jellemzők: Gyalogtúra- Maria Wörth-Pyramidenkogel kilátó; 5,5km, fel: 408m, 2,5h

 

4. nap: Krumpendorf-Ferlach-Budapest

Utolsó napunkon egy szurdoktúrára indulunk, a ferlach-i Tscheppaschlucht-ba. Kora délelőtt érkezünk meg a szurdok parkolójába, ahonnan 20 perc séta után jutunk el a szurdok bejáratához. Eleinte még szelídebb arcát mutatja a Loibl-patak, mely több millió év alatt vájta be magát a mészkőtérszínbe. Néhány száz méter után végül belevetjük magunkat a szurdok szűk járataiba, ahol lépcsők, létrák és hidak segítségével teljes biztonságban haladhatunk. A túra csúcspontját a 26m magas Tschaukofall vízesés jelenti, amit egy függőhídon való átkelés után érünk el. Fokozatos emelkedőn, végig a Loibl-patak mentén sétálva érünk be a második napon már megismert Bodental településre. Itt a helyi étteremben hosszabb pihenőre, ebédre is van lehetőség. Akik még egy kis pluszt szeretnének, azokkal meglátogatjuk a kristálytiszta Tengerszem tavat, amely mögött a Vertatscha hófehér mészkőfalai emelkednek. 14:00-15:00 körül búcsút intünk Bodental-nak, ill. Karintiának és autóbuszunkkal haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Túra: 5,9km; Fel: 350m, le: 60m; kb. 3 h

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Képek szállásunkról:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éj ifjusági szállás 2 ágyas szobáiban reggelivel, a túravezetést.

 
Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az idegenforgalmi adót, az utas és útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap: Biciklibérlés- 17EUR/fő
2. nap: nincs
3.nap: Pyramidenkogel kilátó belépő: Felnőtt: 14EUR/fő; Diák (16-17 év vagy tanuló nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 6,5EUR/fő; Csoportkedvezmény esetén (20 főtől): Felnőtt: 11EUR/fő; Gyerek: 5,5EUR/fő; Csúszda használata + 4EUR/fő
  Hochosterwitz várkastély: Belépő: Felnőtt: 15EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 8EUR/fő; Diák (Nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Nyugdíjas (65+): 13EUR/fő; Csoportkedvezmény esetén: Felnőtt: 14EUR/fő; Gyerek: 7EUR/fő; Nyugdíjas: 12EUR/fő; Felvonó költsége: 9EUR/fő
4. nap: Szurdokbelépő: Felnőtt: 8,5EUR/fő; Nyugdíjas, diák, ÖAV tag: 6,5EUR/fő; Gyerek (15éves korig): 5,5EUR/fő; Csoportkedvezmény esetén: Felnőttek: 7,5EUR/fő

idegenforgalmi adó: 2 eur/fő/éj  6 eur/fő a 3 nap.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra és a kirándulásokhoz; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon a váltócipő, váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Klagenfurt központjában lévő ifjúsági szállás 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel. A szálláson internet, törölköző biztosított.

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz, vacsora rendelhető ahelyszínen minimum 30 fő esetén, 10,50 EUR/fő, ami 3 fogásos menüt tartalmaz (leves, főétel, desszert + salátabüfé) Vásárlási lehetőség adott, a közelben éttermek állnak rendelkezésre.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!