Kirándulások Karintiában

A Wörthi-tó és a Karavankák mesés tájain

Karintiai túránkat a változatosság jellemzi. Hegyek, tavak, vízesések, várak és egyéb kulturális látnivalók színesítik immáron kibővített, öt napos programunkat, könnyű és nehéz gyalogtúrákkal fűszerezve. A Wörthi-tó nyáron nemcsak Karintia, de egész Ausztria egyik legnépszerűbb desztinációja, ami kiegészítve Klagenfurt városával és a gyönyörű Karavankák hegyláncai között tett túrákkal a természet és a kultúra kedvelőinek is pompás lehetőséget adnak e csodás régió megismerésére.

FőoldalEurópaAusztriaKirándulások Karintiában

AUG 20. HÉTVÉGE, 5 NAP, 1 NAP SZABADSÁGGAL!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éj ifjusági szállás 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a túravezetést.

 

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az idegenforgalmi adót, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap, 1 nap szabival!
Szállás: 
hotel
Létszám: 
35-40 fő

Nehézség:

közepes nehézségű túra. Ajánljuk mindenkinek akik szeretnék megismerni Ausztria e fantasztikus vidékét

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Ausztria szépségei - 1 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
Részletes program
1. nap: Maria Wörth, Pyramidenkogel kilátó

Hajnalban, 04:45-kor találkozunk a Hősök terén, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 05:00-kor. 12:00h körül érkezünk meg a Karintia tartományban található, alpesi Riviérának is nevezett Wörthi-tóhoz. Első napi programunk keretében egy kellemes gyalogtúrára indulunk a Wörthi-tó déli partján fekvő Maria Wörth településről. Először a tó szimbólumaként is ismert kápolnát tekintjük meg, majd egy árnyékos, erdőben vezető ösvényen túrázunk fel a Föld legmagasabb, fából készült kilátójába, a 841 m magasan fekvő Pyramidenkogel-be. A kilátóról pazar panoráma tárul elénk: Északról a Wörthi-tó, délről a Karavankák hegyláncai biztosítanak tökéletes lehetőséget a remek fotók elkészítéséhez. A kilátóról a bátrabbak csúszdán is lecsúszhatnak. Érkezés a szállásra várhatóan 18:00-19:00 között.
Gyalogtúra- Maria Wörth-Pyramidenkogel kilátó; 5,5km, fel: 408m, 2,5h

2.nap: Egész napos gyalogtúra a Karavankákban

Mai napunkon csúcshódításra indulunk és a Karavankák hegylánc 2024m magas csúcsát, a Kosiakot, német nevén Geißberget vesszük célba. A döntően mészkőből és dolomitból felépülő Karavankák a Déli-Alpok tagja, hegylánca közel 120km hosszan fekszik az osztrák-szlovén határ mentén. Kora délelőtt kezdjük meg gyalogtúránkat Bodental hegyi falucskából indulva. Idilli környezetbe csöppenünk, hamisítatlan alpesi táj fogad minket. Rövid időn belül több nagyon szép látnivalót is érintünk: először a kristálytiszta Meerauge tengerszemet, majd a nemcsak nevében, de hangulatában is mesés Märchenwiese mezőt ejtjük útba. Egy viszonylag hosszabb, meredek szakaszon jutunk fel az Ogrisalmhoz, ahol pihenőt tartunk, majd tovább folytatjuk utunk a Stinzesteig-on át, ahol drótkötelek segítségével küzdjük le a terep adta nehézségeket (Figyelem, a drótkötéles szakaszon szédülésmentesség és lépésbiztonság szükséges!). Innen már csak egy bő fél óra és el is érjük a pazar fekvésű Klagenfurter Hüttét, ahol megpihenünk. A csoport elszántabb részével a rövid pihenőt követően nekivágunk meghódítani a hütte felett emelkedő Kosiakot, ahonnan csodás panoráma nyílik mind a Karavankák legmagasabb hegyormaira, mind az északi irányban húzódó Dráva-völgyre. A csúcshódítás után, ha időnk engedi, tartunk egy ismételt pihenőt a menedékháznál, majd a már megtett úton indulunk vissza Bodentalba.  Visszaérkezés a szállásra 19:00h körül.
Bodental-Klagenfurter hütte-Bodental: oda-vissza 13-14km; fel: 851m; le: 851m; kb. 6h
Klagenfurter hütte-Kosiak-Klagenfurter hütte: oda-vissza 3km; fel: 320m; le: 320m; kb. 2h

3. nap: Gyalogtúra a Dobratsch Natúrparkban; Hochosterwitz várlátogatás

A harmadik napon Villachnak vesszük az irányt és a város felett emelkedő 2167m magas Dobratsch hegytömbjét fedezzük fel. Buszunk hosszú szerpentines úton 1732m magasságig repít minket, így a csúcsig mindössze 400m szintemelkedést kell megtennünk. A túrán két alternatíva közül lehet választani: a csoport egy része nehezebb, néhol kitett terepen juthat el a Dobratsch menedékházig a Jägersteig ösvényen keresztül, míg aki a könnyebb opciót választaná, erdészeti úton  túrázik fel a menedékházig.  A csúcsról és a csúcsig vezető utakon is nagyszerű panoráma tárulkozik elénk, tiszta időben láthatjuk a környék nagy tavait, a Júliai-Alpokot és az Alpok más jelentős hegyláncait is. A menedékházban megtett pihenőt követően mindkét csoport a erdészeti úton elindulva érkezik vissza a buszhoz.
Délután, fakultatív program keretében a Karintia jelképének számító, egy dolomitrögön emelkedő Hochosterwitz várát tekintjük még meg. Az 1571-től a Khevenhüller nemesi család tulajdonában álló várkastélyhoz kanyargós szerpentinúton jutunk fel, áthaladva mind a 14 várkapun, melyek jó elhelyezésének köszönhetően a vár szinte bevehetetlen volt az évszázadok alatt. A várlátogatás során megtekinthetjük a várkápolnát és a termekben kiállított különböző gyűjteményeket is. Aki nem szeretné gyalog megtenni a közel 150m szintet a fellegvárhoz, az felvonó igénybe vételével, plusz költség ellenében megteheti. Visszaérkezés a szállásra: 18:00h körül
Jellemzők: Dobratsch a Jägersteig-on keresztül fel: 434m; le: 424m; oda-vissza 4h; Dobratsch a normál úton: fel, le: 424m; oda-vissza 3h; Táv: összesen: 8,5km        

 

4.nap: Gyalogtúra a Koschuta menedékházhoz- Karavankák; Fürdőzés, Klagenfurt városnézés

A délelőtt folyamán ismét a Karavankák hegyláncai között túrázunk, ezúttal azonban a hegység keleti részén. A festői fekvésű Zell hegyi településkéről indítjuk túránkat, célpontunk pedig a Koschuta menedékház lesz. A Freibach patakot követve, fokozatosan emelkedő, kellemes terepen, alpesi mezőkön és erdőkön keresztül vezet utunk, míg meg nem érkezünk a Koschuta masszívum lábánál, 1280m-en fekvő Koschuta menedékházhoz. A hüttében pihenünk egy nagyot, megkóstolhatjuk a ház ételkülönlegességeit. Lefelé egy másik úton térünk vissza a faluban várakozó buszunkhoz. A túra után visszaindulunk Klagenfurtba és fakultatív programként lehetőség nyílik a város felfedezésére vagy éppen csobbanni egyet a kristálytiszta gleccservájta Wörthi-tóban.
Jellemzők: Táv: 11km oda-vissza; fel: 650m; le: 560m; 4h

5. nap: Tscheppaschlucht szurdok

Utolsó napunkon egy szurdoktúrára indulunk, a ferlachi Tscheppaschluchtba. Kora délelőtt érkezünk meg a szurdok parkolójába, ahonnan rövid séta után jutunk el a szurdok bejáratához. Eleinte még szelídebb arcát mutatja a Loibl-patak, mely több millió év alatt vájta be magát a mészkőtérszínbe. Néhány száz méter után végül belevetjük magunkat a szurdok szűk járataiba, ahol lépcsők, létrák és hidak segítségével teljes biztonságban haladhatunk. A túra csúcspontját a 26m magas Tschaukofall vízesés jelenti, amit egy függőhídon való átkelés után érünk el. Fokozatos emelkedőn, végig a Loibl-patak mentén sétálva érünk be a második napon már megismert Bodental településre. Itt a helyi étteremben hosszabb pihenőre, ebédre is van lehetőség. 14:00-15:00 körül búcsút intünk Bodentalnak, ill. Karintiának és autóbuszunkkal haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Túra: 7-8km; Fel: 350m, le: 60m; kb. 3,5 h

Képek szállásunkról:
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éj ifjusági szállás 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel, a túravezetést.

 
Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a belépőket, az idegenforgalmi adót, az utas és útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

2019 árak
1.nap: Pyramidenkogel kilátó belépő: Felnőtt: 14EUR/fő; Diák (16-17 év vagy tanuló nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 6,5EUR/fő
2. nap: nincs
3.nap: Dobratsch belépő: Felnőtt 4EUR/fő; Gyerek (15éves kor alatt): 2EUR/fő  Fakultatív- Hochosterwitz várkastély: Belépő: Felnőtt: 15EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 8EUR/fő; Diák (Nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Nyugdíjas (65+): 13EUR/fő
4.nap: nincs
5. nap: Szurdokbelépő: Felnőtt: 8,5EUR/fő; Nyugdíjas, diák, ÖAV tag: 6,5EUR/fő; Gyerek (15éves korig): 5,5EUR/fő

idegenforgalmi adó: 2,10 eur/fő/éj  8,4 eur/fő a 4 nap.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túraöltözet; kis hátizsák a napi túrákra, fejfedő, túrabot.
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Klagenfurt központjában lévő ifjúsági szállás 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel. A szálláson internet, törölköző biztosított.
Egyágyas felár: 9500 Ft/4 éj

Étkezés: 
A részvételi költség reggelit tartalmaz, vacsora rendelhető a helyszínen minimum 30 fő esetén, ami 3 fogásos menüt tartalmaz (leves, főétel, desszert + salátabüfé) Szállásunkon a la cart étkezésre nincs lehetőség! Vásárlási lehetőség adott, a közelben egyéb éttermek állnak rendelkezésre.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 1 db.15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!