pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

A világ legszebb óceánjaként számon tartott Indiai-óceán legelőkelőbb szigetei a Seychelles-szigetek. Vendégszerető lakosok, egész évben kellemes idő jellemzi. Az átlaghőmérséklet 28 °C! A több mint száz korall- és gránitszigetből álló szigetcsoport nagy részét csodálatos üdezöld növényzet borítja, 40%-a természetvédelmi terület. Kristálytiszta óceánja, ezüsthomokos partjai, pálmafái a Bounty reklámokat idézik, ám a valóság még a filmeknél is szebb! Ha egy egzotikus világot kíván felfedezni, vagy csak elbújna a világtól egy tökéletes trópusi paradicsomban, válassza úticéljának a Seychelles-szigeteket. Csodálatos élményben lesz része! Szállodáink a két legnagyobb szigeten Mahén és Praslinon találhatók.
Victoria, a világ egyik legkisebb fovárosa, Mahé szigetén fekszik, ez az ország egyetlen városa, a többi település csak falu. A város néhány gyarmati épületrol és a szép múzeumokról híres. A Természettörténeti Múzeum az élovilágot és a már kipusztult fajokat, a Történeti Múzeum pedig a szigetek történelmét mutatja be. A botanikus kert csodálatos növényeivel, orchideakertjével és óriási teknoseivel várja a látogatókat.

A Mahé szigetek strandjai közül kiemelkedik Beau Vallon, az ország legnagyobb, és leglátogatottabb strandja. A homok tökéletes, ki lehet úszni a beljebb lévo tengeri zátonyokra, a hullámok pedig nem túlságosan nagyok. A sziget déli felén található strandok nyugodtabbak és szerintünk szebbek is. Anse Soleil és Anse Petite Police strandokat nehéz megközelíteni, de megéri a fáradságot, ugyanis remek pihenési és búvárkodási lehetoséget találunk itt. A Szent Anna Tengeri Nemzeti Park 6 szigetbol áll, kiválóan lehet itt búvárkodni. A park legszebb szigetei a Moyenne és a valamikori lepratelep, a Kerek Sziget.
Praslin szigetén járva feltétlenül nézzük meg a Vallée de Mai völgyet, ahol több mint 4000 óriási kókuszpálmában gyönyörködhetünk. A szigeten kizárólag a kiépített ösvényeken haladhatunk, az erdo szigorúan védett.

Praslin szigetén van az ország legszebb strandja, az Anse Lazio. A homok még fehérebb, mint máshol, a hullámok még lágyabbak, a víz pedig még csodálatosabb színekben pompázik. A Cousin-sziget óriási madárrezervátumáról és teknőseiről híres. A több mint 100 szigetbõl álló Seychelles-szigetcsoport kellemes, trópusi éghajlatával, izgalmas, buja növényzetével és fehér homokos partjaival a mérsékelt égövben élõk vágyott üdülõparadicsoma. A színes, egzotikus szigetek nyugalma, csendes öblei tartós kikapcsolódást, kellemes idõtöltést kínálnak a pihenni, feltöltõdni vágyók számára, A sok Iehetõség közül kettõt ragadtuk meg Mahé és Praslin szigetét. Az elõbbi fontos szerepet tölt be Seychelles életében repülõterével, Victoria nevû fõvárosával a szigetek központja. Kevesen ismerik azonban azokkal a szabadidõs Iehetõségeket, amelyek további tartalmas kikapcsolódást jelentenek tartózkodásuk ideje alatt feltétlenül érdemes részt venni egy hajókiránduláson vagy ellátogatni a mahéi nemzeti parkba. 

Mahé:
A sok kis szigetbõl álló ország Iegterjedelmesebb és Iegnépesebb területe itt él a Seychelle-i Iakosság mintegy 90%-a, Mahén található a nemzetközi Iégi és tengeri kikötõvel is rendelkezõ fõváros, Victoria. Kültakarója rendkívül változatos kisebb-nagyobb hegyeit (Iegmagasabb pontja 905 m) trópusi erdõk tarkítják, partjait pedig 75 fehér homokos strand öleli körül 
Praslin:
A második Iegnagyobb sziget A világ egyik Iegkülönlegesebb völgyének, a több mint 100 hektáros Vallée de Mai-nak az otthona. A völgy a híres, 200 évnél is tovább termõ Coco-de-Mer pálmafa termõhelye, A sziget a mahéi repülõtérrõl motorcsónakkal kb. egy óra alatt közelíthetõ meg. Partvonala többnyire sziklás, sok kis öböllel, buja növényzettel.

Tudnivalók
Seychelles a világ legcsodálatosabb szigetcsoportjainak az egyike. Az emberek képzeletében egy ehhez a szigethez hasonló üdülohely jelenik meg, ha trópusi szigetekrol álmodozik. Annyi csak a különbség, hogy a valóság még ezeket az álmokat is felülmúlja. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport maga a paradicsom, fehér homokos strandjai és gyönyöru tájai ámulatba ejtik a turistákat. Természetesen ennek az idilli környezetnek meg van az ára, olcsó szálláshelyet, éttermet, szórakozási lehetoséget nem nagyon találunk. Habár a szigetre inkább olyanok érkeznek, akik csak a napsütést és a semmittevést keresik, az aktívabb turisták számára is rengeteg lehetoség adódik a mozgalmasabb idotöltéshez.

Ünnepek/Események/Hagyományok
Senki sem élt a Seychelles szigeteken a 17. évszázadig. 1609-ben egy angol kelet-indiai hajó ért itt földet, és a következő években néhány hajónyi kalóz tette át működését az Indiai Óceánról a Karib Tengerre és bázisként használta a szigeteket.
1742-ben Maurícius kormányzója, Mahé de La Bourdonnais, egy hajót küldött a szigetek felderítésére. A hajó kapitánya, Picault, a kormányzójáról nevezte el a fő szigetet és lefektette annak az alapját, hogy a franciák igényüket jelenthessék be a szigetekre 12 évvel később. 1770-ben a francia telepesek és rabszolgák első csoportja érkezett meg a szigetre és elkezdett termeszteni fűszereket, maniókát, cukorrépát, kávét, édes burgonyát és kukoricát, valamint hatalmas teknősbékákra vadásztak.
A 18. század végére a szigetek jó választásnak tűntek és ez felkeltette a britek érdeklődését. Az akkori kormányzó, de Quinssy, leengedte a francia zászlót és bevonta azt, amikor a támadás kivédhetetlenné vált, de a britek továbbhajóztak és ezért de Quinssy újból felvonta a zászlót. Ez 12 alkalommal történt meg 1814-ig, amikor a britek elfoglalták a Seychelles szigeteket a Napóleoni Háborúk után. A brit uralom fő jellemzője a rabszolgák és magas beosztású politikai rabok számának növelése volt - de a francia maradt a hivatalos nyelv és a francia kultúra továbbélt.
1964-ben a Seychelles-Szigeteken létrehozták a politikai pártokat - France Albert René megalakította a Seychelles Népi Egységpártot, ezzel szemben James Mancham vezette a Seychelles Demokrata Pártot. Az SDP, az ültetvényesek és üzletemberek pártja, nyerte meg az 1966 és 1970-es választásokat, megverve a szocialista SPUP pártot. 1976-ban az ország függetlenné vált és a két párt koalíciót kötött a szigetek irányítására: Sir James lett az elnök és René a miniszterelnök. Az elnök azt tűzte ki célul, hogy a Seychelles szigetek luxus üdülőhely legyen - Sir Jim az egész világról vízi járműveket hívott ide, és hamarosan gazdagok és tehetősek özönlöttek a partikra. De a miniszterelnök aggódott, hogy ez a gazdagság tönkre teszi az ország folklórját, és 1977 június 5.-n René egy majdnem vértelen puccsot hajtott végre úgy, hogy hatalmát tanzániai és észak-koreai katonákkal erősítette meg.
1981-ben egy csoport dél-afrikai zsoldos próbált betörni az országba, de felfigyeltek rájuk a repülőtéren, ahol azok két embert megöltek és eltérítettek egy repülőgépet, hogy hazajuthassanak. René törvényen kívül helyezte az SPD pártot és támogatóit, akik ellenállási mozgalmakat kezdeményeztek Angliában, Dél-Afrikában és Ausztráliában. A turisták rohama alábbhagyott a bombázások és gyilkosságok, valamint a hatalomátvételek hírére.
1991 decemberében René meglepte az ellenfeleit (és egészen valószínűleg a támogatóit) azzal, hogy törvényesítette az ellenzéki pártokat, talán válaszként az ország főbb segítséget nyújtóinak nyomására. A Nemzetközösség megfigyelőinek részvételével tartott 1992-es választásokon René nyert nagy többséggel. Az SAS biztonsági emberekkel körbe vett Mancham a szavazatok egy harmadát szerezte meg és azzal érvelt, hogy a szavazáson csaltak. Új alkotmányt léptettek életbe az új parlamentáris rendszer támogatására, és 1993-ban René újból megnyerte az új választásokat. 


Praktikus
Gasztronómia:
Seychelles az úgynevezett kreolkonyha csúcsa, itt készítik az Indiai-óceán térségének legízletesebb ételeit. A tenger gyümölcsei és a rizs a leggyakrabban használt alapanyagok, ezeket egészíti ki a rengetegféle gyümölcs, zöldség és fuszer. Számtalan egzotikus halat kóstolhatunk meg, ha éppen erre járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki a cápát, a barracudát, polipot, a vörös teknost és a tintahalat. Nagyon finom még a daube, amely édes szósz vagy ragu, a paradicsomos szószban készített hal, a rougaille, a kókuszkrémes hal, a carii coco és a bredes, amely különlegesen elkészített spenót.
A 115 szigetbol álló szigetcsoport 1600 kilométerre fekszik Afrika keleti partjaitól. A 3 nagy sziget – Mahé, Praslin és La Digou – gránit sziklákon fekszik, a többiek korallzátonyokon. 4 tengeri nemzeti park mutatja be az itt élo több mint 150 féle tengeri halat, a delfineket és a korallok egyéb élolényeit. Rengeteg kíváncsiskodót vonz a Bird sziget, amely óriás teknoseirol és színes madarairól nevezetes. Malé, Silhouette és Praslin az óriási kókuszpálmák szigetei.
A szezon május és október közé esik, az év hátralevo részében a monszun rengeteg esovel áztatja Seychellet távol tartva a turistákat a szigetek nagy részétol. Július és augusztus a legszárazabb hónapok, bár az egész évben uralkodó 25-32 fokos meleghez ilyenkor is 75%-os páratartalom tartozik. 
 találat
FőoldalAfrikaSeychelle-szigetek

Nyaralás Seychelle-szigeteken 6 db utazási ajánlat

962.430 Ft/főtől (9 nap)

Mahe repülőjegy 363.300 Ft/főtől - Mahe (oda-vissza)

Legnépszerűbb úti célok
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!