pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa

Pag szigete, Rab-szigettől délre, a szárazföld mellett fekszik. Hossza 60 kilométer, szélessége pedig 1-11 kilométer között van. Itt kézítik a világhírű pagi csipkét. A szigetet aszfaltozott út, híd, köti össze a szárazfölddel.

Pag sziget a Velebiti szoros és Kvarneric között fekszik. Alacsony bokrokkal benőtt terület a tengerparti sávban és a települések körül kevés erdő is található. A juhtenyésztés fejlett. A turizmus kevésbé fejlett, ezért minden vendég hamar rálel saját kis szigetére. Pag érdekes történelmi múltról tanuskodik. a sziget lenevezése latin eredetű (Villa Pagi). Pag a XI. században szabad királyi várossá vált, a régi városrész mai arculatát Juraj Dalmatinec tervei alapján nyerte el.

Kvarner-öböl: A Magyarországhoz rendkívül közel eső üdülőhelyek sokaságára lelhetünk itt. Ez a térség Horvátország egyik legnagyobb ékessége. Legismertebb üdülőhelye Opatija, amelyet még Ferenc József császár építtetett. A térséghez tartozik Kraljevica, Novi Vinodolski és környéke, valamint az öbölben található szigetvilág, négy nagyobb - Cres, Losinj, Krk, Rab - és számos kisebb szigettel. A környék legnagyobb városa a kikötőjéről ismert Rijeka.

Az idegenforgalmi hagyományokat lépten-nyomon megfigyeljük. A szecessziós stílusú szállodák és villák egyenrangúan sorakoznak az új települések, a kényelmes szálodai kockaépületek és bungallók mellett. Gazdag a vállaszték az igényesebb vendégek számára is. A változatos tengeri és öbölmenti színek értékes gyöngyfűzérként szövödnek bele a zöldellő tájba, reggelenként elmosodva és ködbe burkolózva, nappal pedig csillogva. Megáll a modern, elgépiesedett élethez szokott vándor, éppúgy mint Ön, aki rátekintve e tájra, elfedezik az idő múlásáról.
 Akciók, kedvezmények, last minute Pag-sziget

találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!