pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

A turisták paradicsoma: Chalkidiki-félsziget 
Az egykori gigászi görög istenségek ellenségei a Görögország ezen vidékén éltek. Az ellenük vívott harcban vesztette el Poszeidón tengeristen háromágú szigonyát, így keletkezett a Chalkidiki-félsziget. A környék ősidők óta lakott, ahogy ezt egy a Petralónai-cseppkőbarlangba tett kirándulás bizonyítja. A félsziget nagyon rövid idő alatt a turisták paradicsomává vált. Észak-Görögország leglátogatottabb üdülőterülete. A félsziget, melyet két tó választ el Macedóniától, 10-15 kilométer széles és 30-50 kilométer hosszú. A három földnyúlvány: Kasszandra, Szithónia és Athosz , a 2.033 méter magas Athosz-heggyel.

Látnivalók Chalkidiki-félszigeten
Chalkidiki fővárosa és egyben gazdasági központja az 550 méter magasan elterülő település Poligiros. Poligiros a kiinduló állomása a Holomón-hegyre (1165 méter) vezető hegyi túrának. A hegyről páratlan kilátás nyílik a félszigetre és a három földnyelvre. Érdemes kitérőt tenni Olünthoszba, mely Poligirosztól 23 kilométerre déli irányban fekszik. Már az őskorban lakott terület volt. A Kasszandra és a Szithónia félszigetek táját a hegyes Athoszhoz képest a szelíd dombok, hosszan elnyúló finom fövenyes strandok jellemzik.

Kasszandra a Chalkidiki Égei-tengerbe nyúló három félszigete közül a legnyugatabbra esik. Szalonikiből indulva vagy a part mentén futó főútvonalon közelíthetjük meg, vagy a Chalkidikin keresztben futó országúton, melynek végállomása az Athosz hegy.A Kasszandra-félsziget igazi turistaparadicsom, tájképileg azonban megelőzi a középső földnyelv, a sok kis öblöcskével tarkított Szithónia, melyet természeti szépsége, halászfalvai, hosszú, fövenyes strandjai teszik vonzóvá. Egy nap alatt autóval könnyen bejárható. Kevésbé kelti a zsúfoltság érzését, mint Kasszandra. Nem érik egymást az üdülőhelyek, kevesebb a nagy szálloda. A környező szőlőhegyek chardonnay tőkéin zamatos fehér bor terem. Legfontosabb települése Neos Marmaras turistafalu (130 kilométer Szalonikitől). Az éjszakai életet és nagy társaságot kedvelők számára a Marmarastól 3 km-re épült elegáns üdülőlétesítmény, Porto Carras ajánlott. 

Strandok, szörföző helyek
Különösen jó és nem túlzsúfolt strand van a közelben álló Toroninál, Sithónia délnyugati csücskében, 2 km-en át kanyargó, homokos part, néhány tavernával. Nyugodt és idillikus benyomást kelt a félsziget legdélebbi részén Porto Kufosz szinte teljesen zárt, sziklás öblével. A keleti part mentén egyik álomstrand váltja fel a másikat. A szép, homokos Kalamitszi öböl előtt búvárkodás közben roncsokra bukkanhatunk, Sarti jó szörfözőhely, Agiosz Nikolaosznál lábunk belesüpped a homokba. Az Athosz-heggyel szemközti keleti parton viszont Vourvouron és Sarti között 30 kilométeren át egyetlen város vagy falu sincs, csak néhány kemping és Chalkidiki legpompásabb strandjai.
 Akciók, kedvezmények, last minute Chalkidiki

találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!