pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

A turisták paradicsoma: Chalkidiki-félsziget 
Az egykori gigászi görög istenségek ellenségei a Görögország ezen vidékén éltek. Az ellenük vívott harcban vesztette el Poszeidón tengeristen háromágú szigonyát, így keletkezett a Chalkidiki-félsziget. A környék ősidők óta lakott, ahogy ezt egy a Petralónai-cseppkőbarlangba tett kirándulás bizonyítja. A félsziget nagyon rövid idő alatt a turisták paradicsomává vált. Észak-Görögország leglátogatottabb üdülőterülete. A félsziget, melyet két tó választ el Macedóniától, 10-15 kilométer széles és 30-50 kilométer hosszú. A három földnyúlvány: Kasszandra, Szithónia és Athosz , a 2.033 méter magas Athosz-heggyel.

Látnivalók Chalkidiki-félszigeten
Chalkidiki fővárosa és egyben gazdasági központja az 550 méter magasan elterülő település Poligiros. Poligiros a kiinduló állomása a Holomón-hegyre (1165 méter) vezető hegyi túrának. A hegyről páratlan kilátás nyílik a félszigetre és a három földnyelvre. Érdemes kitérőt tenni Olünthoszba, mely Poligirosztól 23 kilométerre déli irányban fekszik. Már az őskorban lakott terület volt. A Kasszandra és a Szithónia félszigetek táját a hegyes Athoszhoz képest a szelíd dombok, hosszan elnyúló finom fövenyes strandok jellemzik.

Kasszandra a Chalkidiki Égei-tengerbe nyúló három félszigete közül a legnyugatabbra esik. Szalonikiből indulva vagy a part mentén futó főútvonalon közelíthetjük meg, vagy a Chalkidikin keresztben futó országúton, melynek végállomása az Athosz hegy.A Kasszandra-félsziget igazi turistaparadicsom, tájképileg azonban megelőzi a középső földnyelv, a sok kis öblöcskével tarkított Szithónia, melyet természeti szépsége, halászfalvai, hosszú, fövenyes strandjai teszik vonzóvá. Egy nap alatt autóval könnyen bejárható. Kevésbé kelti a zsúfoltság érzését, mint Kasszandra. Nem érik egymást az üdülőhelyek, kevesebb a nagy szálloda. A környező szőlőhegyek chardonnay tőkéin zamatos fehér bor terem. Legfontosabb települése Neos Marmaras turistafalu (130 kilométer Szalonikitől). Az éjszakai életet és nagy társaságot kedvelők számára a Marmarastól 3 km-re épült elegáns üdülőlétesítmény, Porto Carras ajánlott. 

Strandok, szörföző helyek
Különösen jó és nem túlzsúfolt strand van a közelben álló Toroninál, Sithónia délnyugati csücskében, 2 km-en át kanyargó, homokos part, néhány tavernával. Nyugodt és idillikus benyomást kelt a félsziget legdélebbi részén Porto Kufosz szinte teljesen zárt, sziklás öblével. A keleti part mentén egyik álomstrand váltja fel a másikat. A szép, homokos Kalamitszi öböl előtt búvárkodás közben roncsokra bukkanhatunk, Sarti jó szörfözőhely, Agiosz Nikolaosznál lábunk belesüpped a homokba. Az Athosz-heggyel szemközti keleti parton viszont Vourvouron és Sarti között 30 kilométeren át egyetlen város vagy falu sincs, csak néhány kemping és Chalkidiki legpompásabb strandjai.
 Akciók, kedvezmények, last minute Chalkidiki

találat
 

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Észak-Görögország

Antik Görög nagykörutazás - autóbusszal

9 napos buszos körutazás Görögországban
266.500 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!