pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Kairó bemutatkozik

Kairó, Egyiptom fővárosa és egyúttal Afrika legnagyobb városa. A Nílus mentén fekszik ott, ahol a folyó sok mellékágra válik szét, melyek a Földközi-tengerbe torkollanak. Kairó lüktető életű, amellett hogy az egyiptomi metropolisz egyben az ezer éves arab kultúra hagyományinak alappillére is.

Kairó, a régi és új stílusok egyesülése

Az égbe szökő modern felhőkarcolóktól a több ezer éves történelmi emlékekig Kairóban minden megtalálható. Kairó minden bizonnyal a leglátogatottabb nevezetessége a közeli Gíza. Itt találhatók a rejtélyes gigászi gízai piramisok, amelyek a világ hét csodájának egyike - a Kheopsz, Chefren és Mükerin piramis. Közülük a legnagyobb a több mint 140 méter magas Kheopsz piramis. Ennek az építménynek különlegessége, hogy alaprajza pontosan a négy égtáj felé mutat.

Kairó környéke: Maadi, Helwan, és a gyógyfürdők

Maadi városát is érdemes megtekinteni, ami Kairótól csupán néhány kilométernyire található. Itt kellemes nyaralók, lakások és halat fölszolgáló folyóparti éttermek vannak. Majd a 30 km-re fekvő Helwan következik. A település korábban fürdőiről volt neves, ma iparváros. Nagyon szép a japánkert, és ki lehet próbálni kénes gyógyfürdőit is. 
Érdemes kipróbálni a jellegzetes egyiptomi vitorlást, azaz a felukkát. Számos felukka várja a turistákat a Níluson, akár Kairóban, vagy más városkákban is, olcsón bérelhető.

Kairói éjszakai élet

Északánként Kairó szívében a nyugtalan neonfények villognak. Szaladin híres Citadellája mögött a Mukattam hegyre kanyargós út vezet. Fölfelé tartva több kilátóhelyet találunk, ahonnan jól szemügyre vehetők a Citadellán épült Mohamed Ali-mecset magas minaretjei. A Citadella történetét esténként hang- és fényjáték előadás ismerteti.

Látnivalók Kairóban

A legismertebb kulturális-történelmi műemlékek: A Citadella Muhamed Ali alabástrom mecsetjével 1830-ból, a Khan El Khalili bazár, az Egyiptomi Múzeum több mint százezer kiállítási tárgyal, a kopt negyed sok egyházi műemlékkel. A legattraktívabb látványosság a közeli gízai piramisok. A történelmi műemlékcsoport része a Nagy Szfinx, a körülvevő templomokkal.
 találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!