pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Kairó bemutatkozik

Kairó, Egyiptom fővárosa és egyúttal Afrika legnagyobb városa. A Nílus mentén fekszik ott, ahol a folyó sok mellékágra válik szét, melyek a Földközi-tengerbe torkollanak. Kairó lüktető életű, amellett hogy az egyiptomi metropolisz egyben az ezer éves arab kultúra hagyományinak alappillére is.

Kairó, a régi és új stílusok egyesülése

Az égbe szökő modern felhőkarcolóktól a több ezer éves történelmi emlékekig Kairóban minden megtalálható. Kairó minden bizonnyal a leglátogatottabb nevezetessége a közeli Gíza. Itt találhatók a rejtélyes gigászi gízai piramisok, amelyek a világ hét csodájának egyike - a Kheopsz, Chefren és Mükerin piramis. Közülük a legnagyobb a több mint 140 méter magas Kheopsz piramis. Ennek az építménynek különlegessége, hogy alaprajza pontosan a négy égtáj felé mutat.

Kairó környéke: Maadi, Helwan, és a gyógyfürdők

Maadi városát is érdemes megtekinteni, ami Kairótól csupán néhány kilométernyire található. Itt kellemes nyaralók, lakások és halat fölszolgáló folyóparti éttermek vannak. Majd a 30 km-re fekvő Helwan következik. A település korábban fürdőiről volt neves, ma iparváros. Nagyon szép a japánkert, és ki lehet próbálni kénes gyógyfürdőit is. 
Érdemes kipróbálni a jellegzetes egyiptomi vitorlást, azaz a felukkát. Számos felukka várja a turistákat a Níluson, akár Kairóban, vagy más városkákban is, olcsón bérelhető.

Kairói éjszakai élet

Északánként Kairó szívében a nyugtalan neonfények villognak. Szaladin híres Citadellája mögött a Mukattam hegyre kanyargós út vezet. Fölfelé tartva több kilátóhelyet találunk, ahonnan jól szemügyre vehetők a Citadellán épült Mohamed Ali-mecset magas minaretjei. A Citadella történetét esténként hang- és fényjáték előadás ismerteti.

Látnivalók Kairóban

A legismertebb kulturális-történelmi műemlékek: A Citadella Muhamed Ali alabástrom mecsetjével 1830-ból, a Khan El Khalili bazár, az Egyiptomi Múzeum több mint százezer kiállítási tárgyal, a kopt negyed sok egyházi műemlékkel. A legattraktívabb látványosság a közeli gízai piramisok. A történelmi műemlékcsoport része a Nagy Szfinx, a körülvevő templomokkal.
 találat
FőoldalAfrikaEgyiptomKairó

Körutazások Kairóban 189 db utazási ajánlat

680.280 Ft/főtől (8 nap)

Városnézés Kairóban 15 db utazási ajánlat

339.110 Ft/főtől (5 nap)

Kairó repülőjegy 96.400 Ft/főtől

96.400 Ft/főtől (oda-vissza)

Nyaralás Kairóban 1 db utazási ajánlat

375.847 Ft/főtől (8 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!