pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Rio de Janeiro nem utolsósorban karneváljáról híres. A karnevál pogány eredetű ünnepség. Rómából, vagy esetleg Egyiptomból származik. Brazíliában szinte mindenhol megünneplik, s minden régió a maga sajátos módján. Mégis a Riói karnevál a leghíresebb. Külföldiek ezrei érkeznek ekkor Rióba megnézni ezt a fantasztikus egyedülálló forgatagot, mely életreszóló élményt nyújt.

Rio De Janeiro, a "cidade maravilhosa", a gyönyörű város a föld legszebb fekvésű városai közé tartozik, s 7 millió lakójával a föld egyik legsűrűbben lakott városa is. Rióban az emberek egyharmada ún. favelákban él. Ezek hatalmas méretű szegénynegyedek összetákolt kunyhókkal, alvilági figurákkal benépesítve. A drogok, az erőszak, a brutalitás itt megszokott dolgok. A favelákban nincs rend és törvény, az erőszak diktál.
Ez Rio egyik arca. Ám nem szabad megfeledkezni a másikról: Rio az életkedv, a szerelem, a zene, a szamba városa. A rióiaknak minden reggel nagy döntést kell meghozniuk: dolgozni menjenek-e, avagy inkább a tengerpartra üljenek ki barátok és egy üveg hideg sör társaságában.

Rio de Janeiro világhírű strandja, a 4,5 km hosszú Copacabana, mely mintegy a tenger és a meredek hegyoldalak közé ékelődött, nem veszélytelen hely. Bármilyen arany ékszerrel még nappal is könnyelműség ide ellátogatni, hát még éjszaka. A legtöbb embert ezen a környéken rabolják ki, s még a szemtanúk is úgy tesznek, mintha nem láttak volna semmit, mert a tolvaj zsebéből esetleg egy pisztoly is előkerülhet...
Mégis Rio legelegánsabb szállodái a Copacabana-ra néznek.
A Copacabana Rio "szexiparának" is a központja: a környék utcái telis tele vannak prostituáltakkal és transzvesztitákkal. Itt minden és mindenki eladó.Ez a város az ellentétek városa: a legsötétebb alvilág központja, ugyanakkor mélyen vallásos: jelképe a kiterjesztett karú Krisztus szobor, mely a Corcovado hegyen áll. A hegy 709 m magas, maga a szobor 30 m, és több, mint 1000 tonnát nyom. Eredetileg Brazília Portugáliától való függetlenedésének (1822) 100. évfordulójára tervezték felállítani, de csak 1931-ben készült el.
A Pao de Acucar, magyarul cukorsüveg szintén Rio leghíresebb látnivalói közé tartozik. A hegy 396 m magas, hegymászó-paradicsom. A cukorsüveg csúcsára kabinos felvonó visz föl, innen lélegzetelállítóan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az óceánra.
 találat
FőoldalDél-AmerikaBrazíliaRio de Janeiro
Részletes találati lista
Brazília

Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

12 napos körutazás Dél-Amerikában
1.270.346 Ft/fő

Óriás körutazás Braziliában

16 napos körutazás Brazilíában
1.740.466 Ft/fő

Dél-Amerikai nagykörút

24 napos körutazás Dél-Amerikában
2.422.140 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!