Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

12 napos körutazás Dél-Amerikában

Ha még nem járt Dél-Amerikában, ez egy kiváló ízelítő, ahol betekintést nyerhet Argentína és Brazília színpompás világába. Buenos Aires Dél-Amerika egyik legeurópaibb városa, Uruguay a gyarmati időkre emlékeztet, míg Rióban a híres Copacabana, a Cukorsüveg-hegy, a Krisztus szobor varázsolja el az utazót.

Itt található a csodálatos Iguazu-vízesés, Argentína és Brazília határán - mely inkább összeköti a két országot, mint elválasztja. A hatalmas víztömeg káprázatos zuhatagokon át száguld a mélységbe - melyet mind a brazil, mind az argentin oldalról érdemes megnézni. A vízeséseket igazi trópusi őserdő veszi körül, ahol a helyi élővilággal is megismerkedhetünk.

A körutazás során alkalmunk nyílik arra, hogy eldöntsük, melyik ország ételei a legfinomabbak, esetleg tangó mellett egy argentin steak vagy szamba mellett egy brazil tőkehalas Bacalhao?

FőoldalDél-AmerikaArgentínaArgentína, Uruguay, Brazília körutazás

Alapár tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
9 éjszakai szállást helyi, 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
a reggelis ellátást, 3 alkalommal ebédet (italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket
a helyszíni közlekedést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

a borravalót kb. 95 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum: 20 fő

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro
Indulás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Rio de Janeiróba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiroban (4 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme Hotel 4* vagy hasonló

2. nap: Rio de Janeiro
Reggeli után városnézés Rióban: fogaskerekűvel felmegyünk a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. Ezután panorámás városnézésünk során elhaladunk a nemrégen a foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett, majd a világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott, Rio bohém negyedének tartott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után továbbhaladunk a belváros felé. Útba ejtjük a Sambodromot, a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont, majd megnézzük a Metropolitan katedrálist, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas, henger alakú üveg és beton konstrukciójú, modern templom. Útközben több helyen is megállunk fotózni a belvárosban. Ezután folytatjuk utunkat a Cukorsüveg-hegy felé, mely Rio Urca nevű negyedében fekszik, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, ám mégis Rio talán legsármosabb része. A 20. század elején számtalan art deco ház és a régi kaszinó is itt épült. Az Urca-hegy érintésével, csupa üveg felvonókkal jutunk fel a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan szép idő esetén csodálatos naplementében gyönyörködhetünk. Ebéd útközben.

3. nap: Rio de Janeiro
Reggeli után szabad program, fürdés és pihenés. Fakul­tatív program ajánlat: egész napos kirándulás Petropo­lisba, az egykori császári üdülőhelyre (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

4. nap: Rio de Janeiro
Reggeli után szabad program, fürdés és pihenés. Fakul­tatív program ajánlat: délután ismerkedés a szambaiskolák világával (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Iguazu-vízesés 
Reggel az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének. A Világ 7 Ter­mészeti Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 külön­böző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. Érkezés után transzfer a szállodába. Este fakultatív Rafain show svédasztalos vacsorával. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Viale Tower Hotel 3* vagy hasonló

6. nap: Iguazu-vízesés (brazil oldal)
Reggeli után a vízesés brazil oldalát lá­togatjuk meg. Délután lehetőséget biztosítunk fakulta­tív programokon való részvételre: ellátogathatunk a Madár Parkba, ahol színes trópusi madarakat és számos más itt élő állatot láthatunk, vagy motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést, ahol garantáltan senki nem marad szárazon, vagy akár helikopterről gyönyörködhetünk a páratlan látványban (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7. nap: Iguazu-vízesés (argentin oldal) – Buenos Aires
Reggeli után a vízesés argentin oldalán lévő nemzeti parkban körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait. Sé­tánkat a legmagasabb zuhatagnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután transzfer a repülőtérre, ahol repülőre szállunk és Buenos Airesbe utazunk. Transzfer a szállodába. Szállás Buenos Ai­resben (3 éj).

Tervezett szállás: Dazzler by Wyndham San Martin Hotel 4* vagy hasonló

8. nap: Buenos Aires
Reggel városnézésre indulunk, me­lyet a Parlamentnél kezdünk, majd megnézzük a Casa Ro­sada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be, majd látogatást teszünk a La Boca negyedben, mely színes házairól és a tangóról híres. Este fakultatív program keretében tangózni indulunk, ahol a tánc show mellett finom vacsorával vár­nak minket.

9. nap: Colonia de Sacramento
Kora reggel a kikötőbe megyünk, ahonnan Uruguay hangulatos koloniális városába, Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legidősebb városa, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortaleza de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. Programunk után visszautazunk Buenos Airesbe.

10-11. nap: Buenos Aires – Tigre-delta - Budapest
Reggeli után a Tigre folyó hatalmas kiterjedésű deltájá­hoz látogatunk, ahol cölöpökön álló házak, eldugott nyaralók, éttermek és trópusi környezet fogad minket. Hajókázás a folyón, ismerkedés a delta szigetein élők mindennapjaival.. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszautazunk Buenos Airesbe. Végezetül ellátogatunk a La Recoleta negyedbe, ahol a temetőkertben Eva Peron sírja is lát­ható. Az országban mindenki Evitaként ismerte, Juan Domingo Perón argentin elnök felesége volt, férje hivatali ideje alatt gyakorlatilag ő irányította Argentínát, milliók rajongtak érte. Halálát az egész ország gyászolta. Programunk után elbúcsúzunk a várostól, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Iguazu Nemzeti Park
  • Brazília - Rio de Janeiro
  • Uruguay - Colonia del Sacramento

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív

Tangó-show vacsorával: 42 000 Ft

Rafain show vacsorával (churrascaria): 25 000 Ft

Helyszínen fizetendő fakultatív programok:

Rióban:

Petropolis kirándulás    kb. 135 USD

Szambaiskola látogatás   kb. 65 USD

Iguazu vízesésnél:

Parque das Aves Foz Tropicana madárpark  kb. 35 USD 

Helikopteres repülés Iguassu vízesés felett (kb. 10 perc)  kb. 185 USD

Macuco safari (motorcsónak túra a vízesés alá)  kb. 115 USD
 
A fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.
A helyszínen fizetendő fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, változhatnak! 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
9 éjszakai szállást helyi, 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
a reggelis ellátást, 3 alkalommal ebédet (italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket
a helyszíni közlekedést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a borravalót kb. 95 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló: kb. 55 USD/fő/nap.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban.

Étkezés: 

A részviteli díj reggelis ellátást tartalmaz és ebédet a 7. és a 9. napon (italok nélkül).

Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet.
Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét:
Rio de Janeiro: 32 °C / Foz do Iguassu: 31 °C / Manaus: 31°C / Buenos Aires: 28 °C / Bariloche: 21 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!