pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bármely égtáj felől is közeliünk Tirol tartomány felé, láthatjuk, hogy mindenütt a hegyek dominálnak. Pompás háttere lehet mindez a tiszta levegőn és az érintetlen természetben töltött nyaralásnak. A tiroli hegyekben töltött nyár mindenki számára tartogat valamit, akár a kényelemben, akár a sportos üdülést választotta. Ilyenek a kikapcsolódást nyújtó wellness gyakorlatok, az élménydús kirándulótúrák, a magával ragadó kulturális események és számos sportolási lehetőség. A családok számára Tirol igazi üdülőparadicsom: teljes falvak, un. családi fészek felejthetetlen napokat kínálnak a nyaralni vágyó családoknak 
Területe 12.648 km2, lakónak száma 631.410, fővárosa Innsbruck. Tirol Ausztria gazdaságában a legjelentősebb idegenforgalmi részesedéssel bíró tartomány. Mindemellett kiemelkedő jelentőségű az itt nyert vízenergia nemcsak osztrák, hanem összeurópai mértékkel mérve is. A tiroli vízierőművek a bajor hálózaton keresztül széleskörűen kapcsolódnak a nyugat-európai energiarendszerhez. A tartományba települt iparágak közül a metallurgia, a dízelmotor- és gépjárműipar, valamint az optikai ipar emelkedik ki.

Tirolban találhatók a nagy európai közlekedési utak metszéspontjai. A környezet és közlekedés összefüggései és ennek kapcsán a tiroli tranzitforgalom az ország közlekedéspolitikájának egyik sarokpontja. 
Síléccel a Dolomitokban Az Alpok egyik legcsodálatosabb, legtöbbet látogatott része a keleti rész vonulata, a Dolomitok, mely Dél-Tirolban illetve Olaszországban húzódik. A meredekfalú különleges mészkőalakzatok, az éles hegycsúcsok gyakran 3000 méter fölött fúródnak bele a felhőkbe. Lenyűgöző látványt nyújt a Dolomitok legmagasabb hegycsúcsa, a 3342 méter magas Marmolada és a Hármas orom, azaz a Tre Cinne de Lavaredo. Különösen napnyugtakor, amikor a ragyogó vörös alpi fény beragyogja a csúcsokat, ha pedig nyugat felől enyhén felhôs az ég, 5-10 perccel naplemente után sárga, lila, majd ibolyaszínű utófény előtt magasodnak e káprázatos kőcsodák. 
És a magasba törő ormok között, mint megannyi drágakő, apró tavak bújnak meg. Varázslatos vidék ez, melyet a helybéli ladinok legendáikban törpékkel, boszorkányokkal, szellemekkel, királyfiakkal népesítenek be.


Itt helyezkednek el Itália és egyben a világ legjelentősebb síterepei. A vidék egyedülálló attrakciója a Dolomiti superski, a világ legnagyobb sípályarendszere, mely Dél-Tirol gyönyörű városkáit, 2200 méter feletti hágóit, valamint 12 önállóan is nagyszerű sícentrumát köti össze A Dolomiti Superski síbérlettel, bejárhatjuk az 1227 kilométeres fantasztikus pályarendszert, mely érinti Cortina d Ampezzot, ezt a nagystílű üdülőhelyet, ahol az elegáns utcákban csillogó kirakatok kápráztatják el a látogatót, valamint Corcarát, vagy San Martino di Castrozzát. A környék egyik legkáprázatosabb hegye a Sella Ronda, melynek oldalában rendezték meg 1970-ben a sívilágbajnokságot, s több sí világkupa színhelye is volt. Különleges élményben lehet része annak, aki síléccel fedezi fel a hegyet, a 3 150 méter magas Gruppo della Sella masszívumot. Ez a síkörhinta a Piz Boé csúcs, 4 hágó és megannyi völgy körülsízését jelenti. Egy átlagos síző egy napot szánhat a 30 kilométeres síszafari megtételére. 
Alta Valtellina Itália másik jelentős sícentruma, ahol a havas terepeket gleccser egészíti ki. A nyüzsgő életet kedvelők Bormióban foglalnak szállást, míg a meghittebb, barátságosabb kisvárosok szerelmesei Santa Caterinából, vagy éppen Valdidentróból, ebben a hegyek közé ékelődött kedves városkából indulnak el reggelenként meghódítani a hegyet. Santa Caterinában a pályák jószerivel az apartmanok, szállodák bejáratától indulnak. 

De mindkét település csupán tíz percre van Bormiótól, így, aki este nagystílű szórakozóhelyre vágyik, nyugodtan beugorhat a városba. A Dolomitok másik két, egymástól csupán 7 kilométerre lévő sívárosa, a hágón épült fiatalos Tonale és a festői völgyben megbúvó, olaszos hangulatot árasztó Ponte di Legno, szoros egységet alkotva szintén óriási sí élményt nyújt. Eltérő atmoszférája révén a két település a legkülönbözőbb igényű és sí tudású turisták számára is megfelelő célpont. Ponte di Legno érdekessége az 1910-ben épült palota, a Hotel Palace, mely ma eredeti állapotában felújítva várja az utazókat még a magyarok által is megfizethető áron. A sűrű erdő által ölelt kastély ablakaiból 3000 méternél is magasabb hegycsúcsokban gyönyörködhetnek a vendégek. 
Este pedig az apres ski keretében sízéstől meggémberedett tagjainkat kinyújtóztathatjuk a szaunákban, vagy egy hangulatos vendéglőben ízlelhetjük meg az olasz konyha remekeit, és a jóféle talján borokat.
 találat
FőoldalEurópaAusztriaTirol2024 augusztus
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!