Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

7 Napos Körutazás

"Közép-Európa talán legsokrétűbb területét járjuk be. A Boden-tó és a Rajna-vízesés természeti csodáitól olyan kulturális látnivalókig, mint Colbert vagy Strasbourg városa."

FőoldalEurópaAusztriaTirolKitzbühelElzászi romantika, svájci és német kitekintővel

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Felszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót, 
 • fakultatív programok árát, 
 • helyszíni belépők összegét.
Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITZBÜHEL
Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül. Első hosszabb megállónk Tirolban, Kitzbühelben lesz. A meseszép városkát 2.000 méteres csúcsok veszik körül. Nyáron a túrázni vágyók, télen a síelést kedvelők keresik fel. Sétánk során magunkba szívhatjuk a friss hegyi levegőt és gyönyörködhetünk a szép alpesi házakban. Szállás Innsbrucknál.

2. NAP: LINDAU – MAINAU – MEERSBURG – SINGEN
Reggeli után a Bódeni-tóhoz utazunk. Ez a tó három orszá­got is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. Első meg­állónk Lindauban lesz. A város a német – osztrák – svájci hármashatárnál, a Bódeni-tóban lévő szigeten épült. Kis hídon keresztül tudunk bemenni a városba. Belvárosi sétánk után foly­tatjuk utunkat a csodás tó mentén. Délután Uhldingenben hajóra szállunk és átutazunk a káprázatos virágszigetre, Mainaura, mely szintén a Bódeni-tóban található. A lenyűgöző parkban tett sétánk alatt megcsodálhatjuk a több ezer virágzó növényt, a tró­pusi fajoktól egészen a mamutfenyőkig, illetve a csodás rózsaker­tet is. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről is kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 1,5 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten, majd visszahajózunk Uhldingenbe. Következő megállónk Meersburgban lesz. Sétánk során érintjük az óvárost, amely két részből áll. A tó partján fekvő kikötő és kör­nyékéből álló Unterstadt városrészből és a magasabban elhelyez­kedő Oberstadt városrészből. Hangulatos lépcsős kisutcák kötik össze a két városrészt. Régi kastélya a hagyomány szerint a frank királyoknak volt lakóhelye, új kastélya pedig a konstanzi érsekek­nek volt a palotája. Szállás Németországban.

3. NAP: SCHAFFHAUSEN – BÁZEL
Németországot elhagyva átmegyünk Svájcba, ahol a híres óragyártási központot, Schaffhausent keressük fel. A buszról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercen­ként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csóna­kázási lehetőség a folyón a vízesés közelében lévő sziklához. Ezt követően továbbutazunk Bázelba, Svájc harmadik legna­gyobb városába. A várost a Rajna két részre osztja. Egyik oldalon található Grossbasel, a kulturális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. A másik parton található Kleinbasel a város modern része. Városnézésünk során érintjük mindkét városrészt. Programunk végén szállásunkra utazunk.

4. NAP: MULHOUSE – COLMAR – KAYSERSBERG
A mai napot Mulhouse látnivalóival indítjuk: városháza, Saint- Etienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A városnézés után továbbutazunk a „legelzászibbnak” tar­tott városba, Colmarba. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Délután folytatjuk utun­kat Kaysersbergbe. A város szintén a borút mentén fekszik és érdekessége, hogy a magyar tokaji bornak köszönheti hírne­vét. A város nagy múlttal rendelkezik, melynek jelentős részét a németek alakították ki. Számtalan középkori látnivaló fogad minket: vár, román stílusú Szent Kereszt templom, óváros… Programunk végén szállásunkra utazunk.

5. NAP: RIBEAUVILLÉ – KÖNIGSBURG – STRASBOURG
Reggeli után Ribeauvillé-be megyünk. A város középkori han­gulatot áraszt annak ellenére, hogy régi erődítményéból már csak a falak láthatóak. Sétálunk a kanyargós, szűk utcákon városnézésünk során. Ezt követően továbbutazunk Königsburg várához. Ez Franciaország legjobb állapotban megmaradt erődje. A vár egy magaslaton helyezkedik el, ahonnan cso­dás a kilátás az elzászi tájra. Következő úticélunk Strasbourg lesz. Programunkat a történelmi belvárossal kezdjük, amely a Világörökség része. Itt is megtalálható a Notre Dame, amely a Párizsban lévő templomhoz hasonló. A városnak nagyon lát­ványos része a Petit France negyed, amely csatornákkal és a fagerendás házakkal szegélyezett. Külön városrészt képeznek a modern EU-s épületek, melyeket szintén meglátogatunk. A városnézés után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ULM – AUGSBURG – MÜNCHEN
Folytatjuk utunkat Németországban és Ulmban állunk meg. A várost a VIII. században alapították. Katedrálisa a világ (!) legmagasabb keresztény temploma, tornya 161 m. A temp­lom alapjait az 1300-es évek végén rakták le. A stílusát tekintve az épület a gótika szép példája. Továbbutazunk Augsburgba. Megérkezésünk után programunkat a belváros megtekintésé­vel kezdjük. Nagyon szép a Városháza épülete. Megtekintjük a monumentális dómot, és a központot. Ezt követően elme­gyünk a Fuggerei-hoz. A híres bankárról nevezték el a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. század­ban. Augsburg megtekintése után szállásunkra buszozunk.

7. NAP: WELS – BUDAPEST
Hazaúton még egy több mint 2.000 éves várost tekintünk meg. Wels már a római korban is fontos település volt. Séta a bel­városban és a főtéren: Salome Alt ház, Jézus Szíve templom, Léderer torony, városháza a fő látnivalók. Ezt követően foly­tatjuk utunkat hazafelé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Felszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót, 
 • fakultatív programok árát, 
 • helyszíni belépők összegét.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!