pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Hawaii, a sziget, ahol egész évben ünnep van:
Az USA 50. tagállama nemcsak kellemes klímája miatt vonzza mágnesként a turistákat, hanem az ott élő lakosság sokszínű kultúrája is idecsalogatja a különlegességek kedvelőit. Az őslakosok szívélyességéről azok a festők (pl. Gaugain) tudnának mesélni, akik nem is nagyon akartak a szigetről Európába visszatérni. A megtelepedést a meglehetősen magas árak ugyan nehézzé teszik, de Hawaii egy kirándulást mindenképpen megér! Ízelítőül következzék egy rövid programajánló arról, hogy az év során mik azok a visszatérő programok, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha már egyszer úgyis a Nagy Szigeten (Big Island) jár az ember: (Ráadásul a rendezvények többségére a belépés olcsó vagy ingyenes.) Január: Újévkor hagyományos japán Mochi Pounding Fesztivál a Volcano Art Centerben, a volcanoes Nemzeti Parkban. Atlétáknak ajánljuk a Volcano Wilderness (Vadon) Maratont, melynek 26 mérföldes távja során át kell kelni a Kau sivatagon, valamint körbe kell futni a Caldera Krátert.
Januártól márciusig: síelés a Mauna Kea Sítelepen, az időjárás függvényében.

Február közepe-vége: Great Waikoloa Lóverseny és Rodeo a Waikoloa Istállóknál. A legvadabb vadnyugat!
Március: ekkor választják meg a sziget szépségkirálynőjét a Miss Aloha Hawaii Pageant keretében, melynek színhelye Hilón a Civic Auditorium.
Április: az április 8-ához legközelebb eső vasárnapon ünneplik a Wesak-ot, azaz Buddha Napját. Egész Hawaiin ilyenkor virágfüzéreket helyeznek el a templomok oltárain.
Merrie Monarch Fesztivál: a legjobb hula táncosok versenye. Egyhetes küzdelem, mely egyszerre finom és mégis kemény. A hula táncosok a régi és az új táncformákban is összemérik tehetségüket. Erre az időszakra általában teljesen megtelnek a sziget szállodái, úgyhogy nem árt előre helyet foglalni. 
Május: Elsején ünnepségek az egész szigeten, nem a munkások miatt, hanem az általános jókedv kedvéért.
Cook Kapitány Fesztivál: játék, zene és horgászat Kailuna-Konán.
Május 5: Japán Fiúk Napja. Aki ekkor figyeli az égboltot, látni fogja, hogy papírból készült pontyok fognak repülni a háztetőkről. A hal szimbolizálja az erőt és a bátorságot. Ahány ponty repül egy családnál, annyi fiuk van, természetesen a legnagyobb papírhal mindig a legidősebb testvéré. 

Filipino Fiesta: a Fülöp-szigetekről származók egyhónapos ünnepsége, benne szépségverseny, fesztiválok és ételkülönlegességek.
Június 11: Kamehamena Király Napja, nemzeti ünnep. Ilyenkor minden szigeten ünnepelnek, felvonulásokkal, művészeti bemutatókkal és versenyekkel. 
Június vége augusztus eleje: Bon Odori: az elszállt lelkek fesztiválja a Buddhista templomokban, tánccal és gyertyafényes ünnepléssel.
Július 4-i hét: Parker Ranch Rodeo és Lóverseny Paniolo Park, Waimea, Hawaii. A sziget legjobb cowboyai élőben!
Július közepe: Nemzetközi Csendes-óceán Fesztivál Hiloban. Népi táncosok erdeti öltözékben egész Ázsiából és az óceán térségéből. Különleges élmény!
Augusztus: hula oktatás, kézművesvásárok, Kona Billfish horgászverseny, Makadámia Dió Szüret, szüreti bállal
Szeptember: rodeók, horgászversenyek és régimódi kirakodóvásár Hilon.

Szeptember vége: Aloha Hét. Parádék, bálok, változatos szórakozási lehetőségek. A hangulat fertőző, mindenkinek be kell szállni!
November: Kona Kávéfesztivál helyi ételkülönlegességekkel, művészettel és kézművesekkel.
December: Szilveszterkor határtalan a jókedv és az alkohol is bőven fogy. Petárdák repülnek minden felé. Vigyázzunk a másnapossággal és az amatőr részeg autósokkal! 

Az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó szigetcsoport Los Angelestől kb 5 órás repülőútra esik. Vulkánikus tevékenység következtében alakult ki,melynek élő bizonyitéka a ma is műkődő vulkánok. Big Island-on (Nagy sziget). Fővárosa Honolulu, mely oahu szigetén található. A leghíresebb strand a Waikiki Beach a fővárosban van. Pearl Harbour-t pedig, ahol a csata zajlott, ne hagyják ki! Maui szigete a szörfösök paradicsoma, amellett,hogy természeti szépségekben is nagyon gazdag.találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!