pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Hawaii, a sziget, ahol egész évben ünnep van:
Az USA 50. tagállama nemcsak kellemes klímája miatt vonzza mágnesként a turistákat, hanem az ott élő lakosság sokszínű kultúrája is idecsalogatja a különlegességek kedvelőit. Az őslakosok szívélyességéről azok a festők (pl. Gaugain) tudnának mesélni, akik nem is nagyon akartak a szigetről Európába visszatérni. A megtelepedést a meglehetősen magas árak ugyan nehézzé teszik, de Hawaii egy kirándulást mindenképpen megér! Ízelítőül következzék egy rövid programajánló arról, hogy az év során mik azok a visszatérő programok, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha már egyszer úgyis a Nagy Szigeten (Big Island) jár az ember: (Ráadásul a rendezvények többségére a belépés olcsó vagy ingyenes.) Január: Újévkor hagyományos japán Mochi Pounding Fesztivál a Volcano Art Centerben, a volcanoes Nemzeti Parkban. Atlétáknak ajánljuk a Volcano Wilderness (Vadon) Maratont, melynek 26 mérföldes távja során át kell kelni a Kau sivatagon, valamint körbe kell futni a Caldera Krátert.
Januártól márciusig: síelés a Mauna Kea Sítelepen, az időjárás függvényében.

Február közepe-vége: Great Waikoloa Lóverseny és Rodeo a Waikoloa Istállóknál. A legvadabb vadnyugat!
Március: ekkor választják meg a sziget szépségkirálynőjét a Miss Aloha Hawaii Pageant keretében, melynek színhelye Hilón a Civic Auditorium.
Április: az április 8-ához legközelebb eső vasárnapon ünneplik a Wesak-ot, azaz Buddha Napját. Egész Hawaiin ilyenkor virágfüzéreket helyeznek el a templomok oltárain.
Merrie Monarch Fesztivál: a legjobb hula táncosok versenye. Egyhetes küzdelem, mely egyszerre finom és mégis kemény. A hula táncosok a régi és az új táncformákban is összemérik tehetségüket. Erre az időszakra általában teljesen megtelnek a sziget szállodái, úgyhogy nem árt előre helyet foglalni. 
Május: Elsején ünnepségek az egész szigeten, nem a munkások miatt, hanem az általános jókedv kedvéért.
Cook Kapitány Fesztivál: játék, zene és horgászat Kailuna-Konán.
Május 5: Japán Fiúk Napja. Aki ekkor figyeli az égboltot, látni fogja, hogy papírból készült pontyok fognak repülni a háztetőkről. A hal szimbolizálja az erőt és a bátorságot. Ahány ponty repül egy családnál, annyi fiuk van, természetesen a legnagyobb papírhal mindig a legidősebb testvéré. 

Filipino Fiesta: a Fülöp-szigetekről származók egyhónapos ünnepsége, benne szépségverseny, fesztiválok és ételkülönlegességek.
Június 11: Kamehamena Király Napja, nemzeti ünnep. Ilyenkor minden szigeten ünnepelnek, felvonulásokkal, művészeti bemutatókkal és versenyekkel. 
Június vége augusztus eleje: Bon Odori: az elszállt lelkek fesztiválja a Buddhista templomokban, tánccal és gyertyafényes ünnepléssel.
Július 4-i hét: Parker Ranch Rodeo és Lóverseny Paniolo Park, Waimea, Hawaii. A sziget legjobb cowboyai élőben!
Július közepe: Nemzetközi Csendes-óceán Fesztivál Hiloban. Népi táncosok erdeti öltözékben egész Ázsiából és az óceán térségéből. Különleges élmény!
Augusztus: hula oktatás, kézművesvásárok, Kona Billfish horgászverseny, Makadámia Dió Szüret, szüreti bállal
Szeptember: rodeók, horgászversenyek és régimódi kirakodóvásár Hilon.

Szeptember vége: Aloha Hét. Parádék, bálok, változatos szórakozási lehetőségek. A hangulat fertőző, mindenkinek be kell szállni!
November: Kona Kávéfesztivál helyi ételkülönlegességekkel, művészettel és kézművesekkel.
December: Szilveszterkor határtalan a jókedv és az alkohol is bőven fogy. Petárdák repülnek minden felé. Vigyázzunk a másnapossággal és az amatőr részeg autósokkal! 

Az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó szigetcsoport Los Angelestől kb 5 órás repülőútra esik. Vulkánikus tevékenység következtében alakult ki,melynek élő bizonyitéka a ma is műkődő vulkánok. Big Island-on (Nagy sziget). Fővárosa Honolulu, mely oahu szigetén található. A leghíresebb strand a Waikiki Beach a fővárosban van. Pearl Harbour-t pedig, ahol a csata zajlott, ne hagyják ki! Maui szigete a szörfösök paradicsoma, amellett,hogy természeti szépségekben is nagyon gazdag.találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Amerikai Egyesült Államok USA

Őszi szünet Floridában - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

9 napos körutazás tengerparti pihenéssel
1.064.900 Ft/fő

Nagy őszi USA és Kanada keleti-part körutazás

14 napos csoportos körutazás
1.498.900 Ft/fő

Los Angeles és Mexikó 6 napos hajóút a Norwegian Bliss luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Bliss
 - 
262.400 Ft/fő

Kanada és New England 8 napos hajóút a Norwegian Joy luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Joy
 - 
287.120 Ft/fő

Kanada és a New England 9 napos hajóút a Norwegian Joy luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Joy
 - 
319.920 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!