USA Nyugati-part körutazás a legszebb nemzeti parkokkal

13 napos csoportos körutazás

Különleges utazásra invitáljuk Önöket az Egyesült Államok nyugati partvidékének legszebb tájaira! A napfényes Kalifornia látnivalói mellett nem csak Las Vegast és a Grand Canyont fedezzük fel, hanem beljebb merészkedünk a nemzeti parkokban gazdag Arizona és Utah államokban is!

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAKaliforniaLos AngelesUSA Nyugati-part körutazás a legszebb nemzeti parkokkal

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek, szállás 11 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, ESTA engedély, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Hossz: 
13 nap / 11 éj
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

1. nap: Utazás Los Angeles-be
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással Los Angeles-be, érkezés a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. Szállás Los Angeles-ben (2 éj).

2. nap: Los Angeles
Délelőtt Beverly Hills látnivalóit fedezzük fel és sétálunk egyet a híres Hollywood Boulevard-on, a Walk of Fame-en, a sztárok csillagai között. A TCL (egykor Grauman’s) Chinese Theatre előtt pedig a sztárok kéz- és láblenyomatait tekinthetjük meg. Délután szabad program, andalogjon és shoppingoljon Los Angeles belvárosában, vagy látogasson el Santa Monica népszerű strandjára.

3. nap: Joshua Tree Nemzeti Park
Első megállónk Palms Springs, majd a lenyűgöző Joshua Tree Nemzeti Parkba utazunk. A park kétféle típusú sivatagot foglal magába: a szárazabb Colorado sivatagot és a hűvösebb, nedvesebb Mojave sivatagot, amely klímájával különleges élőhelyet teremt a park névadóinak, a Joshua fáknak. Szállás Laughlinban (1 éj).

4. nap: Grand Canyon
A mai napon a híres Grand Canyonhoz utazunk. A Colorado-folyó által évmilliók alatt kivájt kanyonnál tett látogatás körutazásunk egyik csúcspontja. Felejthetetlen élményt nyújt a látvány a kanyon végtelennek tűnő tájaira, a különleges színekben játszó sziklákra és a mélyben kanyargó Colorado-folyóra. Séta a kanyon peremén. Délután továbbutazás Flagstaff városába, ahol a szállásunk lesz (1 éj).

5. nap: Antelope Canyon, Glen Canyon gátja
Délelőtt a híres Antelope Canyon felfedezésére indulunk, ehhez dzsipekre szállunk és a sivatagi tájakon keresztül közelítjük meg a keskeny, vízvájta kanyon bejáratát. Navajo indián vezetőnkkel megfigyelhetjük a csodálatos látványt nyújtó, különleges fényoszlopokat a vörös homokkő hasadékban. Továbbutazás Page városkájába, látogatás a Glen Canyon gátjánál. A Colorado-folyót szabályozó gát megépítésével jött létre az ország második legnagyobb mesterséges tava, a Powell-tó is. Szállás Page környékén (1 éj).

6. nap Bryce Canyon
A mai napot a Bryce Canyonban, Utah állam egyik legszebb nemzeti parkjában töltjük. A park nem valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki, a látvány lenyűgöző! Szállás a Bryce Canyon környékén (1 éj).

7. nap: Zion Nemzeti Park, Las Vegas
Reggel utazás a Zion Nemzeti Parkba, ami a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon. Továbbutazás a szerencsejáték fővárosába, a Nevada-állambeli Las Vegasba, ahol a szállásunk lesz (1 éj).

8. nap: Death Valley
Utazás magas hegyvonulatok és sivatagos területek között a Death Valley Nemzeti Park kietlen tájai felé. Itt található Észak-Amerika legalacsonyabb pontja, a Badwater medence is, 86 méterrel a tengerszint alatt. A száraz és forró éghajlatú park fő látnivalói a Badwater Point, Furnace Creek és Stovepipe homokdűnéi. Délután a Tioga hágón keresztül jutunk el Mammoth Lakes-be. A szállás elfoglalása a környéken (1 éj).

9. nap: Yosemite Nemzeti Park
Reggel tovább utazunk a Yosemite Nemzeti Park felé. A park híres friss hegyi levegőjéről és lélegzetelállító vízeséseiről. Láthatjuk az El Capitan és a Half Dome szikláit és a Yosemite völgy vízeséseit, a Bridalveil vízesést és a Yosemite vízesést. Szállás Modesto környékén (1 éj).

10. nap: San Francisco
Délelőtt továbbutazunk San Francisco-ba, majd délután a város felfedezésére indulunk: láthatjuk a híres Golden Gate hidat, a Fisherman’s Wharf szórakoztató komplexumát és a 39-es mólónál élő fókákat és a Chinatown városrészt. Szállás San Francisco-ban (2 éj).

11. nap: San Francisco
Egész napos szabad program: kipróbálhatják a híres villamosokat és lehetőség nyílik egy kis vásárlásra, pihenésre is, vagy fakultatív programlehetőség: Borkóstolás a hires Napa-völgyben fotószünettel a Golden Gate hídnál és piknik ebéddel. A fakultatív program díja: 101 900 Ft/fő.

12-13. nap: Utazás Budapestre
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabad program, transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre amszterdami átszállással, érkezés másnap a délutáni órákban.

A programok sorrendje változhat.

Szállás

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban, motelekben, lodge-okban.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy 3 és 4 fő elhelyezése 2 dupla ággyal (kb. 137-152 cm széles ágyak) berendezett szobában történik.

Fakultatív

Borkóstolás a hires Napa-völgyben Ár: 101 900 Ft/fő (min. 15 fő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek, szállás 11 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, ESTA engedély, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: kb. 149 000 Ft/fő
ESTA engedély: 8000 Ft/fő
Borravalók: kb. 4 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal.

Szállás: 

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban, motelekben, lodge-okban.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy 3 és 4 fő elhelyezése 2 dupla ággyal (kb. 137-152 cm széles ágyak) berendezett szobában történik.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
<név nélkül>
Budapest
2018. jún. 26
4.4
A San Francisco-i kihelyezett idegenvezetőt kivéve nagyon felkészült és szolgálatkész túravezetőink voltak.
Az egész program jól volt felépítve, talán 2 javaslat:

1. San Francisco-ban, egy hosszabb buszos városnézés is belefért volna.
2. A Death Valley Nemzeti Park helyett, valami más program talán hasznosabb lett volna...
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!