Thaiföld-Kambodzsa húsvéti körutazás üdüléssel Pattayán

12 NAPOS THAIFÖLD-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS ÜDÜLÉSSEL PATTAYÁN

Kóstoljon bele velünk ezen körutazás alkalmával Thaiföld csodálatos világába, amely során a következő városokat illetve az ezekhez kapcsolódó látványosságokat tekinthetik meg: Bangkok, Ayutthaya, Kanchanaburi, Muang Boran. A körutazás után üdülés a program szerint Pattayán, a Hotel Jomtien Palm Beach **** Pattaya szállodában.

FőoldalÁzsiaThaiföldPattayaThaiföld-Kambodzsa húsvéti körutazás üdüléssel Pattayán

Alapár tartalmazza

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), belső repülőjáratot Bangkok-Siem Reap - Bangkok útvonalon, 3 éj szállást Bangkokban, 2 éj szállást Siem Reap-ben és 5 éj szállást Pattayán a választott szállodában, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a pattayai üdülés során, pattayai repülőtéri transzfereket (idegennyelvű sofőrrel).

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyeket (kb. 630 THB/fő (kb: 18 EUR/fő) + 62 USD/fő Angkor belépőjegy, Kambodzsai e-vízumot (40 USD/fő - a helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Hossz: 
12 nap / 10 éjszaka
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 10 fő

1. nap: ELUTAZÁS
Elutazás Budapestről, átszállással Bangkokba. 

2.nap: BANGKOK
Érkezés Bangkokba a hajnali órákban. Találkozás a helyi képviselőnkkel a Suvarnabhumi repülőtéren, az érkezési szinten, a 3as kijárati kapunál. Transzfer mikrobuszokkal a bangkoki hotelbe. Szállodai bejelentkezés után pihenés, szabadprogram. (Mivel a repülő hajnalban érkezik Thaiföldre, ezért a Bangkokban töltött első éjszaka nem teljes, viszont a szobákat így közvetlenül a reggeli érkezés után el lehet foglalni.)
Kora délután csatorna hajóval utazunk a Rattanakosin-szigetre, ahol a történelmi belváros található. Első látnivalónk az Aranyhegy temploma lesz, a Wat Saket. Itt őrzik Buddha egyik relikviáját. A 80 m magas mesterséges hegy tetején álló templom tetejéről csodás kilátás tárul elénk a Rattanakosinszigetre és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra. Ezt követően a bangkoki híres háromkerekű riksákkal , a „tuk-tuk”okkal a Pak Khlong Talad virágpiacra robogunk. Itt „igen kedvező” áron vásárolhatunk egész csokor gyönyörű liliomokkal, orchideákkal stb. A csodás egzotikus virágok mellett megismerkedhetünk az ázsiai zöldségekkel és gyümölcsökkel is. Késő délután visszaérkezés a szállodába, szabadprogram.

3.nap: VASÚTI- ÉS ÚSZÓPIAC + BANGKOK 
Reggeli után Bangkoktól kb. 120 kilométerre lévő (kb:2 óra utazást jelent), Thaiföld legismertebb úszó piacára, a Damnoen Saduakra. A mai napon privát 8 személyes mikrobuszokkal utazunk. Az úszópiac előtt Samut Songkhram híres vasúti piacát, a Maeklong piacot nézzük meg, amelyet ,,esernyős” piacként is emlegetnek. Az árusok sokaságát egy vasúti sín szeli ketté, amelyen naponta többször is elhalad a menetrend szerinti járat. A vásárlók egy vasúti vonalon járhatják be a piacot és ismerkedhetnek a helyi terményekkel. Amikor a vonat csípja megszólal, a piac átalakul, mindent elpakolnak a vonat útjából, behúzzák az ernyőket szabad utat engedve ezzel a szerelvénynek. Annyira szűk a hely a standok között, hogy a vonat 15 m/h-val halad keresztül a piacon. Amint a vonat elmegy, az árukat visszarendezik a helyükre. A 19. században számtalan úszópiac volt Bangkok és környékén, mára már csak néhány maradt. A délelőtti órákban éli világát a turista paradicsommá lett, vízi labirintus ma is élő piaca. A csatornákon keresztül tradicionális evezős hajókkal barangoljuk be a piacot, ahol a csónakokból tudunk kedvünkre, gyümölcsöket, zöldségeket, ételeket, szuvenírokat vásárolni. A keskeny csatornák labirintusain keresztül magas cölöpökre épített lakóházak és kókuszpálma ültetvények között bepillantást nyerünk az úszó piac életébe. (45 perces hajókirándulás, 1 hajóban 4 fő utas fér el). Ezt követően Bangkokba megnézzük a buddhista zarándokhelyének egyikeként ismert, Wat Pho komplexumot, amely a királyi palota szomszédságában helyezkedik el. Itt a híres fekvő Buddha szobrot, a thai királyi sírokat, és az Ayutthayai Királyság időszakából fennmaradt arany Buddhát tekintjük meg. A Wat Pho Bangkok egyik legrégebbi templom együttese, ahol thai tradicionális masszázs iskola is működik. A Chayo Praya folyón átkelve a khmer stílusú Wat Arunt, azaz a Hajnal templomát nézzük meg, amely egykor otthont adott a thai emberek által nagy becsben tartott Smaragd Buddhának. A folyóról szép kilátás tárul elénk a régi Rattanakosin-szigetre (óvárosra) és a távolban sorakozó bangkoki felhőkarcolókra.
Este szabad program illetve lehetőség fakultatív programokra:

4.nap: BANG PA IN, AYUTTHAYA - SIEM REAP
Reggeli után a híres Bang Pa In-i Thai Királyi Nyári Palotához utazunk. A Nyári Palota tulajdonképpen régebbi, mint a Nagy Palota Bangkokban. Bár a "nyár" és "tél" viszonya a világnak ezen vidékén egészen más, mint nálunk, Európában a királyok igényt érzetek arra, hogy néha elvonuljanak a nagyvárosból, és egy kellemes, nyugalmas helyen pihenjenek, vagy éppen ott tartsanak fényűző fogadásokat. Erre a célra a Bang Pa-In tökéletesen megfelel: könnyed pavilonjai, hagyományos délkelet-ázsiai és európai stílusban épült kis palotái a Chao Praya-folyó mellett gyönyörű természeti környezetben épültek.
A program után az Ayutthayai Királyság régi fővárosába utazunk. Ayutthaya (UNESCO) az ázsiai civilizáció központja volt, amíg a burmai csapatok le nem igázták Sziám birodalmát. Az egykori királyság nagyságát őrző romok lenyűgöző látványa tárul elénk. Az Ayautthayai Történelmi Parkban a következő helyszíneket járjuk be: Wat Phanan Choeng, Wat Yai Chai Mongkhon, Wat Mahathat, Ayutthaya Elephant Palace & Royal Kraal és a Wat Mongkhon Bophit templomait. Lehetőségünk lesz elefántolni, ahol fakultatív program keretében bejárhatjuk az ősi városrészt az ormányosok hátán (15 perc – 400 THB/fő).
Este érkezés az Angkor melletti Siem Reapba, transzfer a szállodába, a szállodai szobák elfoglalása (2éj). Siem Reap Angkor híres romvárosa mellett fekszik, Kambodzsa legnagyobb tavától, a Sap-tó partjától (Tonle Sap) északra, mintegy 15 km-re.

5.nap: SIEM REAP
Reggeli után megkezdjük az ősi királyi város, Angkor megtekintését khmer hintón utazva. Elsőnként a “Királyi úszómedencét”, a Srah Srangot keressük fel. Sétálunk a háborítatlan dzsungelhangulatot felidéző Banteay Kdei templománál. Majd folytatjuk felfedező túránkat és ellátogatunk a lenyűgöző Ta Phromhoz. A templomokat behálózó gyökerek, szinte a falakból kinövő óriás fák hihetetlen hangulatot kölcsönöznek ennek a helynek. Megnézzük a Pre Rup és a Keleti Mebon hindu templomokat. Ezt követően Neak Pean különleges, vízi szentélye következik, amely egy tó közepén, egy kis szigeten található, ahova fapallókon tudunk besétálni. Ezt követően ebédelési lehetőség (külön fizetendő) Ezt követően Neak Pean különleges, vízi szentélye következik, mely egy tó közepén, egy kis szigeten található, ahova fapallókon tudunk besétálni. Ezután egy másik vadregényes templomhoz, Preah Khan szentélyéhez megyünk, ahol a legenda szerint hajdanán az országot védelmező szent kardot őrizték, mely aztán sokáig a Phnom Penh-i nemzeti múzeumban is látható volt, de a vörös khmerek hatalomra jutását követően eltűnt. Ezt követően ebédelési lehetőség.
Délután a túránk a khmer építészet gyöngyszemével záródik, az Angkor Wattal. Az ősi khmer civilizáció nyomában, a kőbevésett építészeti remekek között barangolunk. Programunk a naplementével ér véget.

6.nap: SIEM REAP - PATTAYA HOTEL
Reggeli után folytatjuk túránkat az Angkor Thommal és a híres Angkor Wattal. A déli kapun át belépünk Angkor Thomba. Utunk a Bayon templomhoz vezet, amelyet VII. Jayavarman építetett a XII. században, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, Leprás király szobrát, a Phimean Akas templomot és a Shiva istennek szentelt templomot, a Baphount. A mai túra során 2-3 különleges, kicsi, a turisták által még kevésbé ismert templomromot is felkeresünk.
Délután transzfer a siem reapi repülőtérre. Menetrendszerinti járattal utazás Thaiföldre, majd transzfer a választott Pattayai hotelbe. (4 éj)

7-11.nap: PATTAYA

Pihenés Pattayán a választott szállodában, lehetőség fakultatív programokra. 
Az utolsó nap esti órákban transzfer a Bangoki-i repülőtérre, hazautazás.

12.nap: HAZAÉRKEZÉS

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Választható szállodák:
Jomtien Palm Beach Hotel****

A-One the Royal Cruise Hotel****

Mera Mare Hotel*****

Centara Grand Mirage*****

A részvételi díj minden esetben alap szobatípusban történő elhelyezést tartalmaz. Felár ellenében magasabb típusú (pl. tengerre néző) szoba is foglalható. Magasabb kategóriájú szoba feláráról kollégáink készséggel adnak felvilágosítást. 

Várható szálloda a körutazás alatt (vagy kategórián belül hasonló)

Hotel Prince Palace**** Bangkok (a szálloda módosításának jogát az iroda fenn tartja)
A Prince Palace Hotel Bangkok óvárosában található. A Mahanak-csatornára kilátást nyújtó szálloda szabadtéri medencét és 8 különböző étkezési lehetőséget kínál. A szálloda tágasan berendezett és jól felszerelt szobái fürdőszobásak, légkondicionálóval, hűtővel és kábel TV-vel felszereltek. A vendégek pihenését 2 pezsgőfürdő-medence illetve térítés ellenében a wellness-részleg masszázskezelései biztosítják. A szálloda 4 éttermében kínai, vietnami, thai, japán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Sky Lounge & Karaoke, a Palace bár, a Sunset sörkert és a Piccadilly söröző italokkal várja a vendégeket.

Szállás

 3 éj Bangkokban**** + 2 éj Siem Reap-ben**** + 5 éj Pattayán a választott hotelben ****/****** 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Fakultatív

A kirándulásokat helyi partnerünk szervezi, a programváltozás jogát fenntartja. A programok minimumlétszám megléte esetén indulnak.
A fakultatív programon való részvétel csak előre foglalással lehetséges!

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK BANGKOKBAN:

SVÉDASZTALOS VACSORA EST A BAIYOKE SKY TOWERBEN

Baiyoke Sky Tower Bangkok legendásan magas toronyépülete, amelynek legfelső, forgó emeletéről páratlan kilátás nyílik a városra. Svédasztalos vacsora 76. vagy 78. emeleten.

A program ára: 20.900 Ft/fő
Tartalmazza: magyar nyelvű asszisztenciát, egyirányú transzfert a szálloda – étterem között, vacsorát és a soft drinket
Külön fizetendő: italfogyasztás, visszaúti transzfer a szállodába.

BANGKOK BY NIGHT

Fedezze fel Bangkok szépségét éjszaka, és látogasson el olyan helyekre, amelyeket a legtöbb turista csak nappal lát. A legendás bangkoki éjszakát nem szabad kihagyni. Kipróbáljuk Bangkok híres közlekedési eszközét a „tuktuk”-ot is este. Nincs is felejthetetlenebb élmény, amikor az éjszakában az üres utcákon két tuk-tuk versenyzik a piros lámpás negyed felé száguldva! Esti fényekben megnézzük a Grand Palacet, Wat Arunt kivilágítva. Ellátogatunk egy éjszakai piacra, ahol tradicionális thai sült tésztát vacsorázunk kis műanyag székeken, közben Chang sört iszunk. Egy titkos bárban helyi alkoholos italt kóstolunk, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. A kínai negyed pompás esti fényei teszi felejthetetlenné a napunkat. Megnézzük hol szórakoznak és vásárolnak a bangkoki fiatalok. Elmegyünk egy különleges helyre - az éjszakai hús- és zöldség piacra, ez a fotósok egyik kedvenc helyszíne. Programunkat a híres-hírhedt bangkoki éjszakai Pat-Pong / Nana vigalmi negyede zárja. Visszatérés a szállodába egyénileg történik.

A program 19:00 – 21:30-ig tart.

A program ára: 29.900 Ft/fő (minimum 2 fő)
Tartalmazza: felsorolt programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel, tuk-tuk közlekedést, 1 pad thai-t (csirkés/rákos) és 1 kis üveg sört, belépést a rooftop bárba.
 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Menetrendszerinti repülőjegyet Budapest – Bangkok – Budapest útvonalon átszállással, repülőtéri illetéket, személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db feladott poggyászt (max 20 kg/fő), belső repülőjáratot Bangkok-Siem Reap - Bangkok útvonalon, 3 éj szállást Bangkokban, 2 éj szállást Siem Reap-ben és 5 éj szállást Pattayán a választott szállodában, reggelis ellátást, a felsorolt programokat, buszos utazást és magyar nyelvű idegenvezetést a körutazás teljes időtartama alatt, telefonos magyar nyelvű asszisztenciát a pattayai üdülés során, pattayai repülőtéri transzfereket (idegennyelvű sofőrrel).

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, belépőjegyeket (kb. 630 THB/fő (kb: 18 EUR/fő) + 62 USD/fő Angkor belépőjegy, Kambodzsai e-vízumot (40 USD/fő - a helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), egyéb étkezéseket, fakultatív kirándulásokat, egyéb személyes jellegű költségeket. A szállodák depozitot kérhetnek a helyszínen!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépőjegyek (kb. 1.300 THB/fő – kb. 35 EUR/fő). A szállodák esetenként depozitot kérhetnek!
Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

Fix ülőhely foglalására a jegykiállítás után van lehetőség, az útvonalban szereplő szakaszokra külön-külön, a légitársaság díjszabása szerint, a szabad kapacitás függvényében.

Szállás: 

 3 éj Bangkokban**** + 2 éj Siem Reap-ben**** + 5 éj Pattayán a választott hotelben ****/****** 

Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!
Utazással kapcsolatos ajánlott vagy kötelező védőoltásokra vonatkozó információt a Nemzeti Oltóközpont tud nyújtani: https://oltokozpont.hu/hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!