Tengerparti pihenés Diani Beach-en, 1 éjszaka szafari a Tsavo East Nemzeti parkban

9 napos utazás Kenyában

Kenya: Lenyűgöző vadvilág, fehér homokos partok, világörökségi helyszínek. Ismerje meg ön is ezt a mágikus országot!

FőoldalAfrikaKenyaMombasaTengerparti pihenés Diani Beach-en, 1 éjszaka szafari a Tsavo East Nemzeti parkban

Alapár tartalmazza

- Budapest/Bécs-Mombasa-Budapest/Bécs repülőjegy, repülőtéri illetékkel
- Programban megjelölt transzferek
- A vadles alatt transzfer 4x4 Jeep-ben 
- Szakképzett, angolul beszélő idegenvezető
- Belépőjegy a nemzeti parkba
- Teljes panziós ellátás a szafari alatt
- 5 éjszaka hotelfoglalás, megadott ellátással (Baobab Beach hotel all inclusive ellátás, Leopard Beach/Swahili Beach hotel félpanziós ellátás)

Alapár nem tartalmazza

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Hossz: 
9 nap

1-5. nap Mombasa-Diani Beach, 5 éjszaka Diani Beach
Érkezést követően transzfer a mombasai repülőtérről a kb. 1 órányi autóútra található Diani Beach-re. 5 éjszaka a nyugalom oázisában, őshonos növények, egzotikus pálmafák szomszédságában.
Diani Beach Afrika egyik legszebb, vakítóan fehérhomokos partja a türkizkék Indiai-óceán mentén, Mombasa-tól kb. 30 km-re délre. A csodás part közelében korallzátony, a part mentén színvonalas szállodák, üzletek, szupermarketek, szórakozási lehetőségek várják a turistákat.
Hotel: Baobab Beach Resort & Spa  vagy Leopard Beach vagy Swahili Beach Hotel

6.nap  Diani Beach-Tsavo East Nemzeti Park
Kora reggeli 06:00 órás indulást követően a Tsavo East Nemzeti Park felé autóznak. A Mombasa-Nairobi autóúton kb. 100 km megtételét követően egy rövid kávészünet következik, majd pár perc múlva már a lenyűgöző park bejáratánál állhatnak és kezdődhet a szafari.
A Tsavo East Nemzeti Park Kenya egyik legrégebbi és egyben legnagyobb, kb. 14.000 km²-en elterülő, gazdag folyóhálózattal rendelkező parkja. A világ egyik legnagyobb vadrezervátumában tsavo oroszlánokkal, vörös elefántokkal, sárga páviánokkal, gepárdokkal, mongúzokkal, leopárdokkal, impalákkal, közel 500 madárfajjal találkozhatnak. A híres baobab fák számos madár és rovar élőhelyéül szolgálnak. 
Az ún. game drive során nagy valószínűséggel többek között vörös elefántot, orrszarvút, leopárdot, gepárdot, zsiráfot láthatnak. A parkban a következő attrakciók várják a látogatókat: Tsavo folyó, Yatta fennsík, Mdanda sziklák, Lugard vízesés, Voi-időszakos- folyó, Aruba gát. 
13:30 óra körül bejelentkezés az Ashnil Aruba Lodge-ba, majd az ebédet követő rövid pihenő után kb. 16:00 órakor újabb izgalmas vadlesre indul a csapat.
18:30 órakor visszatérés a Lodge-ba, vacsora és éjszaka a helyszínen.

7.nap Tsavo East-Mombasa
05:30 órás ébresztést követően, még reggeli előtt egy korai vadles vár a résztvevőkre. Ilyen korai órán van a legnagyobb esély a Tsavo nagymacskáinak megfigyelésére.
08:30 óra visszatérés a lodge-ba, majd a reggelit követően az utolsó vadlesre indulnak, amelyet követően transzfer Mombasa repülőterére, majd hazautazás nemzetközi járatukkal.

A járatok érkezésének és indulásának függvényében a programok módosulhatnak!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- Budapest/Bécs-Mombasa-Budapest/Bécs repülőjegy, repülőtéri illetékkel
- Programban megjelölt transzferek
- A vadles alatt transzfer 4x4 Jeep-ben 
- Szakképzett, angolul beszélő idegenvezető
- Belépőjegy a nemzeti parkba
- Teljes panziós ellátás a szafari alatt
- 5 éjszaka hotelfoglalás, megadott ellátással (Baobab Beach hotel all inclusive ellátás, Leopard Beach/Swahili Beach hotel félpanziós ellátás)

Alapár nem tartalmazza: 

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Vízum

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend budapesti indulással:
Odaút:

Budapest - Frankfurt         18:15 - 20:00
Frankfurt - Addis-Abeba    21:35 - 06:25
Addis-Abeba - Mombasa  10:10 - 12:30

Hazaút:
Mombasa - Addis-Abeba  17:30 - 19:50
Addis-Abeba - Frankfurt    23:50 - 05:25
Frankfurt - Budapest         08:30 - 10:00

Tervezett menetrend bécsi indulással:
Odaút:

Bécs - Amszterdam         06:55 - 09:00
Amszterdam - Mombasa 10:15 - 20:55

Hazaút:
 Mombasa - Amszterdam 21:45 - 07:15
 Amszterdam - Bécs         09:45 - 11:30

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Időjárás: 
Esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége 06.30-as napfelkeltét és 18.30-as sötétedést eredményez egész évben.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Kenyába történő belépéshez 2021. január 01-től minden utazó E-vízummal kell rendelkezzen, amelyet indulás előtt online kell megvásárolni, érkezéskor már nincs mód vízumért folyamodni. A vízum meglétét a légitársaságok a járatra történő beszállás előtt ellenőrzik.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalma
2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.

További, a műanyag zacskó tiltását részletező szabályzattal kapcsolatos, NEMA által frissített Gyakran Ismételt Kérdések oldala ide kattintva érhető el.

Pénznem
Kenyai Shilling (KES). Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szállodákban fizetésnél, illetve pénzváltásnál általában nem fogadják el a 2000, néha a 2006 előtti 100 USD bankjegyeket, így ha azt hoznak magukkal, figyeljenek arra, hogy minél újabb széria legyen.

Bankkártyát a nagyobb üzletekben, éttermekben fogadnak el.

Közlekedés
Az országban bal oldali közlekedés van érvényben, az utakon a „balra tarts” szabály érvényesül, ennek megfelelően jobb kormányos gépjárművek közlekednek az utakon. Kenyában alapszabályként járművezetés csak kenyai jogosítvánnyal történhet. Kenyai jogosítvány nemzetközi vezetői engedély bemutatásával is igényelhető, a kérelem elbírálásának átfutási ideje változó, két héttől két hónapig terjedő intervallum közé esik. A gyakorlat azt mutatja, hogy nemzetközi vezetői engedély birtokában három hónapig vezethető gépjármű, ennyi türelmi időt adnak a kenyai hatóságok a nemzetközi engedély kenyai vezetői engedélyre történő átkonvertálására.

A gépjármű vezetési szokások jelentősen eltérnek az Európában megszokottól. Nairobiban és a nagyobb városokban mindennaposak a közlekedési dugók és a személyi sérüléssel járó balesetek. Csak a helyi közlekedési gyakorlat alapos megismerése után javasoljuk a gépjárművezetést. Az országon belüli közlekedést megbízható utazási iroda által szervezett busszal, belföldi repülőjárattal javasoljuk. A Nairobi - Mombasa felújított vasútközlekedés szintén biztonságos.

A kenyai belső légi forgalom megfelelő minőségben nyújt szolgáltatásokat. A Kenya Airways és más fapados légitársaságok (JamboJet, Flight 544, Silverstone) számos útvonalon biztonságosan repülnek az országban. Jelentős késések előfordulhatnak. Ilyen esetekben a légitársaságok nem adnak megfelelő információt, előfordul, hogy nem gondoskodnak az utasok tovább utazásáról. A fapados légitársaságok SMS-ben, illetve e-mailen is tájékoztatják a késésekről, törlésekről az utasokat.

A nagyobb városokban nem javasoljuk helyi tömegközlekedési eszközök használatát (matatut, kisbuszt). Ezek használata nem biztonságos, a járművek többnyire rossz műszaki állapotúak.

A kenyai rendőrség már a legkisebb közlekedési vétségek esetén is különös szigorúsággal jár el a külföldi állampolgárokkal szemben. Ezért javasoljuk, a közlekedési szabályok maradéktalan betartását az ország egész területén. A biztonsági övek használatát még a taxikkal való utazások során is ellenőrzik, illetve szigorúan büntetik a gépjárművezetés közbeni telefonálást. Jellemzőek a rendőri túlkapások, az illegálisan kiszabott magas büntetések és a fenyegetések is.

Ivóvízfogyasztás
A fertőzések elkerülése miatt csak palackos víz fogyasztását javasoljuk, fertőtlenítés nélkül nem ajánlott gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Dohányzási tilalom Kenya nagyvárosaiban
Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben egyaránt betiltották a dohányzást. A tilalom ellenére dohányzókat őrizetbe veszik, és eljárás alá vonják, komoly pénzbírságot vetnek ki rájuk. 

A nemzeti parkokban a belépő a legtöbb esetben csak bankkártyával fizethető!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!