Szardínia és Korzika A legszebb mediterrán szigetek

8 napos repülős / buszos körutazás

Változatos tájak, hangulatos városok, különleges hagyományok, igazi mediterrán hangulat két sziget, egy utazással - repülővel, autóbusszal

FőoldalEurópaOlaszországSzardíniaÉszak-SzardíniaCastelsardoSzardínia és Korzika

Alapár tartalmazza

1-1 éjszaka 3*-os szállodákban büfé reggelivel - Algheroban, Algajolaban, kontinentális reggelivel Bonifacioban és Ajaccioban
2 éjszaka 4*-os szállodában büfé reggelivel Arboreában
5 vacsora (a 4. napon Bonifacioban és a 7. napon a komphajón a vacsora fakultatív)
repülőjegy  Bp - Alghero között, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
kompjegy Santa Teresa - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel
autóbusz közlekedés
magyar idegenvezető 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket
kabinfelár hazafelé
BBP biztosítást
útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
idegenforgalmi adó
feladható plusz poggyász
fakultatív piknik ebéd a 3. napon
belépők
fakultatív hazautazás repülővel

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
35 fő

 

1.nap: Budapest –Alghero
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren délelőtt 08:45 h-kor. Elutazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával 10:45 h-kor. Érkezés Algheroba 12:50 h-kor, majd transzfer a szállodához. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően a szállodai szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14.században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás Algheroban, a belváros közelében.

2.nap: Alghero – Nuraghek völgye- Arborea (150 km)
Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg.  Következő állomásunka sziget második legjelentősebb nuraghéja, a Santu Antine, mely a megalit kultúra egyik jeles képviselője.
Végül egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Necropolis di Sant Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
A késődélutáni órákban érkezünk meg Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében,illetve a közeli tengerparton.

3.nap: Arborea -Barumini– Arborea  (120 km) 
Reggeli után Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt,ötezer éves, megalit korból származó Su Nuraxi lakó komplexumát tekintjük meg, mely 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsőkön keresztül, miközben bepillantunk az izgalmas és titokzatos múltba.
Innen Szardínia egyik védett nemzeti parkjába, a Giara fennsíkra utazunk,amely 600 méter magasan, egy kialudt vulkán tetején található. Sétánk során bemutatjuk a fennsík növényvilágát, és a különleges vadlovak rezervátumát.  Ezután egy tipikus piknik ebéden veszünk részt (fakultatív), ahol szárd ételeket, italokat kóstolunk meg (sonka, szalámi, sajt, oliva, szárd kenyér, bor, mírtuszlikör ...), majd a közeli településen vásárolhatunk is a kézműves termékekből. Délután érkezünk vissza a szállásunkra.

4.nap: Arborea -Castelsardo –Santa Terresa Galluria – Bonifacio  (230km) 
Reggeli után észak felé haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, amelyet a tenger fölé magasodó sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. A déli órákban érkezünk Santa Teresa Galluriába, a sziget legészakibb pontjához. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a "Szépség szigetét". Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. 
A káprázatos öböl fölötti házak szédítően „kapaszkodnak” a fennsík szélébe.
Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak. Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabad program, szállás Bonifacioban.

5. nap: Bonifacio –Sarténe – Ajaccio (170 km) 
Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlánszobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - „a legkorzikaibb korzikai város” - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú,szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva az ember érzi a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk. Megtekintjük Napóleon szülőházát, ami ma múzeum, majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték.
Este szabadprogram a császári városban. Szállás Ajaccio belvárosában.

6. nap: Ajaccio –Porto  – Ile Rousse (190 km)
Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb napja és útvonala vár ránk.
Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. A portoi öböl és a Les Calanches 1983-óta az Unesco természeti világörökség része. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a „színjáték”,amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak,oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Vergio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Ile Rousseba. Rövid séta a gránitsziklás városban. Szállás Algajolaban.

7. nap: Calvi - Saint Florent - Patrimonio - Bastia - Savona  (130 km)
Reggeli után a szomszédos Calviba látogatunk. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd az északi parton haladva Saint Florent-ba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezra emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Ezt követően a közeli Patrimonioba  látogatunk, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.
A finom borok "kiséretében a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Séta a régi kikötő fölött álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt.János templomhoz, mely kéttornyú barokk homlokzatával a város jelképévé vált. Városnézés után szabadprogram. A behajózásig még kihasználhatjuk az időt néhány ajándék vásárlására, majd a barokk város központjában található, nyüzsgő St. Nicola tér  egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a két varászlatos szigettől. 
20:00 h-kor behajózás Savona felé, éjszaka a komphajón ülőszékes elhelyezéssel, 2-4 fős kabin felár ellenében kérhető.

8. nap: Savona –Budapest (1020 km)
A reggeli kikötést követően (07:00 h) folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív hazautazás repülővel: útközben megállás Milano/Bergamo repülőtérnél, ahonnan egyénileg igénybe vehető a 14:30 h-kor induló Ryanair járat, mely 16:40 h-kor érkezik Budapestre (árak a foglalás időpontjának függvényében!)

További információ

Szállás

- 1-1 éjszaka 3*-os szállodákban reggelivel ( Algheroban, Algajolaban, kontinentális reggelivel Bonifacioban és Ajaccioban)
- 2 éjszaka 4*-os szállodában reggelivel Arboreában
- 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható.
A szállodában egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

1-1 éjszaka 3*-os szállodákban büfé reggelivel - Algheroban, Algajolaban, kontinentális reggelivel Bonifacioban és Ajaccioban
2 éjszaka 4*-os szállodában büfé reggelivel Arboreában
5 vacsora (a 4. napon Bonifacioban és a 7. napon a komphajón a vacsora fakultatív)
repülőjegy  Bp - Alghero között, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
kompjegy Santa Teresa - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel
autóbusz közlekedés
magyar idegenvezető 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket
kabinfelár hazafelé
BBP biztosítást
útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
idegenforgalmi adó
feladható plusz poggyász
fakultatív piknik ebéd a 3. napon
belépők
fakultatív hazautazás repülővel

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték:  Kb. 29.000 Ft / fő
Útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
Idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők: kb. 30 EUR/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
idegenforgalmi adó: 16 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely az utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Milyen felszerelést vigyek?

Utazótáska/bőrönd  (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák vagy kézitáska (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk),  naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. Kényelmes cipő vagy szandál a kirándulásokra. Papucs,  törölköző (külön a strandra is).

Egyebek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrendszerinti repülőjárattal  Bp - Alghero útvonalon. személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és páronként 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
Hazautazás: Komphajóval és autóbusszal

Szállás: 

- 1-1 éjszaka 3*-os szállodákban reggelivel ( Algheroban, Algajolaban, kontinentális reggelivel Bonifacioban és Ajaccioban)
- 2 éjszaka 4*-os szállodában reggelivel Arboreában
- 1 éjszaka a komphajón visszafelé ülőszékes elhelyezéssel, felár ellenében 2-3 fős kabin foglalható.
A szállodában egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

Program szerint

Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont hűvösebb is lehet, és csapadékra is számíthatunk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unio országaiba.
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegély nyújtásában tudnak segíteni, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!