Római Barangolások

5 napos buszos városlátogatás az örök városban

Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja.

FőoldalEurópaOlaszországToszkánaFirenzeRómai Barangolások

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Velence
Kora reggeli indulás Budapestről. Folyamatos utazás a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palota épületét, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő. Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 35 EUR/fő)
 
2. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd elutazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Nem maradhat ki programunkból a Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja és Róma jelképe, a Colosseum sem. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű vezetéssel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.
 
3. nap: Vatikán-Róma
Ma a világ legkisebb szuverén államának, a kereszténység központjának a felkeresésére indulunk. A Tevere jobb partján fekvő Vatikánváros központja természetesen a Szent Péter sírjára épült bazilika. Látogatás a Vatikánban, ahol számos világhírű remekművet tekinthetünk meg, kezdve a Raffaello termekkel, a Sixtus-kápolnával és Michelangelo leghíresebb, és az egyetlen, általa szignált alkotását, a Pietá szobrát is látni fogjuk. A Vatikáni Múzeum művészeti kincseinek és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintése, részletes tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 24.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!) Délután számos látnivaló vár még ránk: a Piazza Spagna-n elterülő Spanyol lépcső a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja, a Trevi kút, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található, a Pantheon (Raffaello sírjával) és az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk vissza.
 
4. nap: Róma-Orvieto-Montecatini Terme
Folytatjuk római barangolásunkat. Látogatást teszünk a Szt. Pál Bazilikában, majd rövid szabadidő. A déli órákban búcsú Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvieto. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákon. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett csodás Dómot. Szabadidőben megkóstolhatjuk a híres orvietói borokat, valamint vásárolhatunk is a hangulatos középkori utcákon haladva. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre. Érkezés Montecatini Terme városába az esti órákban.
 
5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Dóm tér ,Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő éjszakai órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szállás

2 éj ***szálloda Jesolo környéke, illetve Montecatini Terme, 2 éj **** szálloda Fiano Romano

Fakultatív

Colosseum-Forum Romanum magyar nyelvű vezetéssel 19.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!
Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel  24.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb. 20-25 EUR
Róma / helyi idegenvezető+regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
 Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma / Pantheon 5 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm  5 EUR
Firenze / helyi idegenvezető +regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos,
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni. 
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05.00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
 Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00
 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

2 éj ***szálloda Jesolo környéke, illetve Montecatini Terme, 2 éj **** szálloda Fiano Romano

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.3
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.6
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.5
Utazás értékelése
4.0
nélkül>
Sarkad
2018. júl. 30
4.6
Hibátlan
Karesz
Budapest, XV. kerület
2018. júl. 27
5.0
Nagyon jó volt a szervezés
Zoltán
Budaörs
2018. máj. 21
1.4
Folyamatos rohanás volt az egész . Nem hagytak időt semmire. Nem nevezném városnézésnek. Csak végighajtottak minket Velencén. Rómán és Firenzén. A félpanziós ellátás pocsék volt. A Ha így tudjuk akkor étkezésre be se fizetünk. Az hogy Olaszországban semelyik étkezéshez semmilyen salátát még egy paradicsomot sem adnak??? Mindezt hamar hamar mert 7.00.kor van reggeli de 7.30.-kor már mindenki llegyen a buszon mert sietni kell.Fél óra 44 emberre egy svédasztalos reggelinél!!! Nagyon nagy csalódás volt számunkra az egész utazás.
<név nélkül>
Nyíregyháza
2018. máj. 7
4.4
Csodálatos volt
<név nélkül>
Érd
2018. már. 23
4.8
Nagyon jó volt az utazás,idegenvezetönk Zsuzsa nagyon felkészült,türelmes és kedves,aprogramok egy kicsit túl zsufoltak,minden jól meg volt szervezve ,köszönyük
<név nélkül>
Dunakeszi
2018. már. 21
3.6
Velencei "hangulatos" vacsoránál a 6 személyes asztalhoz 10 embert zsúfoltak össze.
A 4. nap programjából ki kéne venni a Circus Maximus és az Igazság Szája megtekintését, semmi értelme csak rohantunk. majd kb.30, illetve 45 percet álldogáltunk a buszmegállókban.
Teréz
Derecske
2018. már. 20
4.8
Meg vagyunk elégedve. Minden igényt kielégítő volt. Igyekeztek nekünk minden fontos dolgot megmutatni. Az idegenvezetők felkészültek voltak, élvezet volt hallgatni Őket. A kísérőnk Lakatos Zsuzsanna végtelenül segítőkész, megértő, okos intelligens hölgy. Nagyon tetszett a tömegközlekedés használat. Így képet kaphattunk az Olaszok hétköznapi életéről is.
Néhány kritikai észrevétel: a belvárosi közlekedés használatakor jó lenne, ha lenne "B" és "C" terv, hogy amikor egy busz kimarad, akkor ne kelljen túl sokat várakozni. Célszerű lenne pontosabban megadni, már az utazás elején, vagy még előtte, hogy mennyi készpénzre lesz szükség.
Köszönjük, és további sok-sok sikeres utat kívánunk!
<név nélkül>
Budapest
2017. nov. 6
4.4
+ Az utazás gyors és zökkenőmentes, profi sofőrökkel.
+ A szállások/étkezések kielégítőek, célnak megfelelnek. Talán a hazaúton az utolsó éjszakai szállás volt gyengébb.
+ Az idegenvezetők rendkívül felkészültek és alaposak, türelmesek.
+ Az előzetes tájékoztatás megközelíti a valóságot, fel lehet készülni nagyjából minden plussz költségre, helyzetre belőle.

- A vatikán és az antik Róma egy napon nagyon sok, de az idő szűke miatt nyilván csak így megoldható - mégis jó lenne valami alternatíva.
- Az első napon a félpanzió Velencébe volt szervezve, ami csak a 30 eurós "fakultatív" túrával érhető el - ez így kellemetlen volt és nem volt előre jelezve.

Össz.: Ár-érték arányban megfelelő utazás, szívesen ajánlom bárkinek - de számolni kell azzal hogy a program sűrű és ha mindent látni akarunk az számottevő további költségekkel jár.
Zsuzsa
Mályi
2016. nov. 7
4.8
A barangolási levezénylő idegenvezető nagyon nagy tudással rendelkezik, melyet megpróbált a legtökéletesebb en átadni.Nagyon ügyesen le vezényelte a földrengés okozta káoszban a városba , azon belul a programokra való eljuthatunkat. Gratulálok az idegenvezető ék.
<név nélkül>
Miskolc
2016. nov. 1
4.4
Nagyon tartalmas programú utazáson vettem részt, melyet ezúton köszönök az utazási irodának. Az idegenvezető hölgy nagyon okos, felkészült volt, - név nélkül- de nagyon vaskalapos is egyben. Nehezen lehetett vele szót érteni, és legalább egy fél óra szabadidőt kikönyörögni tőle. A tartalmas program mellett jó lett volna egy kicsit "nélküle lógni, és vásárolni. " Emlékszem volt ott egy hölgy a csoportban, aki eldöntötte, hogy egy csodás olasz bőr táska nélkül nem jön haza, de sajnos nem adatott meg neki a lehetőség, hogy egy picit válogasson. Rohantunk öt napon át !
<név nélkül>
Budapest
2016. okt. 3
4.0
A busz amivel mentünk kicsit lerobbantnak tűnt, kicsi volt a hely és nem volt üléseknél külön lámpa. A túravezető tudása kimagasló, de a csapattal való együttműködése néha kissé nehézkes volt. Maga a kirándulás jól szervezett és a sok látnivaló is belefér, de tény hogy alig van szabadidő az utazások között. Velence például összesen maximum 3 óra volt, ami nem igazán sok a városnézésesre és a szabadprogramra is.
<név nélkül>
Oroszlány
2016. júl. 31
4.0
A gazdag, jó program összhatását a folyamatos rohanás rontotta, és jjó lett volna több szabadidő.
Tibor
Nyírbátor
2015. nov. 6
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a csodálatos élményt!
Lajosné
Szarvas
2015. szep. 22
5.0
Nagyszerű 5 napot töltöttünk el a " Római barangolásokon". Az idegenvezetőnkről csak a legekben lehet szólni. Felkészültsége lenyűgöző, nagy mennyiségű ismeretanyagot hallottunk minden egyes helyszínen. Odafigyel minden egyes utasra, figyelmes és segítőkész. Köszönöm családom nevében, hogy ilyen csodában lehetett részünk !
További jó program szervezést!
<név nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
2015. máj. 29
4.0
Egy kellemes utazáson vehettem észt.
Kriszti
Budapest, X. kerület
2014. okt. 28
4.6
Feszített tempójú, de nagyon tartalmas, átfogó képet adott a városokról, történelméről, kultúrájáról. Az idegenvezetők felkészültek minden területen (művészettörténet, kultúra, történelem, gasztronómia, politikai helyzet, életvitel).
Rövidek voltak a szabadprogramok (25-30 perc), de a rengeteg látnivaló melett ez némiképp érthető.
Ajánlom mindenkinek.
Rezsőné
Budapest, II. kerület
2014. szep. 24
3.8
Tisztelt Utazási Iroda ! / TDM /

A szept.17-21-ig tartó utazással kapcsolatban több kifogásunk is felmerült.A szállodákban felkínált vacsora szegényes volt, hiányoltuk az olasz ízeket /paradicsom, saláták, köretek és édességek jellegtelenek voltak ,nem volt gyümölcs és zöldség /

A szállodák kellemesek és tiszták , a reggelik tökéletesek voltak.
A Hotel Belvedere 10 euroért kínálta a wifit, ami a 3 csillagos szállodákban ingyen volt.
Az idegenvezetéssel tökéletesen meg voltunk elégedve, Krisztina és Bea is nagyon nagy tudású és felkészült volt, és nagyon figyeltek mindenkire.

Az autóbusz nem volt túl komfortos, de ezzel még nem is volt probléma, inkább a sofőrökkel kapcsolatban tennék 1-2 megjegyzést. A feladatot teljesítették, de a visszafelé úton elég durván, veszélyesen gyorsan hajtott az egyik /a magasabb és valamivel vékonyabb vezető / valamiért haragudott ránk?! Ezért az út utolsó 6 óráját sötétben és teljes csöndben tettük meg, nem volt hajlandó filmet vetíteni, és zene sem szólt . Nem vitték túlzásba az udvariasságot sem, hazaéréskor pedig kiszórták a csomagokat az utcára.Bezárták a buszt és elindultak a dolgukra. Se viszlát, se jó éjszakát .Így még annak sem örültünk ,hogy talán hamarabb hazaértünk.

Szerencsére ez azért nem rontotta el a kirándulást, de utaztunk már kellemes sofőrrel is, tudjuk a különbséget.
Jól éreztük magunkat, nagy élmény volt a sok látnivaló, köszönjük!

Üdvözlettel:Frey Rezsőné
Katalin
Göd
2014. aug. 1
4.8
Nagyon tetszett az utazás, látszik, nagyon felkészült az Önök utazási irodája, az Idegenvezető nagyon kedves, készséges volt, a gépkocsivezetők udvariasak, a szállások tiszták, jól felszereltek, összességében minden nagyon jó volt.
Köszönöm szépen: Csehné Karvasz Katalin
Brigitta
Kiskunmajsa
2015. szep. 15
4.8
<szöveg nélkül>
Gábor
Rabac
2015. júl. 30
4.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!