Rax-Alpok hótalpas téli túra

Egynapos kirándulás Ausztriában

Legnépszerűbb hótalpas túránk! Mintha mesébe csöppennénk: fehéren csillogó hegyoldalak, behavazott hatalmas fenyvesek, a termoszos tea íze, majd a menedékház jóleső melege. Gázolás a mély hóban, fehér oszlopként magasodó, csendbe burkolózott, behavazott fák alatt. Új, fantasztikus élmények várnak e csodálatos „hóbirodalomban” kényelmes buszos utazással. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

GARANTÁLT INDULÁS, JELENTKEZZ MOST!

FőoldalEurópaAlpokRaxRax-Alpok hótalpas téli túra

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza

a hótalpak díját, a felvonó díját, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok nehezíthetik a körülményeket, így egy ks állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására!
A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1. nap: Budapest, Rax-Seilbahn parkoló (528 méter), Berggasthof (1547 méter), Rax fennsík, Berggasthof (1547 méter), Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45-kor Budapesten indulás 05.00 órakor. Ausztriába a Höllental völgy bejáratánál található Hirschwang településre kora délelőtt érkezünk. A Rax-Seilbahn parkolójában hagyjuk buszunkat, hisz innen 10 perc alatt repít minket a felvonó az 1000 méterrel feljebb lévő Berggasthof menedékházhoz. A ház előtt felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat és útnak indulunk. Gyönyörű, hóval borított dombok között, vastagon behavazott fenyvesekben kanyarog az utunk. Tiszta időben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas, fehéren szikrázó csúcsát, a Rax lenyűgöző sziklafalait és a lábunk alatt elterülő völgyek téli hangulatú, pöfékelő kéményű falvait. Egy lélegzetelállító panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érjük el a Preiner Wand (1738 méter) csúcskeresztjét, majd innen leereszkedve megpihenünk egy menedékháznál. . A csúcsról visszaereszkedünk a völgybe és egy csodálatos erdei úton térünk vissza a Berggasthof menedékházhoz. Ezután már csak leereszkedünk a felvonóval a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra környékén). Menetidő: 5 óra, túratáv: 12 km, szintemelkedés: fel/le 450 méter.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felellőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza: 

a hótalpak díját, a felvonó díját, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

felvonó költség: felnőtt csoportos  31,00 € Euro/fő,

Előleg: 

Az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?
Váltó cipő, ruha használata aktív útjainkon kötelező kérjük hozz magaddal!!
A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viseljl. A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs jelentkezéskor tudsz bérelni.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!
Ha van síbotod vagy túrabotod hozz magaddal, ha nincs a helyszínen tudsz bérelni 500 Ft/fő

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, az útbaeső menedékházak téli időszakban nem mindig vannak nyitva. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben! A túra végpontján a felvonóházban lesz lehetőség hideg meleg étkezésre.

Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
59 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.9
Anna
Budapest
2018. feb. 26
5.0
Fantasztikus élmény volt, az idő is csodálatos volt, igazi csodavilág fogadott ott fent minket :)
A túravezetők segítőkészek voltak, külön köszönet Ferinek az utolsó métereken a buzdításért, segítségért :)
János
Szeged
2018. feb. 26
5.0
Csodálatos idő, nagyszerű túravezetés, felejthetetlen élmény volt a hótalpas túra a Rax-on. Köszönjük!
<név nélkül>
Budapest
2018. feb. 26
4.8
Nagyon szép volt a túra és eszméletlen szerencsénk volt az idővel! Amit sajnálok, hogy Nekem fogalmam sem volt kb. kik a túravezetők (csak a leírás alapján), mivel Budaörsön szálltunk fel, így lemaradtunk a bemutatkozásokról, és így tudtuk nagyjából kik azok de nem volt teljesen tiszta. Körülbelül a túra közepére sikerült megjegyeznem, hogy kik a túravezetők és hol mennek :) Ettől függetlenül gyönyörű volt a túra, és nagyon tetszett minden.
Szabolcs
Budapest
2018. feb. 26
5.0
Minden tokeletes volt, az utazas, a tura vezetok, a felszereles, a hely, az idojaras. Minden igenyt kiszolgaltak, figyeltek mindenkire. A hotalpazas fun :))
Cili
Szentendre
2018. jan. 16
5.0
Először hótalpat viselni nem leányálom! De a látvány, az élmény, a túravezetők profizmusa, a társaság kárpótol mindenért. Nagyszerű, különleges élmény. Nem "úri sport", mint pl. a síelés. Itt keményen meg kell dolgozni az élményért. MEGÉRTE!! Várom a következő alkalmat. csak javasolni tudom azoknak, akik még nem próbálták ki. Köszönöm a utazom Stábnak, hogy tudásukat megosztva gazdagították miénket. is.
Köszönöm!
Zoltán
Dunaharaszti
2018. jan. 16
5.0
Minden a lehető legjobb volt!
Noémi és Zoli
Dunaharaszti
2018. jan. 15
5.0
Nagyon kedves, profi túravezetők, gyönyörű táj, tiszta, kényelmes busz, és jó sofőrök!
Nekünk az utazom.com a legjobb, rendszeresen veletek megyünk túrázni, mászni!
Köszönjük ismét ezt a szuper utat, gyönyörű volt! Találkozunk a következőn!
Dóri
Nagykőrös
2018. jan. 15
4.8
Nagyon klassz volt a túra, jó volt havat látni :)
Erdei Dóra
Szentendre
2018. jan. 15
5.0
Ez volt az első hótalpas túrám, már évek óta ki akartam próbálni, nem csalódtam :) Professzionális, kedves és segítőkész túravezetők, jó társaság, jó hangulat, mesebeli táj, kegyes időjárás. Többet kívánni sem lehetett volna (kevesebbet igen, pl egy picivel kisebb ködöt) :) Nagyon tetszett, hogy a túrát időközönként kiegészítették hasznos infokkal, tudnivalókkal, sztorikkal. Köszönöm az élményt, hamarosan újra találkozunk! :)
Czahesz Mónika
Százhalombatta
2018. jan. 15
5.0
Mint mindig, most is egy nagyszerű túrán vehettem részt. Felejthetetlen hatalmas élménnyel lettem ismét gazdagabb. gyönyörű táj, jó társaság..mi kell még?
Antal
Budapest, III. kerület
2018. jan. 15
4.0
Szep helyen jartunk. Az idojaras reszben kevezett nekunk a ho minosegevel, viszont a kod miatt a taj kevesbe volt elvezheto.
A tura kulonos fizikai felkeszulest nem igenyelt es az utvonal valtozatos volt.
A szervezes jo volt, megfelelo mennyisegu es minosegu eszkoz allt rendelkezesre.
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2018. jan. 15
5.0
Nagyon jó túra volt nekünk ez volt az első hótalpas túránk de nagyon tetszett.
Komáromi Ferenc- koma-
Budaörs
2018. jan. 15
5.0
Ismét egy jól megszervezett túra-jó társasággal!!
Köszi-üdv-koma.
<név nélkül>
Budapest
2017. dec. 18
5.0
Mindennel meg voltam elégedve.
Zsuzsanna
Alsónémedi
2017. már. 1
5.0
Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket, így a felkészült és a résztvevők igényeihez is igazított túravezetés már csak tovább fokozta a páratlan élményt. Feltöltődve tértünk haza. Köszönjük!
Czahesz
Érd
2017. feb. 28
5.0
Életem első, és nem az utolsó túrája volt. Gyönyörű idő, meseszép táj, friss levegő, jó társaság,profi vezetők. Köszönöm ezt az élményt!
Mária
Szentendre
2017. feb. 27
5.0
Többszörösen visszatérő túrázók vagyunk, nagyon élveztük ismét. Ákos profi túravezető, nagyszerűen vezetett, és sok hasznos információt kaptunk tőle. Mindehhez csodálatos idő társult. Köszönjük az élményt, szívből ajánljuk mindenkinek a túrát!
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2017. feb. 27
5.0
Szuper túra volt, gyönyörű idővel, a kiselőadások is érdekesek voltak és még az autentikus almás rétes sem maradt le fáradozásaink lezárásaként :-)
<név nélkül>
Baden bei Wien
2017. jan. 16
4.5
Kellemes túra, jó társaságban :)
<név nélkül>
Budapest, XIV. kerület
2017. jan. 16
5.0
Szuper volt! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!