Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Egynapos ausztriai hótalpas túra

Egy nagyszerű, téli kihívás igazi csúcsélménnyel, behavazott fenyveseken gyönyörű panorámás gerincen keresztül, a közeli Ausztriában. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaAlpokTéli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza

a hótalpak díjját, az étkezéseket, az utas valamit az útlemondási biztosítást,

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Ez a túránk azoknak ajánlott akik szoktak aktívabban mozogni sportolni. A túratáv felezhető ebben az esetbe nem kell a teljes szintemelkedést megtenni, így azok is beválalhatják akik inkább csak a téli hangulatot keresik.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajtható. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk bitosítja minden résztvevő számára.. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal (hótányérral)!
 

Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1.nap: Budapest, Spital am Semmering (850 méter), Stuhleck (1782 méter)

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00 órakor. Felszállási lehetőség a győri Arrabona Pihenőhely (Agip kút). Egynapos túránkon a közeli semmeringi síparadicsom szomszédságában található Stuhleck csúcsát másszuk meg. Délelőtt érkezünk meg a sípálya parkolójába, ami egyben a túránk kiindulópontja is lesz. Itt felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat, és kezdetét veszi a hódítás. Mesébe illő hóval borított dombok között, behavazott fenyveseken keresztül kapaszkodunk felfelé. Tiszta időben láthatjuk a Rax fehéren szikrázó fennsíkját, és a lábunk alatt elterülő völgyekben a hangulatos téli, alpesi falvakat. Útközben rövid pihenőket tartva jutunk fel a Stuhleck 1782 méteres csúcsára. Itt az Alois Günther menedékházban megebédelhetünk, kifújhatjuk magunkat. Majd egy másik ösvényen kanyarogva ereszkedünk vissza a lent várakozó autóbuszunkhoz. Budapestre 22-23 óra környékén érkezünk. Van lehetőség a fél táv megtételére is, ebben az esetben egy másik úton túravezető kiséretével lehet visszatérni a völgybe. Menetidő: 7-8 óra, távolság: 11 km, szintemelkedés: fel 950 méter le: 950 méter

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a magyar nyelvű túravezetést, 

Alapár nem tartalmazza: 

a hótalpak díjját, az étkezéseket, az utas valamit az útlemondási biztosítást,

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?
 
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. 
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál (ha a program szerint van) lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Időjárás: 
A téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Az erős szél is szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy 20-25 literes hátizsák ajánlott. Ebben hozhatod magaddal az enni-innivalót, személyes holmidat, tartalék meleg holmit. Aktív túráinkon a váltócipő használata kötelező, kérjük hozz magaddal!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
11 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Attila
Győr
2018. jan. 22
5.0
Röviden szuper!!!!!!!
Móni
Budapest, IX. kerület
2018. jan. 22
5.0
Csodaszép volt a behavazott táj, meseországban éreztem magam. Kemény menet volt felfelé, de megérte a fáradtságot :-)
<név nélkül>
Budapest, VIII. kerület
2018. jan. 22
4.8
Jó ötlet volt az alternatív túra azoknak, akik gyorsan elhasználták az erejüket. Én most ezt választottam, és jól döntöttem. Jól szórakoztunk, miközben azért dolgoztunk is. (Izomláz még 2 nappal később is.)
Sanyi
Győr
2018. jan. 22
5.0
Nagyon szuper volt!Köszönet mindenkinek!
Lucia
Budapest, III. kerület
2017. jan. 10
5.0
Remek idő, kiváló program, rugalmas túravezetők.
Nóra
Budapest, III. kerület
2017. jan. 10
5.0
Nagyon jó volt! Bár mivel nem tudtam elég gyorsan haladni így a csúcsra nem felmenős csapatba kerültem, de ez nyilván a saját problémám. Gyönyörű volt a táj, szép idő volt. A -15 fok ellenére is sokszor melegem volt :). Na és persze a drótkerítéses kalandunk felejthetetlen marad... :D
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2017. jan. 9
4.8
Szuper volt!
<név nélkül>
Budapest, IX. kerület
2017. jan. 9
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat - az út nagyon jól szervezett volt, a túravezetők kedvesek, felkészültek. Igazán szerencsések voltunk az idővel, ugyan a -20 fok körüli hőmérséklet embert próbáló volt, főleg a csúcson a hatalmas szélben, de ennek ellenére és mindezekkel együtt ez egy tökéletes túra volt. A hó mennyisége pedig egyenesen ajándék volt - végig tuduk a hótalpakat használni, élvezni a hatalmas friss hóban. Köszönjük.
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2017. jan. 9
5.0
A szívem csücske az igazi tél,az összes valójával.Egy ilyen túra pedig csak hab a tortán-egyszerűen qrrrrvajó.Üdv.
<név nélkül>
Szeged
2017. jan. 9
5.0
Nagyon szuper volt! :)
Attila
Szeged
2017. jan. 8
5.0
Sziasztok,
Túránk során egy igazán jó hangulatú, fergeteges élményben volt részünk. A körülmények tökéletesek voltak a hótalpazáshoz. Szikrázó napsütés, rengeteg hó, no és némi hideg idő :) .Profi, jól összeszokott vezetők, akik semmit nem bíznak a véletlenre. Köszönjük a felejthetetlen élményt. Ptóbáljátok ki ti is :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!