Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Egynapos kalandozás a téli Alpokban

Ausztria e kevésbé ismert, ám annál szebb vidékékére utazunk. Behavazott fenyvesekben barangolunk, hóval borított hegyoldalakat járunk be. Túránkon megismerkedhetünk a hótalpak használatával, a téli kirándulás szabályaival, gyönyörködhetünk a téli alpesi tájban. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaAlpokHótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

 

Alapár tartalmazza

a kiutazás költségét, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a hótalpakat,  valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1. nap: Budapest, Mürzzuschlag, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai  falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak. Gyönyörű behavazott fenyveseken keresztül vezet ösvényünk. Tiszta időben láthatjuk a Göller havas ormait is. Első célunk egy kis menedékház, ahol rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva fantasztikus hóval borított domboldalakon keresztül csatangolunk tovább. Nagyszerű panoráma fogad minket, megcsodálhatjuk a fehérbe öltözött alpesi tájat az Alpok hóval borított közeli csúcsait. Miután kinézelődtük és kipihentük magunkat egy másik útvonalon térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. miközben bebarangoljuk a környező hegyoldalakat, hómezőket. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Szint: fel/le 700 m. táv: 12 km. menetidő 6,5 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a hótalpakat,  valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

nincs kötelező költség.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal. Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs jelentkezéskor tudsz bérelni.
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű az élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet mivel a túra során a menedékházak nem mindig vannak nyitva! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
41 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
<név nélkül>
Érd
2018. feb. 13
5.0
Izgalmas, felhőben hótalpazós túra volt! A szokásos profi szervezéssel!
Köszönjük, hogy a hütte kinyitott a kedvünkért!
<név nélkül>
Budapest
2018. feb. 12
5.0
Köszönöm. Jól éreztem magam a szombati hótalpas túrán.
Noémi és Zoli
Dunaharaszti
2018. feb. 12
5.0
Gyönyörű túra volt, meseszép tájon! A 3 túravezető pedig biztosította, hogy mindenki megtalálja a maga tempóját és igényét. A gyorsabbaknak nem kellett ácsorogniuk, a lassabbaknak pedig nem kellett erőltetett tempót menniük. Tökéletes volt! Ákos, Csongi és Regina profi, kedves és figyelmes túravezetők. Mindenkinek szívből ajánljuk az Utazom.com túráit!
Kamilla
Szeged
2018. feb. 12
5.0
A megszokott tökéletesség, szuper csapat, gyönyörű havas tájak. :) Mindenért hálás köszönet a túravezetőknek!
Éva
Székesfehérvár
2017. feb. 13
5.0
Szuper volt jól éreztük magunkat. Nagyon szép helyre vittetek. Köszönjük.
Répási Tamás
Kecskemét
2017. feb. 13
4.8
A táj nagyon nagyon gyönyörű volt csodálatos élménnyel gazdagodtam.
A szervezéssel is maximálisan elégedett vagyok.
Ágnes
Budapest, XI. kerület
2017. feb. 13
4.8
Fantasztikus túra volt. A vezetők segítettek adtak tanácsot. A távolság is pont jó volt Jó, hogy úgymond ketté tudott szakadni a társaság voltak a gyorsabb tempójú emberek és a picit lassabbak.
Gyönyörű időnk volt sütött a nap és nem fújt a szél.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, olyanoknak is akik szeretnek mozogni, valamennyire edzettek de nincs tapasztalatuk illetve még nem tudták kipróbálni, hogy mennyit bírnak.
Csupa jó emlék volt ez a túra! :)
Nóra
Budaörs
2017. feb. 13
5.0
Hinteralm hótalpas túrán voltunk és ismét gyönyörű helyre vittek el minket.
A túravezetők nagyon jó fejek voltak és segítőkészek.
Judit
Budapest, XI. kerület
2017. feb. 13
5.0
Huhhhh nagyon élvezetes hótalpas túrán vehettünk részt. Nagyon-nagyon profi szervezéssel találkoztam az út során mindvégig. Jól felkészült és rendkívül segítőkész túravezetők vittek bennünket végig a hegyen úgy megosztva a csapatot, hogy mindenki erőnlétének megfelelően élvezhette a túrát. Szuper volt!!! Köszönjük szépen Nektek!!!! :)
Bruck Andi
Szigetszentmiklós
2017. feb. 13
5.0
Nagyon szépen köszönünk mindent :-). A túravezetők nagyon kedvesek voltak, segítőkészek. A túra nekünk egy kicsit nehéz volt, de gyönyörűen sütött a nap, a táj szépsége mindenért kárpótótolt :-).
Gabriella
Tata
2017. feb. 13
4.8
Csodálatos túrában volt részünk! A túravezetők igazán rátermett, hozzáértő, figyelmes szakemberek! Maximálisan elégedettek voltunk!
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. feb. 26
4.8
Jó társaság - gyönyörű táj - szép idő...kell ennél több? :):):):):):)
Erzsébet
Budapest, XXI. kerület
2016. feb. 16
5.0
Az Iroda szervezésében ez már a negyedik hótalpazásom. Ebből háromszor Csongor , kétszer Ákos is volt a vezető.
Profi a vezetés, a tájékoztatás és a helyek ....nagyszerű választás.
Sajnos a résztvevők összetételét nem ők választják meg, így persze előfordulnak kezdők, nekik, lehet más a véleményük.
Én nagyon elégedett vagyok!! Jövőre is Velük tervezem az utamat!!!
Anett
Budapest, XXII. kerület
2016. feb. 15
5.0
Jó kis túra volt szép napos időben. Nagyon jó volt, hogy figyeltek a különböző tempóban haladókra, nem kellett megállni és várni, lehetett folyamatosan haladni. Tetszett, hogy a vezetők meséltek a buszon ill a hegyen is és a hütte a végén plusz pont.
ági
Budapest, XI. kerület
2016. feb. 15
5.0
Egy tökéletesen összerakott és sikerült túra volt, nagyon tetszett :-)
Mindenre volt idő, a különböző tempójú csapatokkal mind volt 1-1-1 túravezető. Nekünk sikerült felmenni a csúcsra is Csongorral, örülök, hogy a kis csapattal tartottam, mert gyönyörű volt a kilátás a környező hegyekre és a Hinteralm alacsonyabban fekvő részeire. Köszönöm Ákosnak a hótalpaimtól való "megszabadítást" a túra végén :-)
Erik kiselőadása is szuper volt a hegyeket mozgató rettenetes erőkről, nyugodtan vihet bele ilyet és ne érezze úgy, hogy unalmas! ;-)
És mindezt levezettük egy jó osztrák almás rétessel, gurítónak pedig egy forralt borral - császár(nő)i érzés volt! :-)
Ákos
Szombathely
2016. feb. 15
5.0
Köszönöm szépen nagyon jól éreztem magamat. Máskor is menni fogok.
<név nélkül>
Kecskemét
2016. feb. 15
5.0
Felkészült túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus idő. Ez jellemezte a hétvégi programot. Jól éreztem magam.
Kerekes Zsolt
Budapest
2016. feb. 15
5.0
Nagyon szépen köszönöm,ezt a felejthetetlen élményt!
A túravezetők kedvesek,türelmesek,figyelmesek voltak.
Nekem az is tetszett ,hogy felhívták a figyelmünket,olyan életmentő dolgokra,tárgyakra,melyek nem hiányozhatnak a hátizsákból.
Külön köszönet azért,hogy a Természetanyácskánál elintézték a csodálatos hótakarót és napsütést ! :-)
Erika
Győr
2016. feb. 15
5.0
Fantasztikus volt.
<név nélkül>
Budapest, XII. kerület
2016. feb. 15
5.0
Jó volt a szervezés, érdekes információkat kaptunk útközben, az idő tökéletes volt, a túravezetés is.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!