Gyalogtúra a Garda-tónál

6 napos buszos kirándulás Olaszországba pünkösdkor!

Szikrázó napsütés, sziklás hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A gyalogtúrák csodaszép ösvényeken vezetnek a zöld hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva, és kicsit belekostolunk a Brentai Dolomitok vonulataiba is.

GARANTÁLT INDULÁS!
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ, MÁJUS 3!

FőoldalEurópaOlaszországGarda-tóGardaGyalogtúra a Garda-tónál

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, 
a felvonók díját,
a szállodai szoba felárat, 
az utas biztosítást
valamint az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Hossz: 
6 nap / 3 nap szabadság
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek! Amennyiben csak pihenni szeretnél, erre is van lehetőség.

Szállás

Szállásunk 4 fős, 2 hálószobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban van, törölközőt hozni kell.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Felár ellenében Hotel szoba foglalható.
Egyágyas felár reggelivel: 35.000 Ft/5 éj
Kétágyas szoba reggelivel: 20.000 Ft/5 éj
A hotelszobák elérhetőségéről érdeklődj kollégáinknál.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.
1. nap: Budapest, Garda tó, Arco

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Szlovénián és olaszországon át utazva a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt lesz lehtőségünk egy gyors bevásárlásra, szállásunkhoz közel egy pizzériában is vacsorázhatunk..

2.nap: Ceniga, Monte Colt, Monte Colodri, Arco,

Reggel ismét útnak indulunk és Ceniga kis településen lévő kiindulópontunkra utazunk.  Az Arco felett magasodó hegyvonulatot barangoljuk be egy gyönyörű gerincen kanyarogva, fantasztikus panorámás ösvényeken át jutva a  Monte Colodri csúcsára.  A hegytetőről nagyszerű panoráma nyílik a völgybe elterülő Arco városára és a környező hegyekre. Miután búcsú pillantást vetettünk a Garda tóra leereszkedünk a városba ahol jut időnk meglátogatni az Arcoi várat, várost nézni, vacsorázni, vásárolgatni. Este utazunk vissza szállásunkra.
Szint: 650 m.Táv: 10 km. túraidő: 4,5-5 óra  Arco kisvárosról itt!

3. nap: Biacesa (418 méter), P.ta Larici, Riva del Garda

Reggelit követően  indulunk a Garda-tó fölé emelkedő túránkra. Rövid buszozást követően érkezünk meg kiindulópontunkra ahonnan egy régi keskeny köves úton kanyarogva közelítjük meg Pregasina falucskát. innen továbbhaladva előbb egy erdészeti úton haladunk felfelé, majd egy gyalogösvényre kanyarodva fantasztikus szirtek tetején kapaszkodunk felfelé, nagyszerű panorámával kísérve. Célunk a Larici kilátó pont ahonnan lenyűgöző kilátás fogad minket a tóra és a környező hegyvonulatokra.
Miután kigyönyörködtük magunkat vissza ereszkedünk a falucskába ahol egy hangulatos kis hotel teraszán felfrissíthetjük magunkat.
Rövid pihenőnk után erszkedünk le a tó felett kanyargó izgalmas, szép, alagutakkal tarkított gyalogösvényen Riva del Garda városába.
A délután hátralévő részében szabad program keretében deríthetik fel a várost, vacsorázhatnak, vásárolhatnak.
Táv:15 km km. szint: 750 méter, menetidő: 6-7 óra

4. nap: Malcesine, Monte Baldo,

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal Malcesine kisvárosáig utazunk, majd panoráma felvonóval jutunk az 1720 méteres magaslatra. Lenyűgöző látvány fogad bennünket, elláthatunk egészen a Dolomitokig is. Innen a vállalkozó kedvűekkel egy gerinctúrára indulunk a Cima delle Pozette-re (2132 méter). Felérve, a csúcskereszttől majdnem tökéletes körpanoráma tárul a szemünk elé. Rövid álmélkodást követően visszatúrázunk a felvonóhoz, és leereszkedünk a kisvárosba. A délutánt az Malcesine  hangulatos óvárosi részének bebarangolásával tölthetjük, megvacsorázhatunk egyik hangulatos kis éttermében, majd este visszabuszozunk a szállásunkra.
Szint összesen: fel 450 méter, le 450 méter; Táv: 7 km.  menetidő: 4 óra.

5.nap: Brenta dolomitok, Molveno
Ezen a napon átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Azok, akik nem jönnének tovább a túrán, lehetőségük van a menedékháznál maradni és bevárni a csoportot. Akik még szeretnének tovább túrázni, azokkal megcélozzuk a kb. 3/4 órányira fekvő Selvata menedékházat is (1683m). Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig.
Táv: 8km; szint: 300m fel, 300 m le; a Selvata menedékházig +3,2km oda-vissza , szint:+250m fel és le
Túraidő: 6-7 óra
6. nap: Arco, Verone vízesés, Budapest

Reggel össze csomagolunk, és elhagyjuk szállásunkat. Egy rövid utazást követően meglátogatjuk még a közeli Verone vízesést. A különböző színekkel megvilágított barlangban dübörgő zuhatag fantasztikus élménnyel várja az idelátogatókat.
Programunk után buszra szállunk és hazafelé vesszök az irányt, Budapestre az esti órákban érkezünk.

Képek szállásunkról
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal,
a 5 éjszaka szállást mobilházakban,
a szervezést,
a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, 
a felvonók díját,
a szállodai szoba felárat, 
az utas biztosítást
valamint az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Helyszíni költségek leírása: 

Program szerinti Monte Baldo felvonó: 27 eur/fő (2023 ár)
Program szerinti Molveno felvonó: 10 Eur/fő  (2023 ár)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi programokhoz, fejfedő, ha van túrabot.
Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Szállásunkon medence található, illetve a Garda tóban is lesz lehetőség fürdésre, a vállalkozó kedvüek fürdő ruhát hozzanak magukkal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az előzetessen leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Szállásunk 4 fős, 2 hálószobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban van, törölközőt hozni kell.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Felár ellenében Hotel szoba foglalható.
Egyágyas felár reggelivel: 35.000 Ft/5 éj
Kétágyas szoba reggelivel: 20.000 Ft/5 éj
A hotelszobák elérhetőségéről érdeklődj kollégáinknál.

Étkezés: 

Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. Vásárlásra minden nap van lehetőség. A mobilhomokban alapvető dolgokkal felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.7
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
<név nélkül>
Budapest, XX. kerület
2018. máj. 24
5.0
Minden szuper volt!!
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2018. máj. 23
4.2
Összességében minden jó volt. A szállás elfogadható, hozzáteszem, tudtuk, mire számíthatunk, nagy meglepetés nem ért (tele volt hangyákkal, az zavaró volt). A túravezetők kedvesek voltak, és szép helyekre vittek minket. Az időjárással is szerencsénk volt, egyszer esett csak az egyik túra végén.
G. Anna
Velence (MO)
2018. máj. 23
4.8
külön köszönet a csapatnak, hogy még egy hegyi kecskét is beszerveztetek, tökéletes volt az időzítés is! :)
gyalogtúra túravezetők 10/10
köszi szépen
<név nélkül>
Pápa
2018. máj. 23
4.0
Gyönyörű helyeken jártuk, fantasztikus élmény volt. Köszönöm.
Cs. Varga Edit
Veszprém
2017. szep. 23
4.6
Az időjárás sajnos a három túrából csak egyet engedett ( Monte Baldo),de az lenyűgözően szép volt.A túravezetők igyekeztek így is mindent megtenni,hogy szép és tartalmas legyen a program, a városkák hangulatos ékszerdobozok,különösen Limone. A szállás csodás helyen van,kicsit szűkös a házikó,de makulátlanul tiszta,a célra tökéletes.Az alaprajztól eltérően minden szobához van fürdőszoba.Összességében a sok eső mellett is felejthetetlen utazás volt, és külön köszönet, bogy a túravezetők még a névnapunkról sem feledkeztek meg!
Béla
Budapest, XVIII. kerület
2017. szep. 20
4.6
Az eső miatt már soha nem tudjuk meg, milyen lett volna az eredeti program, de az időjárás okozta nehézségen gyorsan és frappánsan úrrá lettek a túravezetők, ezért szerintem semmi veszteség nem érte a csoportot, élmény így is volt bőven.
Erika
Budapest, XIII. kerület
2017. ápr. 22
4.6
Izgalmas és szép túrák, kedves, felkészült túravezetők, jó szervezés. Az időjárással is szerencsénk volt és egy hajókázás a Garda-tavon is belefért a programba. Legjobban a Monte Baldo csúcsára vezető túra és a lélegzetelállító panoráma tetszett, de mindhárom nap voltak olyan különleges, érdekes részek a túrákban, amelyek miatt nagyon örülök, hogy részt vettem az utazáson.
AÉva
Ölbő
2017. ápr. 19
4.8
Nagyon tetszett ez a tartalmas és igen csodálatos út.
A túravezetők felkészültek, készségesek és nagyon segítőkészek voltak.
Kedvességük, hozzáértésük azt hiszem minden utas számára igen emlékezetessé teszi az utazást.
Én még egyszer nagyon köszönöm a profi szervezést és lebonyolítást és azt, hogy az egész utazom.com-os csapat azon fáradozott, hogy minél szebbé és emlékezetesebbé tegyék az utunkat.
Nagyon hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehettem és a jövőben is keresni fogom a lehetőségét, hogy részt vegyek hasonló túrákon.
Üdvözlettel:AÉva
Nemes házaspár
Nagykáta
2017. ápr. 19
4.4
Nagyon szép ,tartalmas 4 nap volt,jól éreztük magunkat, köszönjük Ákosnak és Anitának.
<név nélkül>
Budapest, I. kerület
2017. ápr. 19
4.8
Gyönyörű hétvégét tölthettünk el a Garda-tónál. A szervezés és társaság is ismét tökéletes volt.
Nagy Molnár Istvánné Éva
Budapest, I. kerület
2017. ápr. 19
5.0
Már másodszor voltam ezen az úton és megint csak csupa jót tudok mondani róla. Profin ment minden az utazás folyamán. A szállás várakozásomon felüli volt, olasz viszonyban igazán jónak mondható.
Ákos a megszokott magas színvonalon vezette a túrát, Anita is sokat tett hozzá, kedves lényével. Nagyon tetszett, hogy a korábbi utolsó napi Verona helyett egy izgalmas és szép kis túrát kaptunk ezen az úton..
Az előzetes szervezés, tájékoztatás is nagyon profi és körültekintő volt.
A busz is kényelmes volt és a gépkocsivezetőkre sem lehet panasz.
Valószínűleg harmadszor is el fogok menni az utazom.com-al erre a gyönyörű vidékre.
László
Érd
2016. szep. 20
5.0
Minden szupi volt, különösen a túravezetők!
Nikoletta
Százhalombatta
2016. szep. 20
5.0
Értékelésnél 5-5 jár.
Éva
Budapest, II. kerület
2016. szep. 20
4.4
Remek volt az út, csodálatos a vidék és az időjárás is kegyes volt. A túrák izgalmasak voltak, a városkák tündériek. Talán lehetett volna egy nappal hosszabb, mert azért nagyon messze van....
Bálint
Budapest, XIII. kerület
2016. máj. 19
4.8
Kiváló volt minden, ahogy az utazom.com -nál már megszokhattuk. Az időjárással is viszonylag szerencsénk volt. Hazafele a busszal adódott egy kis műszaki probléma, ami elsőre elég súlyosnak tűnt, de a lehetőségekhez képest nagyon profi módon és gyorsan sikerült úrrá lenni rajta. Nem okozott különösebb késést a hazaérkezésben sem.
<név nélkül>
Miske
2016. máj. 18
4.8
Minden oké volt. Nagyon szép és tartalmas kirándulás volt.
Réka
Mór
2015. szep. 25
4.8
Szuper volt minden! :)
Tünde
Budapest, VII. kerület
2015. szep. 23
4.6
Minden nagyon jó volt, annyi a megjegyzésem, hogy a városlátogatásokat kicsit át kellene gondolni, hogy ne 2-szer menjünk ugyan abba a városba, így több idő jutna nevezetességek megtekintésére.
Éva
Pápa
2015. szep. 22
4.8
Jól éreztem magam! Várom a képeket, üdv., további jó munkát.
<név nélkül>
Budapest, V. kerület
2015. szep. 22
4.8
Csodaklassz helyeken jártunk, nagyon élveztük. :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!