Oroszország gazdagon: Szentpétervár, Petrodvorec, Puskin, Moszkva, Vlagyimir

11 napos körút Oroszországban

Szentpétervár, Moszkva és az Arany Gyűrű városai egy különösen tartalmas utazásban. Aki esetleg már járt Moszkvában és Szentpétervárott, számára Oroszország mélyebb megismerését jelenti ez az út.

FőoldalEurópaOroszországSzentpétervárOroszország gazdagon: Szentpétervár, Petrodvorec, Puskin, Moszkva, Vlagyimir

Alapár tartalmazza

A szállást reggelivel, a transz­fe­re­ket, a városnézést, belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon, a 7-10 napon teljes ellátást és a programokon levő részvételt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, vízumot, a repülőtéri illetéket és az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvenyes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP)

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda

1. nap
Találkozunk Ferihegy 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra menetrend szerinti géppel reggeli órákban. Érkezés után autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket.

2. nap
Reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe,amely csupán 29 km-re van a várostól. 

3. nap
A reggelit követve kirándulást javaslunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Ezután a kirándulást Pavlovszkba folytatjuk, amely II. Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. 

4. nap
Reggeli után teszünk egy sétát idegenvezetővel a Palota téren, melynek keretében megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. 

5. nap
Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit.  Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik.

6. nap
Reggeli után városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a  Világörökség részévé vált Kreml épületeivel. 

7. nap
Reggeli után indulás Vlagyimirba. Az ebéd elfogyasztása után városnézés. Transzfer Szuzdálba. A szállás elfoglalása után vacsora.

8. nap
Reggeli után szuzdáli városnézés. A szállás elfoglalása után vacsora.

9. nap 
Reggeli után városnézés Kosztromában, melynek során meglátogatjuk az ipatyevi monostort. Utána elutazás  Jaroszlávlba, ahol ebéd után városnézésen vesznek részt utasaink. 

10. nap 
Reggeli után elutazás Rostovba, a városnézést követően továbbutazás Szergijev Poszadba. Útközben megálló Perejaslavl Zalesszkijbe, amely város szintén tagja az Arany Gyűrűnek. Elutazás Moszkvába, szállásfoglalás.

11. nap 
Reggeli után transzfer repülőtérre és indulás Budapestre.

További információ

Szállás

Szállást 3*-os, kétágyas szobákban biztosítunk.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletek

1. nap - Szentpétervár
Találkozunk Ferihegy 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra menetrend szerinti géppel reggeli órákban. Érkezés után autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij Sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Művészetek Terét az Orosz Múzeummal , a Szmolnij Székesegyházat, a monumentalitásában egyedi Auróra-cirkálót, amely az 1917-es pétervári októberi forradalom jelképévé vált (lehetőségünk lesz felmenni a hajóra és megérezni a hajó történelmi múltját), a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogják I. Péter bronz lovasszobrát.  A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan indult Szentpétervár történelme, ott megnézzük az orosz cári családok sírjait. Utána transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Pihenésképpen, fakultatív programként, késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik alkalom Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontról megnézzük azokat a látványosságokat, amelyeket buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni és így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

2. nap - Petrodvorec 
Reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe,amely csupán 29 km-re van a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse-az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles ként” emlegetett cári pompázatos nyaralóegyüttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, többszintből álló parkegyüttes szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Palota Múzeum, mely  I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! 15.00 óra körül visszaérünk a városba.

A délutáni órákban lehetőség van Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházának, a Szent Izsák Székesegyház és a  Vérző Megváltó Temploma részletes kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (belépők helyszínen fizetendők). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült templom, a féldrágakövek remekművét képezi. Az Izsák Székesegyház pedig a legnagyobb és a legjelentősebb templom a városban.
Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitását ajánljuk, következik ismerkedésünk a fehér éjszakák izgalmas, felejthetetlen Szentpétervár városképével! A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sose végződik”… így több időnk van a város megismerésére!

3. nap - Puskin
A reggelit követve kirándulást javaslunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható. Itt található az európai barokk építészet egyik leg­nagy­szerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú  Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkba folytatjuk, amely II. Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A 600 hektár terjedelmű parkot pavilonok, madárház, lugasok, oszlopsorok, szobrok, kis hidak és tornyok teszik hangulatossá, Európa kertművészetében egyedülállóként tartják számon. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben-többek között-említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.
Esti programajánlatunk egy eredeti orosz folklór-est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. Minden évben, így idén is mindenkit elbűvöl az előadás! Kezdés esti órákban.

4. nap - Pavlovszk
Reggeli után teszünk egy sétát idegenvezetővel a Palota téren, melynek keretében megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként és méltó befejezéseként ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma,Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún.  Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűj­te­mé­nyé­vé nőtte ki magát. Néhány nevet idézünk a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.
A délutáni órákban transzfer a repülőtérre, búcsúzás szentpétervári idegenvezetőnktől, elutazás Moszkvába. Érkezés után találkozunk a moszkvai idegenvezetőnkkel, transzfer a szállodához, a szállás elfoglalása.

5. nap - Moszkva
Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd folytatjuk az utunkat Moszkva délnyugati része felé, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16.-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO Világörökség részét képezi. Eztután megtekintjük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátást nyerünk Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével, amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.
Utána fakultatívan gyalogosan megnézzük moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházát, amely az új és a régi Oroszország és Moszkva egyik jelképévé vált, a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program).
Este, újabb kellemes lehetőségként tárul elénk egy hangulatos séta a régi Arbaton, a legrégebbi moszkvai sétálóutcán, majd felejthetetlen napunk az esti kivi­lá­gí­tott Moszk­va autóbuszos megtekintésével zárul. Különlegessé teszi az esti Moszkvát az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása.

6. nap - Moszkva
Reggeli után városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a  Világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagoves­csen­szkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Lehetőségünk lesz fakultatívan megtekinteni Fegyvertárat, amelynek a neve a tartalmat tekintve Kincstár (azok, akik nem mennek be önállóan sétálhatnak a Kreml területén, a Fegyvertár látogatásának időtartama kb. 1 óra. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjtemény -  Tretyakov Képtár megcsodálására invitáljuk Önöket idegenvezetővel (gyalogos program).

7. nap - Vlagyimir
Reggeli után indulás Vlagyimirba. Az ebéd elfogyasztása után városnézés (Uszpenszkij és Dmitrij székesegyházak, Aranykapu, kristály-üveg múzeum megtekintése.) Transzfer Szuzdálba. A szállás elfoglalása után vacsora.

8. nap - Szuzdál
Reggeli után szuzdáli városnézés (kreml, Krisztus-palota és a fából készült műalkotások múzeumának megtekintése. Szezonon kívül, ez utóbbi helyett, a Szpaszo-Jefimjevszkij monostor megtekintése.) Ebéd után elutazás Kosztromába. A szállás elfoglalása után vacsora.

9. nap - Losztrom, Jaroszlav
Reggeli után városnézés Kosztromában, melynek során meglátogatjuk az ipatyevi monostort (Trojckij székesegyház.)Utána elutazás  Jaroszlávlba, ahol ebéd után városnézésen vesznek részt utasaink. Megtekintjük a Szpaszo-Preobrazsenszkij monostort és Ilja Pro­rok templomait. Szezonon kívül, ez utóbbi helyett, a Mitropolucsuh Palotában található ikon múzeumot nézzük meg. A szállás elfoglalása után vacsora.

10. nap - Rostov, Szergijev poszád, Perejaslavl Zaleszkij
Reggeli után elutazás Rostovba, a városnézést követően továbbutazásSzergijev Poszadba, amely az ősi orosz ortodox egyház központja, templomokkal, kolostorokkal, szenthelyekkel. Útközben megálló Perejaslavl Zalesszkijbe, amely város szintén tagja az Arany Gyűrűnek. Elutazás Moszkvába, szállásfoglalás.

11. nap - Budapest
Reggeli után transzfer repülőtérre és indulás Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A szállást reggelivel, a transz­fe­re­ket, a városnézést, belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon, a 7-10 napon teljes ellátást és a programokon levő részvételt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, vízumot, a repülőtéri illetéket és az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a). A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvenyes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (BBP)

Kötelező költségek: 

vízumdíj: 13.000 Ft

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Találkozás Ferihegy 2B terminálon. Indulás Szentpétervárra menetrend szerinti géppel reggeli órákban. 

Szállás: 

Szállást 3*-os, kétágyas szobákban biztosítunk.

Étkezés: 

Reggeli és a 7-10 napon teljes ellátás.

A területről: 
Az orosz föld egyik legrégebbi kereskedő útvonala Moszkvától Észak-Keletre indul, és gyűrűt képez a fontos kereskedővárosok sorából. Az út során megcsodálhatjuk a XII. –XVII. század orosz építészetének remekműveit, bejárhatjuk a gazdag és gyönyörű történelmi városokat, templomokat, hallhatjuk az ősi harangok zúgását, s egyben megismerjük az orosz középkor fényes éveit.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!