Nagy írországi körutazás

10 napos buszos körutazás Írországban

Íroszág körutazásunk során mindenki meggyőződhet róla, hogy hangulatos kocsmák, ír zene, gyönyörű, ködös, misztikus táj, vidám emberek jellemzik ezt a vidéket. Úton útfélen jellegzetes pubokban egy korsó jó hűvös Guiness mindig várja a megfáradt utazót. Egy hely, ahol napjaink pörgős világában az ember lelke igazán megnyugodhat.

FőoldalEurópaÍrországDublinNagy írországi körutazás

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást 3* szállodákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és a belépőjegyeket. 

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap
Budapest-Dublin

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Dublinba. Érkezést követően transzfer a szállodába. 

2. nap
Dublin

Egész napos buszos-gyalogos városnézés a smaragd sziget fővárosában.  A 707 hektár területű Phoenix parkot 1745-ben nyitották meg a nagyközönség számára. A hatalmas, tavakkal és kertekkel tűzdelt terület több száz dámszarvasnak otthona. A park területén belül található Írország elnökének rezidenciája, de Európa legnagyobb bekerített városi parkja kedvelt célpontja a kikapcsolódásra és sportolásra vágyóknak is.  Dublin híres az elegáns György korabeli tereiről, melyek sajátossága a színes, boltíves ajtók.  A Trinity College-ben, az ország legrégebbi egyetemének 200.000 könyvet számláló könyvtárában megtekintjük a Book of Kells-t, a IX. századból származó kódexet. Városnézésünk nem lenne teljes a St. Patrick katedrális meglátogatása nélkül. Az 1191-ben alapított templom esperesei között volt a Gulliver utazásai írója Jonathan Swift is. A mai napon megismerkedünk a híres barna sör a Guiness készítésével. A túra végén a 7. emeleten található bárból nemcsak Dublin teljes körpanorámája tárul elénk , de lehetőségünk lesz a élet elixírének-a Guiness megkóstolására is.

3. nap
Powerscourt kert-Glendalough

Reggeli után utazás  Wicklow megyébe, melyet Írország zöld kertjének is neveznek. Első megállónk során a Powerscourt kert csodálatos kertépítészetében gyönyörködhetünk. Ezt követően zömében romantikus hegyi útszakaszokon érünk Glendaloughba. Séta a Szt.Kevin által  alapított kolostor építményei, romjai közt, majd tovább indulunk a szállásunk felé.

4. nap
Kilkenny-Rock of Cashel

Ma délelőtt felfedezzük Kilkennyt, az egyik legkedvesebb és legszebb középkori kisvárost ahol a Szt. Canice székesegyház és a gyönyörű vár a legfőbb látnivalók. Az ősi márványvárosban a középkori egyházi épületek mellett, kézműves és népművészeti üzletek varázsolják el a látogatót. Utazás az Arany-völgy lapálya fölé emelkedő Cashel sziklájához, mely Írország "Akropolisza", rajta XI-XIII. századból származó vár és székesegyház romjaival. A 60 méter magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt, kétezer év zavaros történelmi eseményeinek tanúja. Mára a nagyszerű romok maradtak meg: kerek torony, katedrális, Cornac-kápolna-az ország legszebb római kori emléke, érseki palota, Szt. Patrick keresztje. Szállás Kerry környékén.

5. nap
Kerry gyűrű

Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb látnivalója következik. Mai programunk a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútján kezdődik. Kirándulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország dél-nyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül. Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, innen nyílik csodálatos panoráma a Dingle öbölre. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegetáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető. Fotószünet a Muckross kastélynál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Muckross tóra és környékére. A tó partján álló kastélyt 1843-ban, vadászkastélynak építette Henry Arthur Herbert. 1861-ben egyetlen éjszakára megszállt itt Viktória királynő is. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban.

6. nap
Bunratty-Moher sziklája

Ismerkedés a Bunratty Kastéllyal és a lábánál elterülő, látványos Skanzennel. Utcáin sétálva a XIX. Századi Írországban érezhetjük magunkat, köszönhetően a korhű ruhákba öltözött embereknek, akik megismertetnek bennünket a tradicionális kézművesség rejtelmeivel is. Északi irányba vesszük utunkat a Burrenen, a tengerparti mészkőmezőn keresztül. A karsztvidéken keresztül vezető út "holdbéli tájhoz" hasonlítható a számtalan érdekes kőalakzattal és ugyanakkor megdöbbentően változatos növényvilággal lepi meg az utazót. (2000 fajta ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok) Megálló az egyik legszebb és leghíresebb természeti jelenségnél, az óceán fölé falként magasodó Moher szikláinál. Szállás Galway környékén.

7. nap
Galway-Kylemore Apátság-Westport

Panorámás városnézés Galwayben. A várost gyakran emlegetik mint a legírebb várost, hiszen talán az egyetlen hely az országban, ahol még hallani az utca emberét írül beszélni. Városnézés a művészektől hemzsegő bohém városban. Ezután láto­gatás a festői tóparton, roman­tikus környe­zetben fekvő Kylemore Apátságba látogatunk. Az 1920-tól a Szent Benedek rend által használt kolostort eredetileg romantikus ajándéknak szánta imádott feleségének Mitchell Henry. Ismerkedés a kastély történelmével és gyönyörű kertjével. Séta Westportban. Továbbutazás a  W.B Yeats országaként is ismert Sligo megyébe, ahol a költő a táj szépségétől megihletve számos emlékezetes versét vetette papírra, majd a szállás elfoglalása Sligo környékén.

8. nap
Londonderry-Belfast

Látogatás Londonderryben, melyet  a sziget egykori legfontosabb városaként  tartottak számon. Az utolsó város, melyet fallal építettek körül. Séta az 1600-as években épített és a mai napig sértetlen városfalon, majd továbbutazás Belfastba. Városnézés Észak-Írország fővárosában,  mely az eltelt években hatalmas változásokon ment keresztül. Sétálunk a katedrálisáról elnevezett negyedében, mely évszázadokon keresztül a tengerészek, művészek forradalmárok és írók találkozóhelye volt.  A gyönyörű városháza, XIX.század-i eredeti gázlámpás pubok, a kikötő, a vörös téglákból épült Titanic mérnöki irodája, a Queen's Egyetem tudor stílusban tervezett impozáns épülete csak néhány helyszín melyek elvarázsolják az idelátogatót. Szállás Belfast környékén.

9. nap
Antrim tengerpart-Óriások lépcsője-Carrickfergus

Látogatás Írország legrégebbi, működő párlójában, Bushmillsben (Ár: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) , majd  a világörökség részét képező Giant's Causewayhez másnéven Óriások útjához utazunk, ahol megcsodálhatjuk a 60 millió évvel ezelőtt, a természet ereje által formálódott, többségében hatszögletű oszlopokat. Sok legenda született már a leginkább óriások lépcsőjére hasonlító bazaltokról. A gyönyörű és változatos Antrim tengerpart mentén, a világ egyik legszebb tengerparti útján utazva megállunk a lazachalászok által kötélből készített függőhídnál, melyen a bátrabbak átsétálhatnak a Carrick-a-Rede szigetre. Utolsóként Carrickfergus, normann váránál tartunk egy fotószünetet. 
Visszautazás a szállásra.

10. nap
Belfast-Budapest

A délelőtti órákban szabadidő Belfastban, mely során látogatást tehetünk a 2012-ben megnyílt Titanic múzeumban, ahol az interaktív, fantasztikus kiállításon a látogatók nyomon követhetik a hajó történetét a megszületésétől az elsüllyedéséig. Transzfer a reptérre, hazautazás menetrend szerinti járattal, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

9 éjszaka 3*-os szállodákban, zuhanyzós/wc-s szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív

Whisky kóstolás Bushmills-ben (belépő: 3.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő !), Írország legrégebbi, működő párlójában.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást 3* szállodákban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és a belépőjegyeket. 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató jellegű árak):

Glendalough 5.00 EUR
Powerscourt kert 10.00 EUR
Cashel sziklái 8.00 EUR
Kilkenny Castle 8.00 EUR
Bunratty 12 EUR
Moher sziklái 6,00 EUR
Trinity College 10 EUR
St Patrick katedrális 5.50 EUR
Guiness Storehouse 17.50 EUR
Titanic Múzeum Belfast 18.00 GBP
Carrick-a-Rede híd: 7 GBP
Giant’s Causeway  10.50 GBP

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal történik.
A részvételi díj 1 db 55 cm x 35 cm x 25 cm kézipoggyászt tartalmaz,plusz 1 db 40 cm x 30 cm x 15 cm táskát. A 2 db poggyász együttes tömege max.12 kg lehet.

Szállás: 

9 éjszaka 3*-os szállodákban, zuhanyzós/wc-s szobákban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!