Momiji, a japán vidék csodái - őszi nagykörút (2)

14 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt a Japánspecialistával, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait! Utunk minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe novemberi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat.

FőoldalÁzsiaJapánTokióMomiji, a japán vidék csodái - őszi nagykörút (2)

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban és Takayamában
Transzfereket (busz és taxi)
Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
Városnézést Kiotóban, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Takayamában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél
Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
Retúr repülőtéri transzfert
A belépőket a programok során

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket (160.000 Ft/fő)
Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
A programban nem szereplő étkezéseket
Egyágyas felárat (140.000 Ft, társítás kérhető!)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum: 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek.

1 . Nap - október 31.

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatain átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap - november 1.

A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk keresztül Oszaka hatalmas városán és jutunk el Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Kiotóban.

3 . Nap - november 2.

Reggeli a szállodában, majd a busszal folytatjuk a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotófelfedezését. Elsőként meglátogatjuk a Tiszta víz templomát, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról hires Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, miközben egy igazi maiko (gésatanonc) táncát csodálhatjuk meg. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

4 . Nap - november 3.

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel: a Fushimi Inari-taisha szentély egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapui közt sétálni életre szóló élmény. Szállás Kiotóban.

5 . Nap - november 4.

Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Délután szabad program áll rendelkezésre. Szállás Kiotóban.

6 . Nap - november 5.

Korai reggeli után végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Még délelőtt megkezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

7 . Nap - november 6.

Reggeli után  vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába, a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Rövid városnézésünk során megtekintjük az óvárost és a Takayama Jinyát, ahonnan a sógunátus képviselője egykor irányította a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálloda lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Szállás Takayamában.

8 . Nap - november 7.

Miután kipihentük az előző napi utazás fáradalmait, a napot Shirakawa-go falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, és bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit, valamint sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. Szállás Kanazawában.

9 . Nap - november 8.

A reggelit követően ismét szuperexpresszre pattanunk, és a 2015-ben átadott egyik legújabb vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Tokióban.

10 . Nap - november 9.

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

11 . Nap - november 10.

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program a nyüzsgő metropoliszban.
Szállás Tokióban.

12 . Nap - november 11.

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjukuvárosrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban.

13 . Nap - november 12.

Reggeli után némi szabad program áll rendelkezésre, majd a kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibánkeresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 13-án a délelőtti órákban.

Szállás

Kiotó: Hearton Hotel Kyoto 3*
Hiroshima: Hotel New Hiroden 3*
Takayama: Hoshokaku Ryokan
Kanazawa: ANA Holiday Inn Kanazawa Sky 3*
Tokió: Hearton Hotel Higashi Shinagawa 3*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban és Takayamában
Transzfereket (busz és taxi)
Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
Városnézést Kiotóban, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Takayamában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél
Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
Retúr repülőtéri transzfert
A belépőket a programok során

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket (160.000 Ft/fő)
Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
A programban nem szereplő étkezéseket
Egyágyas felárat (140.000 Ft, társítás kérhető!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Kiotó: Hearton Hotel Kyoto 3*
Hiroshima: Hotel New Hiroden 3*
Takayama: Hoshokaku Ryokan
Kanazawa: ANA Holiday Inn Kanazawa Sky 3*
Tokió: Hearton Hotel Higashi Shinagawa 3*

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!