Lengyel Tátra gyalogtúra

5 napos kirándulás a Lengyel-Tátrába

A Tátra hűs fenyvesei között túrázva, legszebb tavait, haragosan zúgó vízeséseit, túrára csábító gerinceit bejárva töltjük ezt a néhány napot. Túráink során meglátogatjuk a Lengyel-Tátra legszebb völgyeit, a hegység legmélyebb tavát, legszebb vízeséseit. A mindig népszerű gerinctúrákban sem lesz hiány, ezúttal sem maradhat ki a főgerinc, mint ahogy a Giewont sem. Mindezek mellett tutajozunk a Dunajec-áttörésben!

GARANTÁLT INDULÁS!

FőoldalEurópaLengyelországZakopaneLengyel Tátra gyalogtúra

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást panzió 2-3 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségü túrák. Az útvonalak nem nehezek, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges, a túrákat sportos erőnléttel bárki teljesítheti. Magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk. A túra távja és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes hétvégét szeretnének eltölteni a Tátra legszebb völgyeiben túrázva.

Szállás

szállásunk egy új építésű panzióban lesz Zakopanéban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelis ellátással. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!
 

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
1. nap: Budapest - Lysza Polana – Lengyel-Öt-tó völgye – Zakopane

Reggel, korán indulunk Budapestről a szlovák-lengyel határon található Lysza Polana településre.. A Bialkai-szénégető nevű parkolóból ezúttal csak a Mickiewicz-vízesésekig követjük az aszfaltozott utat majd a vízesések után jobbra fordulunk, és a keresztező zöld jelzésen a Lengyel-Tátra egyik legszebb, de minden bizonnyal legnagyobb völgye felé vesszük az irányt. Hosszú völgytúrán jutunk egyre magasabbra, a Roztoka-völgy felső részén elhaladunk a Lengyel-Tátra legnagyobb vízesése, a Siklawa-vízesés mellett, melyet magunk mögött hagyva érkezünk meg a Tátra egyik legszebb völgyébe, a Lengyel-Öt-tó völgyébe. Ebben a völgyben nevével ellentétben nem öt, hanem hat tó található, ezek közül mi hármat fogunk látni egészen közelről. Utunk a Tátra legmélyebb tava, a Nagy-tó mellett vezet, majd a Kis-tavat magunk mögött hagyva érkezünk meg az Elülső-tó partján álló Lengyel-Öt-tavi menedékházhoz. A Lengyel-Tátra legmagasabban fekvő menedékházában lehetőség lesz megebédelni, felfrissülni, a vállalkozó kedvűekkel viszont egy rövidebb pihenőt követően teszünk egy rövid sétát a hatalmas völgyben. A menedékháztól a felfelé megtett úton jutunk vissza a parkolóban várakozó autóbuszhoz, majd tovább utazunk Zakopanéba, és elfoglaljuk szállásunkat.  

Túratáv kb. 16 kilométer, szintkülönbség 750 méter, menetidő 7-8 óra.

2. nap: Kuźnice – Giewont – Zakopane.

A kirándulás második napjára tervezett túránkra Zakopane legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból indulunk. Úticélunk ezúttal nem más, mint a várost uraló, korábbi kirándulásaink során több irányból is megcsodált Giewont csúcsa (1894 m). Egy kellően korai indulással remélhetőleg a nyáron ennél a csúcsnál szinte megszokott sorban állást is sikerül megelőznünk, és még a tömeg előtt megérkezünk a legendákkal övezett népszerű kilátócsúcsra. Útközben érintjük a kicsiny, de annál hangulatosabb Konrád menedékházat (1333 m), de a torlódás megelőzés érdekében itt most nem sokat időzünk. A menedékháztól meredeken emelkedik az út egy nyeregbe, majd onnan eleinte törpefenyők között, később azokat is magunk mögött hagyva érkezünk meg a csúcson álló hatalmas kereszthez. A csúcsfotók elkészítése és a kilátás megörökítése után egy másik, nem kevésbé szép útvonalon, a Kis-réti-völgyön keresztül érkezünk vissza Zakopaneba. Innen a helyi közlekedést lebonyolító minibuszokkal bemegyünk Zakopane központjába, ahol a sétálóutca és a piac nyáresti hangulatával szabad program keretében ismerkedhetünk meg. A városból az esti órákban saját buszunkkal jutunk vissza a szállásunkra.
Túratáv 12 km, szintkülönbség kb. 900 méter, menetidő 6-7 óra.

3. nap: Kuźnice – Vörös-hegyek – Zakopane

Ezen a napon ismét kisbuszokkal jutunk el Kużnicéba (1010 m), ahonnan kabinos felvonóval jutunk fel a Gáspár-csúcsra (Kasporwy Wierch, 1987 m). A Gáspár-csúcsról a piros jelzésen indulunk nyugat felé, és hullámvasútszerű túrát teszünk a lágyan hullámzó főgerincen. Ennek során a Konrád-púpon (2005 m) keresztül eljutunk a Vörös-hegyek nevű hegycsoport legmagasabb csúcsára, a Kis-réti-hegy füves kúpjára (2015 m). Utunk idáig Lengyelország és Szlovákia határán, egyben a Tátra főgerincén vezet, amely sokak szerint a legszebb élményt nyújtó tátrai túrák közé tartozik. A Kis-réti-hegyen ebéd gyanánt elmajszoljuk magunkkal hozott szendvicseinket, majd megkezdjük a hosszú ereszkedést a Zakopane nyugati szélén ránk várakozó autóbuszunkhoz. A lefelé vezető út egy szakaszán láncok segítik az ereszkedést, a széles füves hegygerincen, valamint az abból itt-ott kiemelkedő mészkősziklákon szebbnél-szebb havasi virágokban gyönyörködhetünk. A túrát követően visszautazunk Zakopaneba, ahol a sétálóutca és a piac nyáresti hangulatával szabad program keretében ismerkedhetünk meg. A városból az esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

Túratáv 12 km, szintkülönbség ~570 méter fel, 1600 méter le, menetidő 6-7 óra

4. nap: Kiry – Ornak menedékház – Ornak-gerinc – Ornak menedékház – Kiry.

A következő napon a Lengyel-Tátra nyugati részén túrázunk, Kiryből (927 m) indulva célpontunk a Fenyves-tó partjáról többször megcsodált Ornak-gerinc. A gerincre a Kościelisko-völgyön keresztül, a jól ismert Ornak menedékház mellett elhaladva jutunk fel. A menedékházig (1108 m) kényelmes út vezet, onnan viszont erősen emelkedni kezd az egyre keskenyebb ösvény, majd az Iván-hágón (1459 m) át megérkezünk a Fenyves-tótól sokszor irigykedve csodált gerincre. Itt aztán kinyílik a látóhatár, a hosszas megközelítésért bőséges kárpótlást nyújt majd a gerincről nyíló kilátás. A gerinc síkjából az előttünk emelkedő csúcsok sem tűnnek elérhetetlennek, mi azonban ezen a napon csak egy szép, különösebb nehézségek nélkül teljesíthető gerinctúrát tervezünk, így túránk a hullámzó, füves-sziklás gerinc Hátsó-Ornak (1867 m) nevű csúcsán véget ér. Ezen a szép kilátóponton tartunk egy rövid pihenőt, majd visszafordulunk, és a gerincről leereszkedve az Ornak menedékházban lesz lehetőségünk ebédelni, felfrissülni. A menedékháztól a felfelé megtett úton jutunk vissza buszunkhoz majd vissza utazumk szállásunkra.
Túratáv 20 km, szintkülönbség ~1050 m, menetidő ~8 óra.

5. nap: Pieninek Nemzeti Park, Korona-hegy
Kirándulásunk utolsó napján elhagyjuk szállásunkat, és útban hazafelé egy kis kitérővel ellátogatunk a Pieninek Nemzeti Parkba, ahol tutajozunk a Dunajec-áttörésben, majd teszünk egy rövid túrát az áttörés fölé magasodó Korona-hegyre. Zakopanéból Nedec-vára (Niedzica) mellett elhaladva a Dunajec szlovák oldalára, a Vörös Kolostoráról híres Alsólehnicre (Červený Kláštor) indulunk. A gorál tutajosok a falu határában lévő kikötőből indítják a tutajokat, a tutajozás kb. 1,5 órát vesz igénybe. Ez idő alatt kb. 9 km-t teszünk meg a folyón, amely az évezredek során több éles kanyart vájt a sziklába, kialakítva ezzel Európa páratlan természeti látnivalóját. A tutajozás végén rövid pihenő egy turistaházban, majd az ott várakozó buszokkal visszamegyünk Alsólehnicre. A faluból egy rövid, de izmos túra keretében felkapaszkodunk a tutajozás kezdetén megcsodált, a Dunajec-áttörés jelképének tartott Korona-hegyre. A túra távja kb. 9 km, szintkülönbsége 550 m, menetidő kb. 4 óra.
Alsólehnicre visszaérkezve hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást panzió 2-3 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket és felvonódíjakat, az utas és útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

1. nap: Nemzeti park belépő – kb. 10 złoty/fő.

2. nap: Nemzeti park belépő – kb. 10 złoty/fő
             Minibusz Kużnicéba – kb. 10 złoty/fő

3. nap:  Minibusz + Felvonó a Kasprowyra – kb. 130 złoty/fő

4. nap:  Nemzeti park belépő – kb. 10 złoty/fő

5. nap:  Tutajozás a Dunajecen – kb. 20 €/fő
             Nemzeti park belépő – kb. 10 złoty/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív vacsora a szálláson – kb. 60 złoty/fő/alkalom

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelésről: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, 20-25 literes hátizsák a napi felszerelésnek, sapka/kalap a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém.
Sportcipő nem megfelelő a túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz magaddal túrabotot!
A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
 

Egyebek
Kiutazás: 

Modern szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

szállásunk egy új építésű panzióban lesz Zakopanéban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelis ellátással. A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!
 

Étkezés: 

A részvételi költség reggelit tartalmaz. Az egyéb étkezés önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz.
Szállásunkon vacsora rendelhető,  60 zlty/vacsora ez igény szerint a helyszínen fizetendő.

Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba és Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása nagyon ajánlott, Lengyelországban a biztosítás mellé kérhetik!
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
László
Budapest, XIV. kerület
2017. aug. 1
5.0
2018,-újra Lengyel Tátra!Csodálatos,megunhatatlan! Köszönet Árpinak,Erikának és Attilának a nagyszerű túravezetésért!
<név nélkül>
Budapest
2017. júl. 27
5.0
Szuper túra volt, köszönöm!
K. Erika
Budapest, X. kerület
2017. júl. 21
5.0
Minden rendben volt!!! Máskor is szívesen veletek tartok hasonló túrákon.
<név nélkül>
Solymár
2017. júl. 18
4.8
Köszönet Árpinak és Erikának a remek, változatos és nagyon látványos programokhoz.
Szeretnék még ilyen túrákat itt a Lengyel Tátrában!
Külön elismerésem Árpinak a sok információért, nagyon felkészült, nála nincs megválaszolatlan kérdés.
Köszönet és dicséret a sofőrért és a buszért!
Végre egy igazán kényelmes busz,nagyon segitőkész sofőrrel!
Kriszta
Budapest, XIII. kerület
2017. júl. 18
4.8
Csodás túra volt, az egyik legszebb amin veletek voltam! A túravezetők az időjáráshoz igazították a túrát, megúszva így az esőt. Árpi hihetetlen mennyiségű érdekes információval látott el minket a Tátrával kapcsolatban, ezúton is köszönöm! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Remélem lesz lehetőségem télen is visszatérni ide! Köszönöm a túrát:-)
Soci
Budapest, IX. kerület
2017. júl. 18
5.0
Szenzációs 4 nap volt! A szállás korrekt volt! Tiszta szobák finom reggelei hatalmas kínálat,finom vacsorák.Árpi és Erika nagyon sokat segített mindenkinek,figyeltek mindenkire,elláttak minket a lehető legtöbb és pontosabb információval! A hegyekre gyönyörű túrákat szerveztetek! A tutajozás és vár látogatás is jólesett szerdán pihenésképpen! A Babia Góra első napi 4 C fok és 70km/h-ás beköszönése után szép időjárást kaptunk! :-))
Ismét jól döntöttem,hogy Veletek utaztam! Köszönöm,folyt köv.!
Szőke Beáta
Törökbálint
2017. júl. 18
4.8
Csúcsszuper túravezetők, maximális informáltság a helyszínen, szép túrák. Ezért jöttünk vissza immár másodszor és most sem csalódtunk!
<név nélkül>
Budapest, II. kerület
2017. júl. 18
5.0
Nagyon felkészült, gazdag tudással rendelkező túravezető, aki rengeteg információt osztott meg az út során.
<név nélkül>
Budapest, XVII. kerület
2017. júl. 18
4.8
Szuper 4 napot töltöttünk a Lengyel Tátrában. Mindennel elégedettek voltunk. Köszönjük!
<név nélkül>
Budapest
2016. aug. 9
5.0
Köszönöm, nagyszerű volt. Minden. A túrák, a szállás, Árpád történelmi felkészültsége, Erik és Gábor türelme, a rugalmas újratervezés a szakadó esőben. Élmény volt a szó legjobb értelmében.
<név nélkül>
Budapest, XV. kerület
2016. aug. 3
4.2
Köszönjük a profi túra vezetést és az alternatív programok lehetőségét.
László
Budapest, XIV. kerület
2016. júl. 24
5.0
Csodálatos útvonalakon kirándultunk,nagyszerű túravezetéssel.Minden pillanata felejthetetlen emlék,-Köszönet Árpinak,Eriknek és Gábornak!....2017-ben újra irány a Lengyel-Tátra!
nélkül>
Szeged
2016. júl. 20
4.8
A nem túl barátságos idő ellenére jó hangulatú kirándulás volt. Gyönyörű táj, profi túravezetés, vidám társaság. Köszönjük.
Klára
Budapest, X. kerület
2016. júl. 19
5.0
Ma még cseréltem a bakamcsomban az újságpapírt - még mindig nem száradt ki - de ha lehetne, rögtön feljelentkeznék a jövő évi útra!
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2016. júl. 19
4.8
A remek szervezés és a felkészült túravezetők bőven kompenzálták az időjárási viszontagságokat. A táj gyönyörű volt, a lengyel konyha kiváló.
Timi
Győr
2016. júl. 19
4.6
Minden nagyon jó volt. A túravezető a legjobb akivel valaha találkoztunk(Árpi) és mégegyszer is köszönjük neki ezt a négy napot.
Balázs
Szeged
2015. júl. 14
4.2
Az utazás nehézségeitől eltekintve, egy nagyon szép és színvonalas kiránduláson vettünk részt.
László
Budapest, II. kerület
2014. szep. 2
5.0
Le a kalappal. Árpád felkészültsége és Attila probléma megoldó készsége felülmúlhatatlan. Igazi profik! Köszönjük ezt a négy tartalmas és kellemes napot. László és az 5 „csaj”
Attila
Tahitótfalu
2016. júl. 21
5.0
<szöveg nélkül>
Katalin
2016. júl. 16
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!